Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τις συλλήψεις στην πορεία μετά τη δολοφονία του Ν. Σαμπάνη από την αστυνομία στις 23/10, Τετάρτη 22/6 στις 10:00 στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ΡΙΞΑΝΕ, ΝΑ ΦΑΝ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την Παρασκευή 22/10, δολοφόνοι της ομάδας ΔΙΑΣ διεξήγαγαν καταδίωξη ενός οχήματος που ταυτοποίησαν ως κλεμμένο. Η καταδίωξη τερματίστηκε με εγκλωβισμό του οχήματος και εκτέλεση του ενός εκ των τριών επιβατών, σε τραυματισμό του δευτέρου, και στην διαφυγή του τρίτου. Οι επιβάτες του οχήματος χαρακτηρίστηκαν από τα ΜΜΕ και από τους μπάτσους ως Ρομά ή τσιγγάνοι έτσι ώστε να ελαφρύνουν το βάρος της κρατικής δολοφονίας. Εμείς δεν γνωρίζουμε το πως αυτοπροσδιορίζονται τα άτομα αλλά αναγνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα είναι βαθιά περιθωριοποιημένη και αορατοποιημένη, γεγονός που διευκολύνει την αυθαιρεσία πάνω στις κοινότητες τους, τα σώματα τους , μέχρι και την δολοφονία τους. Βρισκόμενοι/ες σε μία προνομιούχα θέση σε σύγκριση με αυτούς, δεν κατανοούμε πλήρως τα βιώματα τους αλλά αναγνωρίζουμε την συστημική εγκληματικοποίηση της ύπαρξης τους, όπως και άλλων μειονοτήτων της κοινωνικής βάσης. Ουσιαστικά το κράτος επιχειρεί να μεταφέρει την ευθύνη της κρατικής δολοφονίας στα 3 παιδιά, καλλιεργώντας το αφήγημα ότι οι Ρομά είναι εγκληματικά στοιχεία, δικαιολογώντας έτσι την εκτέλεση τους, λέγοντας ότι το όχημα ήταν κλεμμένο, και ότι ο οδηγός ήταν σεσημασμένος για κλοπές.

Αντανακλαστικά, ως απάντηση στη δολοφονική και θανάσιμη επίθεση της ομάδας ΔΙΑΣ, πραγματοποιήθηκε πορεία στις 23/10 στο κέντρο της πόλης με σκοπό να καταρρίψει την κυρίαρχη αφήγηση του κράτους. Το σώμα της πορείας δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, από την οποία προκλήθηκαν συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης. Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις τεσσάρων συντροφικών ατόμων καθώς και τραυματισμός των 2 από αυτών. Οι δολοφονικές επιθέσεις του κράτους θα απαντηθούν στον δρόμο.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην δίκη των συλληφθέντων ατόμων, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις 22/6/22,στις 10:00 πμ.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού


ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 22/6, 10:00

ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 23/10 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΈΡΑΜΑ

Το βράδυ της 22/10/21 οι μπάτσοι καταδιώκουν ένα όχημα το οποίο αναγνωρίστηκε ως κλεμμενο. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί εγκλωβίζεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή και οι μπάτσοι το γαζώνουν με 38 σφαίρες. Ως αποτέλεσμα ο ένας νεαρός δολοφονείται και πέφτει νεκρός, ο δεύτερος τραυματίζεται και ο τρίτος διαφεύγει.

Αμέσως ξεκινάει μια προσπάθεια συγκάλυψης της κρατικής δολοφονίας από την αστυνομία σε πλήρη συνεργασία με τα ΜΜΕ. Η αστυνομία “ενημερώνει” ότι 7 μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ που καταδίωξαν τους νεαρούς έχουν τραυματιστεί κάτι το οποίο διαψεύδεται από τα βίντεο που αποτυπώνουν το περιστατικό. Έπειτα αρχίζει μια προσπάθεια δόμησης ενός προφίλ του θύματος ως Ρομά σεσημασμένου εγκληματία με σκοπό την συκοφάντηση του νεκρού και την αξίωση ότι η ζωή του μετράει λιγότερο. Όλα αυτά σε ένα κλίμα προσπάθειας συγκάλυψης της κρατικής δολοφονίας και απαξίωσης της ζωής του νεαρού που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των μπάτσων.

