Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές/τριες από την Τουρκία, Τετάρτη 13/7 στις 13:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία, που ήταν πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, πριν από 2 χρόνια, στις 19 Μαρτίου 2020, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν σε μια μεγάλη «αντι»τρομοκρατική επιχείρηση στην Αθήνα. Οι 11 επαναστάτες, είναι σύντροφοι και συντρόφισσες που επί χρόνια ασκούσαν κινηματική δράση στην Ελλάδα και ήταν γνωστοί/ες για την πολιτική τους ταυτότητα. Κατηγορήθηκαν ως «τρομοκράτες» λόγω των αντιιμπεριαλιστικών, αντιφασιστικών αγώνων και των επαναστατικών τους ιδεών και καταδικάστηκαν με τον τρομονόμο 187Α και την τρομοκρατική λίστα της ΕΕ.
Η δίκη των 11 επαναστατών από την Τουρκία διεξήχθει στο τρομοδικείο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, σε ένα κλίμα αστυνομοκρατίας. Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 333 ετών. 30 χρόνια ανά κρατούμενο/η.
Δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την πολιτική και εκδικητική απόφαση που δόθηκε, υπό τις επιταγές του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, του φασιστικού καθεστώτος του ΑΚΡ και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Το Εφετείο τους ορίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο αυτό συνέχιζουμε την καμπάνια για δικαιοσύνη και απελευθέρωση των 11 αγωνιστών/τριών.
Καλούμε όλους/όλες τους αγωνιστές/αγωνίστριες, τις πολιτικές οργανώσεις, τις συλλογικότητες, τις επιτροπές και ομάδες αλληλεγγύης, τους πολιτικούς κρατούμενους, τους δικηγόρους, να συμμετάσχουν στις κοινητοποιήσεις μας, για να δυναμώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη που είναι το όπλο των λαών!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΣ, 13:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

Λαϊκό Μέτωπο
Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •