Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Αποστόλη Κασιμέρη, Πέμπτη 23/6 στις 10:00 έξω από το ΣΕΠΕ Νέας Ιωνίας

Στις 12 του περασμένου Απρίλη το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του ΟΣΥ επέβαλε ποινή αργίας 5 ημερών (δηλαδή στέρησης μισθού) στον αγωνιστή συνδικαλιστή Αποστόλη Κασιμέρη, μετά από τρεις συνεδριάσεις και επικυρώνοντας έτσι την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού. Ο λόγος; Ο Αποστόλης αναδημοσίευσε στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr, το οποίο αμφισβητούσε τη διαδικασία προσλήψεων στον οργανισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Φυσικά, ο Αποστόλης Κασιμέρης δεν μπήκε στο στόχαστρο της διοίκησης της ΟΣΥ επειδή αναδημοσίευσε ένα επικριτικό για αυτή άρθρο. Είναι στοχοποιημένος εδώ και χρόνια, από όλες τις διοικήσεις, λόγω της αγωνιστικής συνδικαλιστικής του δράσης, στις απεργιες και τις κινητοποιήσεις του σωματείου, στο πλευρό των προσφύγων, στο πλάι των αόρατων εργολαβικών καθαριστριών του οργανισμού, λόγω της άρνησής του να μετατραπεί στον υπάκουο και πειθήνιο «συνδικαλιστή» που ονειρεύονται

Ο Αποστόλης Κασιμέρης προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλοντας την εναντίον του εργοδοτική αυθαιρεσία. Γνωρίζουμε βέβαια ότι η ακροδεξιοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ έχει φροντίσει να ξεδοντιάσει την επιθεώρηση εργασίας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι εργοδότες θα μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτοι, όπως και ότι ο Νόμος Χατζηδάκη δίνει σε αφεντικά και διοικητές το δικαίωμα να διώκουν συνδικαλιστές για ό,τι τους καπνίσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε τον σύντροφό μας μόνο του! Θα βρεθούμε στο πλάι του Αποστόλη Κασιμέρη, στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπως σταθήκαμε πλάι του και μαζί του σε απεργιακές περιφρουρήσεις, σε εργατικές δράσεις ενάντια στις επιθέσεις των αφεντικών, στην υπεράσπιση των προφύγων και μεταναστών/ριών.

Το δικαίωμα των συνδικαλιστών/ριών και ευρύτερα των εργαζομένων να ασκούν δημόσια κριτική στις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν και να τις ελέγχουν δεν θα αφήσουμε να αγγιχθεί.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Αποστόλη Κσιμέρη, έξω από το ΣΕΠΕ Νεας Ιωνίας (Λ. Ηρακλείου 269), την Πέμπτη 23/6 στις 10 πμ

-Κάτω τα χέρια από τον Αποστόλη Κασιμέρη και τους/τις συνδικαλιστές/ριες
-Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση 5ήμερης αργίας που αυθαίρετα επέβαλε η διοίκηση της ΟΣΥ
-Κάτω ο αντισυνδικαλιστικός νόμος Χατζηδάκης
-Απόλυτη ελευθερία κριτικής και ελέγχου από τους/τις εργαζόμενους/ες στις επιχειρήσεις τους

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Μοιραστείτε το άρθρο