Τα πολιτικά κάμπινγκ του καλοκαιριού 2022

Για ακόμη μια χρονιά ανανεώνεται το ραντεβού για τα πολιτικά κάμπινγκ του καλοκαιριού, που διοργανώνουν κινήματα, οργανώσεις, πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά τα προγράμματα και οι αφίσες.

-Δεκαήμερο Αγώνα και Ελευθερίας στο δάος των Σκουριών, από 15 έως 24 Ιουλίου στο δάσος των Σκουριών

-23ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης, από 19 έως 27 Ιουλίου στην Ηγουμενίτσα στο Drepanos Camping

-Περιβαλλοντικό camping: Για τους ανθρώπους σε κινήματα, για τα κινήματα (και όχι μόνο) , από 22 έως 25 Ιουλίου στο Nesson Ecovillage

 –Camping Αναιρέσεις 2022, από 22 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου στα Καλύβια Βαρικού Πιερίας στην Κατερίνη στο Camping «Στάνη»

-19ο Αντικαπιταλιστικό Camping, από 23 έως 31 Ιουλίου στο Μονολίθι Πρέβεζας στο camping Panorama

-Rproject camping: resist, reclaim, revolt, από 27 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στο κάμπινγκ Μαρμαράς στην Χαλκιδική Χαλκιδικής

-29o camping Antinazi Zone – YRE,  από 29 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου στην Κεφαλονιά στο camping Αργοστόλι

-Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα Ενάντια στα φράγματα & την εκτροπή, από 11 έως 14 Αυγούστου στις όχθες του Αχελώου – Μεσοχώρα

Κάμπινγκ Δικτύου 2022 Ροβιές B. Εύβοιας, από 25 έως 28 Αυγούστου στις Ροβιές Βόρειας Εύβοιας


Δεκαήμερο Αγώνα και Ελευθερίας στο δάσος των Σκουριών

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

15 – 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 20222

Παραμονή στο βουνό, εισηγήσεις, εκδηλώσεις, μουσική, δράσεις, συζητήσεις…

Οι σπίθες της αντίστασής μας φωτίζουν τη μακριά νύχτα της ανθρωπότητας


23ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης

⭕️ Μια “γεμάτη” χρονιά και η φετινή. Έχουμε να αναλογιστούμε πολλές εξελίξεις τόσο στην χώρα μας όσο και στη διεθνή παλέτα. Είμαστε μπροστά σε δύο χρόνια πανδημίας, περασμένα αντιλαϊκά νομοσχέδια, καταστολή, πόλεμο στην Ουκρανία, ακρίβεια στη ζωή μας. Χτίζουν για ‘μας χωρίς εμάς ένα αβέβαιο μέλλον , με σπουδές να μοιάζουν ως ένας ατέρμονος αγώνας δρόμου, με έναν εργασιακό Μεσαίωνα να μας καλωσορίζει μόλις καταφέρουμε να πάρουμε το πτυχίο μας, με την καταστολή να μας απειλεί σε κάθε μας ανάσα, με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει την πόρτα μας κάνοντάς μας να δουλεύουμε μόνο για να ζούμε, με τον πόλεμο σε εξέλιξη και τον ιμπεριαλισμό να μας δένει πιο σφικτά στα σχέδιά του κάνοντας μας αύριο μεθαύριο κρέας για τα κανόνια του!

⭕️ Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, διοργανώνεται το 23ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης στο Drepanos Camping στην Ηγουμενίτσα στις 19 έως 27 Ιουλίου. Είναι η ευκαιρία για τον απολογισμό της χρονιάς, να ανταλλάξουμε εικόνες, ιδέες, εμπειρίες και να προετοιμαστούμε πολιτικά για όσα έρχονται μιας και οι πολιτικές εξελίξεις και η επίθεσή τους δεν πάει ποτέ διακοπές! Συγκροτούμαστε λοιπόν και στις διακοπές μας μέσα από το Camping που αποτελεί μια δομικά διαφορετική μορφή διακοπών από τη συνηθισμένη. Ενώ μέσα στη χρονιά το σύστημα αναγκάζει τη νεολαία είτε σε ατελείωτες ώρες (και μέρες) δουλειάς είτε τη βυθίζει στην εντατικοποίηση και το συνεχές διάβασμα, τσαλαπατώντας τα δικαιώματα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση, παράλληλα προωθεί έναν ατομικό, βολικό για αυτό τρόπο διακοπών εκτόνωσης, (για όσους λίγους, μπορούν) που ουσιαστικά την ωθεί να ξεχάσει προσωρινά τα προβλήματα της.