Το βράδυ της 23/10/21 πραγματοποιείται αντανακλαστική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα δεχθεί την επίθεση των μπάτσων και θα ακολουθήσουν 4 συλλήψεις. Μεταξύ των συντροφιών είναι και 2 συντρόφισσες από το σχήμα μας.

Ενώ τα συντροφια διώκονται μετά την επίθεση των μπάτσων, οι Δίας δολοφόνοι δεν αντιμετωπίζουν καμιά δίωξη, δείχνοντας πως το κράτος και οι μηχανισμοί του καλύπτουν τους ένστολους δολοφόνους. Η κρατική δολοφονία στο Πέραμα δεν είναι ένα ακόμα ατυχές συμβάν αστυνομικής αυθαιρεσίας. Είναι η ουσία του κρατικο-καπιταλιστικου σάπιου εξουσιαστικού συστήματος.

Είναι σημαντικό να αναγνωσουμε τόσο τη δολοφονία όσο και την ευρύτερη συνθήκη όξυνσης της καταστολής στα πλαίσια του όλο και εντεινομενης επίθεσης του κράτους που μας κυκλώνει μέρα με τη μέρα σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Από τη στρατοπέδευση των μπάτσων στις πλατείες το προηγούμενο διάστημα μέχρι τη στρατοπέδευση των μπάτσων μέσα στο ΑΠΘ και τον χώρο του ασύλου, η επίθεση που δεχόμαστε είναι πολύπλευρη και σφοδρή και οι ζωές μας υποτιμούνται στο έπακρο από τους καταπιεστές μας.

Ειδικότερα στο κομμάτι όξυνσης της καταστολής στους χώρους των πανεπιστημίων, μετράμε πάνω από 200 συλλήψεις στον αγώνα υπεράσπισης του ασύλου που ξεκίνησε πέρσι ενάντια στον νομό 4777 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σε αυτό σημείο είναι σημαντικό να τονιστεί πως η ΟΠΠΙ και η είσοδος των ΜΑΤ δεν έρχοναι μόνο για να περιφρούρησουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση αλλά είναι και δομικά κομμάτια αυτής, στα πλαίσια μιας προληπτικής αντιεξέγερσης που σκοπεύει να καταπνίξει κάθε αγωνιστική αντίσταση εν τη γενέσει. Στο ίδιο πλαίσιο βλέπουμε ότι οι μπάτσοι στις ζωές μας έχουν γίνει καθεστώς. Η ακραία όξυνση της καταστολής και η ταυτόχρονη συγκάλυψη των δολοφονικών ενεργειών που συντελούνται από τους κρατικούς εξουσιαστικούς μηχανισμούς έρχονται να υποτιμήσουν την αξία των ζωών των καταπιεσμένων. Έρχονται να καταπνίξουν κάθε αντίσταση που θέλουμε να παράξουμε αγωνιζόμενοι ενάντια στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως καμία κρατική δολοφονία δεν θα μείνει στην αφάνεια. Ο κόσμος του αγώνα θα είναι πάντα εκεί να δίνει την ανυποχώρητη μάχη ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και καταστολή, ενάντια σε κάθε καταπίεση και δολοφονική επίθεση που οι καταπιεστές μας, εξαπολύουν με μανία.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΆΝΕΙΑ

ΣΤΟ ΠΈΡΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙ

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΊ.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 23/10/21, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ν. ΣΑΜΠΑΝΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/06 10:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10, τρεις άοπλοι νεαροί καταδιώκονται από ομάδα ΔΙΑΣ αφού το όχημα που επέβαιναν αναγνωρίστηκε ως κλεμμένο. Το όχημα εγκλωβίστηκε και οι μπάτσοι έριξαν 38 σφαίρες σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με σκοπό στην ουσία να εκτελέσουν τους 3 νεαρούς. Ως αποτέλεσμα δολοφονείται ένας 18χρονος εν ψυχρώ, ένας ανήλικος τραυματίζεται και ο τρίτος ανήλικος διαφεύγει.

Αμέσως, ξεκίνησε μια προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία. Αρχικά, πλασαρίστηκε το γεγονός από την ΕΛΑΣ ως συμπλοκή, αλλά λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε μέσω βίντεο η άνευ λόγου δολοφονική επίθεση των ένστολων καθαρμάτων .

