Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις μετανάστ(ρι)ες – πρόσφυγες του Ελαιώνα, Δευτέρα 4/7 στις 17:00 στην Πλατεία Κοτζιά

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 5ΜΜ

Καλούν: ΚΕΕΡΦΑ, πρόσφυγες του Ελαιώνα, κινήσεις αλληλεγγύης, δημοτικές παρατάξεις της Αθήνας, εκπαιδευτικοί

ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΑΔΑ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ

ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας την Δευτέρα 4 Ιούλη, με πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή Μπακογιάννη, Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα συζητηθεί ως πρώτο θέμα εντός ημερήσιας διάταξης η πολιτική του Δήμου της Αθήνα για την δομή προσφύγων του Ελαιώνα.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη είχε ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας τον περασμένο Δεκέμβρη την διακοπή της σύμβασης με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου οδηγώντας την δομή σε κλείσιμο στις 30 Ιούνη, κάτι που πρακτικά δεν έγινε. Στην πράξη στις 30 Ιούνη, οδήγησε σε απόλυση τους εργαζόμενους στην ΕΑΤΑ, κοινωνικούς λειτουργούς ψυχολόγους, διερμηνείς και διοικητικό προσωπικό που είχαν αποφασιστική συμβολή στην ομαλή λειτουργά της δομής εξυπηρετώντας πολλαπλά τους πρόσφυγες.

Παράλληλα, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προώθησε στη μέση της σχολικής χρονιάς μετακινήσεις εκατοντάδων προσφύγων σε άλλα καμπ χωρίς καν στην αρχή αν φροντίσει για την ένταξη τους σε άλλα σχολεία, οδηγώντας σε άμεση αντίδραση τα σωματεία των εκπαιδευτικών που επέβαλαν την διακοπή αυτής της άθλιας επιχείρησης.

Στην συνάντηση προσφύγων, δημοτικών παρατάξεων και εκπαιδευτικών με παράγοντες του Υπουργείου μετανάστευσης και Ασύλου την Τρίτη 28/6 δεν δόθηκαν απαντήσεις στα αιτήματα. Ωστόσο προσπάθησαν να πείσουν ότι οι δομές έξω από την Αθήνα …είναι καλύτερες από τον Ελαιώνα(!) όταν είναι γνωστό ότι στην Ριτσώνα και την Μαλακάσα κανένα προσφυγόπουλο δεν πήγε σχολείο αφού η Περιφέρεια δεν φρόντισε να βάλει λεωφορεία για τις μετακινήσεις ενώ η ομογάλακτη του Μπακογιάννη Δήμαρχος Χαλκίδας επιχειρούσε να τα εμποδίσει από το να εγγραφούν στα σχολεία(!).

Η εκκένωση του Ελαιώνα μαζί με την διακοπή του προγράμματος ΕΣΤΙΑ-φιλοξενίας σε σπίτια τον Δεκέμβρη του 2022, με την προσθήκη των επιχειρήσεων σκούπα του Θεοδωρικάκου μετατρέπουν την Αθήνα σε πόλη εχθρική γαι την προσφυγιά. Να μας πει ο Δήμαρχος Αθήνας ποια είναι η δομή προσφύγων για πρόσφυγες;

Η πολιτική των μετακινήσεων στο όνομα μάλιστα του “εξευγενισμού” και της “ανάπτυξης” του Βοτανικού μέσω γηπέδου-δώρου στην ΠΑΕ ΠΑΟ βρωμάει ρατσισμό και είναι καταστροφική για το περιβάλλον και για τους κατοίκους της γειτονιάς. Η εγκατάσταση του γηπέδου θα εκτοπίσει άλλες βιοτεχνίες και μικροεπιχερήσεις μεταφορών ενώ η μόνιμη όχληση και η παρέλαση χιλιάδων θα κάνει το βίο αβίωτο για κατοίκους στην περιοχή.

Η Αθήνα για τον Μπακογιάννη και την κυβέρνηση χωράει εκατομμύρια τουριστών που φέρνουν κέρδη στους μεγαλοξενοδόχους και επιβάρυνση στην ζωή των κατοίκων με το AirBNB που φέρνει ανέβασμα των ενοικίων. Την ίδια ώρα που κλείνουν τα σύνορα με φράχτες και pushbacks πνίγοντας πρόσφυγες στον Εβρο και το Αιγαίο, καταγράφουν ελλείψεις εργατικών χεριών στα χωράφια και τα ξενοδοχεία. Είναι καιρός να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές της ΝΔ που επιχειρούν αν συσπειρώσουν στη δύναμη της την ακροδεξιά και τους φασίστες ενόψει εκλογών ενώ στην πράξη τους ενισχύουν να προχωράνε σε επιθέσεις.

Zητάμε να σταματήσει η αναγκαστική μετακίνηση προσφύγων της δομής του Ελαιώνα σε στρατόπεδα έξω από τον ιστό της πόλης.

Καλούμε τον Δήμο της Αθήνας και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να παρατείνουν την λειτουργία της δομής με όρους αξιοπρέπειας και να εξασφαλίσουν άμεσα τη διαμονή των προσφύγων, με προγράμματα κατοικίας μέσα στην πόλη, για να συνεχίσει η φοίτηση των μαθητών στα σχολεία, η πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και στην διαδικασία του ασύλου.

Καμία απόλυση-διακοπή σύμβασης εργαζομένων στην δομή του Ελαιώνα. Παραμονή στην εργασία όλων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχικής, νομικής στήριξης και διερμηνείας μέσω ΕΑΤΑ καθώς και όλου του υπόλοιπου προσωπικού που παρέχει φροντίδα στους πρόσφυγες.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΕΛΑΙΩΝΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΣΣΩΝ/ΩΝ ΕΛΑΙΩΝΑ


Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, μοτοσικλέτα, εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Solidarity With Migrants

Μοιραστείτε το άρθρο