⭕️ Υπό το πρίσμα αυτό, προσπαθούμε στο Camping να προτάξουμε το τρίπτυχο Αυτοοργάνωση – Συλλογικότητα – Αλληλεγγύη.

✊ Αυτοοργάνωση γιατί το Camping και τα συστατικά του στοιχεία (φαγητό, καθαριότητα κ.λπ) οργανώνονται από εμάς για εμάς, μέσα από τη λειτουργία των ομάδων.

✊ Συλλογικότητα επειδή θεωρούμε πως και οι διακοπές πρέπει να είναι μία διαδικασία συλλογική, και όχι ξέχωρη από την καθημερινότητα και τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της.

✊ Αλληλεγγύη και στο οικονομικό επίπεδο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων στο Camping και στις διαδικασίες του, αλλά και συνολικά μέσα στη λειτουργία του.

Μπροστά στη μαύρη πραγματικότητα που προδιαγράφεται και τον ατομισμό που καλλιεργείται, καλούμε τη νεολαία να απαντήσει συλλογικά και στις διακοπές της. Σας περιμένουμε❗️


Περιβαλλοντικό camping Για τους ανθρώπους σε κινήματα, για τα κινήματα (και όχι μόνο) 

Στις 22-25 Ιούλιου βρισκόμαστε στον Νέσσωνα για μια διαφορετική καλοκαιρινή δράση!

Η Γη, η φύση, η ανθρωπότητα βρίσκονται σε κρίση. Το σύστημα στο οποίο ζούμε έχει στο επίκεντρό του την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, εξαντλώντας τους πόρους του πλανήτη μας ενώ η κλιματική κατάρρευση είναι προ των πυλών. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται και οι πρακτικές που ακολουθούνται σήμερα θα καθορίσουν το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενιών.

Η συσπείρωση και η ενδυνάμωση των αγώνων μας είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας. Μαζί χτίζουμε αλληλεγγύη, δυναμώνουμε τους αγώνες μας και δημιουργούμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζούμε.

Στόχος του camping είναι να γνωριστούμε και να (ξανα)βρεθούμε από κοντά, να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις για τους περιβαλλοντικούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τα άτομα που δίνουν μάχες για το περιβάλλον σε μικρά και μεγάλα κινήματα να ενδυναμωθούν μέσα από βιωματικά εργαστήρια αλλά και από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.


Camping Αναιρέσεις 2022

Το Camping Αναιρέσεις ανανεώνει το φετινό θερινό ραντεβού του από τις 22 Ιουλίου έως τη 1 Αυγούστου στο camping Στάνη, στην περιοχή Βαρικό Πιερίας, σε μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή με εύκολη πρόσβαση από Θεσσαλονίκη & Αθήνα.

Μετά από τον πρώτο επιτυχημένο γύρο φεστιβάλ, το camping Αναιρέσεις είναι έτοιμο να υποδεχτεί μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και εργαζομένους/ες που αναζητούν μια εναλλακτική, οικονομική και ποιοτική απόδραση από την απαιτητική εργασία, αφήνοντας άγχη και κούραση πίσω, φτιάχνοντας μια ζωντανή και δραστήρια κοινότητα που διακόπτει την κανονική ροή της ζόρικης καθημερινότητας για μια συνάντηση ψυχαγωγίας, ξεκούρασης αλλά και πολιτικής αναζήτησης.

Το φετινό κάμπινγκ θα περιλαμβάνει τα πάντα! Θερινό σινεμά, stand-up comedy, βιβλιοπωλείο, συλλογική κουζίνα, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές στις γύρω περιοχές, αλλά και πλούσιες πολιτικές εκδηλώσεις και workshops. Δεν θα λείψει φέτος το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες, γλέντια, dj sets, πάρτι αλλά και θεματικές μουσικές βραδιές στο beach bar των Αναιρέσεων που θα λειτουργεί καθημερινά!

Όσο οι διακοπές φαίνεται να αποτελούν προνόμιο, εμείς αντιπαραβάλουμε μια εικόνα απ’ το συλλογικά διαμορφωμένο μέλλον μας, για αυτό και επιδιώκουμε να ενισχύσουμε πλευρές αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και συλλογικότητας. Να γκρεμίσουμε την εικόνα της εμπορευματοποίησης των πάντων, των πανάκριβων διακοπών που παρουσιάζονται ως περιφρονημένο εξάρτημα μιας απέραντης θάλασσας εργατοωρών ολόκληρης χρονιάς και να σπάσουμε το ασφυκτικό μοτίβο «σπίτι-δουλεία-σπίτι», αξιοποιώντας το χρόνο μας ποιοτικά. Στοχεύουμε στην άνετη διαμονή όλων και στην ενεργό συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του φετινού camping, αποτελώντας ουσιαστικό κομμάτι του.

