Εκ νέου κάλεσμα για διαδήλωση των μεταναστ(ρι)ών ενάντια στην εκτόπιση τους σε camps έξω από την Αθήνα, Πέμπτη 23/6 στις 8:00 στον ελαιώνα

Αύριο 8 το πρωί καλούμε στην αυριανή διαδήλωση των μεταναστριών στο camp του Ελαιώνα, ενάντια στην απειλή της εκκένωσής τους και της εκτόπισής τους σε άλλα camps έξω από την Αθήνα.
Ανοιχτές δομές στέγασης μέσα στον αστικό ιστό για όλες και όλους, μετανάστριες και ντόπιους
Ενάντια στο σύστημα του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης, της βίαιης εκτόπισης και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Solidarity With Migrants

 


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ. ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του αγοριού που παραλίγο να καεί στο camp του Ελαιώνα και νοσηλεύεται στο Αγία Σοφία.
Η Maryam είναι μητέρα του 14χρονου αγοριού που δεν ήταν αρκετά γρήγορo για να ξεφύγει από τη φωτιά που έκαψε 8 κοντέινερ την περασμένη εβδομάδα στον καταυλισμό μεταναστ(ρι)ών του Ελαιώνα.
Έκτοτε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, με σοβαρά εγκαύματα στους πνεύμονες και σε πολύ άσχημη κατάσταση. Είναι στο δωμάτιο νούμερο 509 και το όνομά του είναι Mohammad Reza Hosseini.
Η μητέρα ζητά υποστήριξη για να μπορέσει να ξεκουραστεί λίγο γιατί δεν έφυγε από το πλευρό του γιου της από τότε, πάνω από 24 ώρες το 24ωρο.
Οι νοσοκόμες και οι γιατροί για οποιοδήποτε λόγο της είπαν ότι δε μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο.
Κάνουμε έκκληση να υποστηριχθεί από αλληλέγγυα άτομα που μιλούν ελληνικά και λίγα έστω Φαρσί, για να τη συναντήσουν και να δουν την κατάσταση. Όποιο από σας μπορεί να βοηθήσει, ας μας στείλει ένα μήνυμα με το όνομα του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να του δώσουμε το τηλέφωνό της να μιλήσει μαζί της.
Το αγόρι χρειάζεται φορέματα καλοκαιρινά μικρού ή μεσαίου μεγέθους, καθώς και pampers για ηλικία 14 ετών.
Η μητέρα χρειάζεται τσιγάρα, παντόφλες νούμερο 38, φούτερ ή μπλουζάκια, πουκάμισο για τον εαυτό της. Είναι καλό να της πάτε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, καθώς η παραμονή της στο νοσοκομείο μπορεί να διαρκέσει πολύ. Αν υπάρχει λίγο φαγητό, πατατάκια και κέικ, χυμοί φρούτων κλπ, πάρτε το.
Όλο αυτό το διάστημα τη βοηθούσαν σύντροφα της συνέλευσης Solidarity with Migrants. Από χθες όλα βρίσκονται στο στρατόπεδο του Ελαιώνα προσπαθώντας να εμποδίσουν τη βίαιη εκκένωση του από το κράτος
Η Αλληλεγγύη και η αυτοργανωση είναι τα όπλα μας.
Μοιραστείτε το άρθρο