Το camping Αναιρέσεις σας καλεί σε ένα 10ήμερο συλλογικών διακοπών όπου θα μπορέσουμε να διασκεδάσουμε μαζί, να συζητήσουμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας, να ανιχνεύσουμε από κοινού τις απαντήσεις για την επόμενη μέρα του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, για την επαναθεμελίωση της σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής. Νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα δίνουμε ραντεβού εκεί.


Rproject camping: resist, reclaim, revolt

CAMPING RESIST.RECLAIM.REVOLT 2022
27 ΙΟΥΛΙΟΥ – 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – camping Marmaras

Το Camping Resist Reclaim Revolt ανανεώνει το καλοκαιρινό ραντεβού του για το 2022, από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου στο Camping Marmaras, στη Χαλκιδική.

Για άλλη µια χρο­νιά, το κα­θιε­ρω­µέ­νο Camping που ορ­γα­νώ­νει το rproject.gr, θα είναι µία ευ­και­ρία συ­νά­ντη­σης, ξε­κου­ρά­σης και πο­λι­τι­κής συ­ζή­τη­σης µέσα στο κα­λο­καί­ρι.

Το πρό­γρα­µµα του camping θα πε­ρι­λα­µβά­νει κα­θη­µε­ρι­νά συ­ζη­τή­σεις, ερ­γα­στή­ρια, πο­λι­τι­στι­κά δρώ­µε­να, προ­βο­λές ται­νιών, εκ­δη­λώ­σεις. Ανά­µε­σα σε αυτές, κε­ντρι­κό θέµα των συ­ζη­τή­σε­ων και των εκ­δη­λώ­σε­ων θα είναι οι αγώνες ενά­ντια στον πό­λε­µο.

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου θα ζητήσουμε για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την αντιπολεμική διεθνιστική στάση της τότε Αριστεράς, που σηματοδότησε ιστορικές αλλαγές για τον κόσμο και το εργατικό κίνημα.

Την Παρασκευή 29 Ιούλη και το Σάββατο 30 Ιούλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το 1922, θα συζητήσουμε για την ιστορία της μικρασιατικής εκστρατείας, για τον εθνικό διχασμό, τη μεγάλη ιδέα και το αντιπολεμικό κίνημα της εποχής, τις απαρχές του σύγχρονου εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Το Σάββατο το βράδυ θα ακολουθήσει γλέντι.

Την Κυριακή 31 Ιούλη θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε δύο εξαιρετικούς συγγραφείς, το Βασίλη Τσιράκη και τον Κώστα Παλούκη, για να συζητήσουμε μαζί τους για την ιστορία της Θεσσαλονίκης των αρχών του 20ου αιώνα, την ιστορία μιας πολυπολιτισμικής πόλης και ενός πολυεθνικού προλεταριάτου.

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου θα επισκεφθούμε τις Σκουριές και θα συζητήσουμε με μέλη της επιτροπής αγώνα για τους αγώνες ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί.

Το βράδυ της Δευτέρας 1 Αυγούστου θα απολαύσουμε stand up comedy με τους/ις κωμικούς Ηλέκτρα Αγγελετοπουλου, Θανάση Γκατζόλη και Αλέξανδρο Θεοδωρίδη.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου θα συζητήσουμε για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τη σύγκρουση των ιμπεριαλιστών, και το βράδυ θα κλείσουμε το τελευταίο βράδυ του camping με το καθιερωμένο μας Party.

Καθηµερινά, στο χώρο θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόµενη κουζίνα και µπαρ µε χαµηλές τιµές. Καθηµερινά θα λειτουργεί επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων redmarks (https://www.redmarks.gr/), για τα καλοκαιρινά αναγνώσµατά µας.

Πληροφορίες:
https://rproject.gr/
[email protected]
https://www.facebook.com/events/737517437594098/

Αθήνα: 2103306286
Θεσσαλονίκη: 6988931291
Ζάκυνθος: 6977157500


29o camping Antinazi Zone – YRE

Έκλεισαν μέρος και ημερομηνίες για το 29ο κάμπινγκ Antinazi zone – YRE (Youth against Racism in Europe).

Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα στο νησί της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα στο «Κάμπινγκ Αργοστόλι», από την Παρασκευή 29 Ιουλίου έως και την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν:

συζητήσεις
συναυλίες
αυτοδιαχειριζόμενο bar και κουζίνα
προβολές
πάρτυ
εργαστήρια
παιδικό στέκι
εκδρομές

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω θα δημοσιεύονται μέσα στις επόμενες βδομάδες και μήνες καθώς θα διαμορφώνεται το πλήρες πρόγραμμα.

Το κόστος συμμετοχής με οργανωμένη μετακίνηση από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο είναι 135 ευρώ και περιλαμβάνει:

9 βράδια διαμονή με δική σας σκηνή
λεωφορείο και φέρυ με επιστροφή (Αθήνα – Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς – κάμπινγκ Αργοστόλι ή Θεσσαλονίκη – Βασιλική Λευκάδας – Φισκάρδο Κεφαλονιάς – κάμπινγκ Αργοστόλι, αντίστοιχα)
ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις

Για όσες/ους ταξιδέψουν μόνοι τους το κόστος είναι 9 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Θα υπάρχουν ειδικές τιμές για παιδιά μέχρι 12 ετών

Υπάρχουν διαθέσιμα εντός του κάμπινγκ ξύλινα σπιτάκια – τροχόσπιτα – στημένες σκηνές 2 ή 3 ατόμων που όμως χρειάζονται έγκαιρη κράτηση.


Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα Ενάντια στα φράγματα & την εκτροπή

Μεσοχώρα Τρικάλων, 11-14 Αυγούστου 2022

Αυτοοργανωμένο κάμπινγκ στις όχθες του Αχελώου
Εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Αυγούστου
Διαδήλωση στο φράγμα της Μεσοχώρας, Κυριακή 14 Αυγούστου

Να γκρεμιστεί το φράγμα να ζήσει το χωριό, ελεύθερα να τρέχει για πάντα το νερό!


Κάμπινγκ Δικτύου 2022 Ροβιές B. Εύβοιας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και φέτος το κάμπινγκ του Δικτύου θα γίνει στις Ροβιές. Εκτός από ένα ωραίο κάμπινγκ σε μια ωραία τοποθεσία που θα συναντηθούμε να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε, αποτέλεσε ορμητήριο στην περσινή παρέμβαση αλληλεγγύης, στους/στις πυρόπληκτους/ες της Βόρειας Εύβοιας.

Έτσι λοιπόν και φέτος… στα ίδια μέρη θα συναντηθούμε… και θα συζητήσουμε την ζοφερή κοινωνικοπολιτική κατάσταση που ζούμε στην συγκυρία ενός κρεσέντου αυταρχισμού, καταστολής, απουσίας δικαιοσύνης, αλλά και περιβαλλοντικών καταστροφών και θα μιλήσουμε για τις πρωτοβουλίες μας και την οργάνωση και ανασυγκρότηση του χώρου μας.

Βέβαια, το ετήσιο κάμπινγκ του Δικτύου, εκτός από μια μίνι συνδιάσκεψη, παραμένει μια συνάντηση φίλων και συντρόφων γόνιμη, ζωογόνα και διασκεδαστική. Οπότε όσοι και όσες πιστοί και άπιστες προσέλθετε.

Πέμπτη 25/08: προσέλευση και ενημέρωση σχετικά με Β. Εύβοια πριν το βραδυνό welcome

Παρασκευή 26/08, 8 μ.μ

Πολιτικοκοινωνική κατάσταση: Όξυνση του αυταρχισμού, της ακρίβειας και της φτωχοποίησης, συνέχιση του ρωσοουκρανικού πολέμου, πιθανότητα επίσπευσης των εκλογών, κυβέρνηση-αντιπολίτευση.

Σάββατο 27/08, 8 μ.μ

Ανασυγκρότηση του χώρου μας: Εσωτερική ζωή του Δικτύου και πρωτοβουλίες. Μαζικά κοινωνικοπολιτικά στέκια, αντικατασταλτικές πρωτοβουλίες, «επιστροφή» στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, σχέσεις με άλλες συλλογικότητες

Κυριακή 28/08, 12 μ, πρακτικές καταλήξεις προτάσεων για:

-Στέκια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

-Επαναπροωθήσεις (Pushbacks)

-Πολιτικοί κρατούμενοι

-Μετρό στα Εξάρχεια

-Sites και social Media

-Καμπάνια για ακρίβεια

Τιμή κατά άτομο στο κάμπινγκ 7 ευρώ. Θα λειτουργήσει συλλογική κουζίνα. Τηλ επικοινωνίας: 6944277516. Κάμπινγκ Ροβιές https://campingrovies.gr/

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Μοιραστείτε το άρθρο