Έπειτα, εστίασαν στο προφίλ του θύματος και τον παρουσιάζαν ως δήθεν σεσημασμένο εγκληματία σε μια προσπάθεια υπεράσπισης των ένστολων δολοφόνων. Ιδιαίτερα δε, και η ταυτότητα του Ρομά και ο τρόπος που παρουσιάστηκε αξιώνουν την απώλεια της ζωής που μετράει λιγότερο. Η κοινωνική τους περιθωριοποίηση λειτουργεί ως εύφορο έδαφος για την κατασυκοφάντηση του νεκρού και την συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας.

Το βράδυ του Σαββάτου 23/10/21 πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στην κρατική δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, η οποία έλαβε συγκρουσιακά χαρακτηριστικά και αντιμετώπισε την σφοδρή επίθεση της αστυνομίας, με αποτέλεσμα συλλήψεις, μεταξύ των οποίων, και μίας συντρόφισσάς μας, μέλος της ομάδας μας.

Οκτώ μήνες μετά την αποκαλούμενη συμπλοκή στο Πέραμα, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μία κρατική δολοφονία, βγαλμένη από την σάρκα και την ίδια την ουσία του σάπιου εξουσιαστικού κρατικό-καπιταλιστικού συστήματος.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα επεκτείνεται σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής και οι πρώτοι που βιώνουν στο πετσί τους τα αποτελέσματά της είναι οι φτωχοί, οι κοινωνικά περιθωριοποιημένοι, αυτοί που βρίσκονται στην βάση της ταξικής πυραμίδας. Έτσι λοιπόν οι ένστολοι δολοφόνοι δεν δίστασαν να γαζώσουν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο γνωρίζοντας κιόλας πως οι επιβαίνοντες είναι Ρομά. Όπως είναι λογικό, ως τώρα προφανώς δεν υπάρχει καμία καταδίκη από το κράτος προς τους πραιτοριανούς του, εξάλλου η μόνη περίπτωση καταδίκης μπάτσων για δολοφονία είναι για την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Τους τελευταίους μήνες, είδαμε την επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε πολλά κοινωνικά πεδία με ένα πολύ σημαντικό να είναι και το ίδιο το πανεπιστήμιο. Έτσι λοιπόν από τις αρχές του έτους, επιχειρήθηκε η επιτάχυνση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης σε συνέχεια και της προηγούμενης χρονιάς, με την ψήφιση του ν.4777 αλλά και συνολικά των πολιτικών που ακολουθεί το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών, με βάση την συνθήκη της Μπολόνια. Με την εκκένωση του Στεκιού στο Βιολογικό ξεκινάει ένας νέος κύκλος κατασταλτικών επιχειρήσεων με κέντρο το ΑΠΘ. Ως συνέπεια της ίδιας της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης λοιπόν η καταστολή στοχεύει στην αδρανοποίηση αγωνιστ(ρι)ών και ταυτόχρονα περιφρουρεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ρόλου του πανεπιστημίου.

Το ΑΠΘ σήμερα έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, καθημερινές ταυτοποιήσεις και προσαγωγές, μόνιμη παρουσία ΜΑΤ κι ασφάλειας, χημικά, κρότου και συλλήψεις. Πλέον τις κινητοποιήσεις ενισχύουν και τεθωρακισμένα, τύπου Αίαντας.

Την ίδια στιγμή προχωράει το σχέδιο της μόνιμης εγκατάστασης ΟΠΠΙ, με τους πρώτους 400 να έχουν λήξει την εκπαίδευση και να έχουν λάβει φύλλα πορείας. Παράλληλα έχει γίνει σε όλους ξεκάθαρο ότι τα σχέδια βιβλιοθήκη και τα ψευτοδιλήμματα “ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες” σημαίνει την ενίσχυση της καταστολής και την εφαρμογή του νόμου 4777.

Μετράμε τουλάχιστον 200 συλλήψεις στη μάχη υπεράσπισης του ασύλου και δεκάδες μόνο τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ. Ταυτόχρονα ο αναρχικός Γιάννης Μιχαϊλίδης πραγματοποιεί απεργία πείνας από 23/5 για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για αποφυλάκιση, εφόσον έχει εκτίσει το νόμιμο της ποινής του. Την ίδια στιγμή η ακρίβεια, οι δεκάδες καθημερινές επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ων, η επισφάλεια, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η αστυνομοκρατία σε κάθε γειτονιά και η κρατική συγκάλυψη γυναικοκτόνων και βιαστών διαμορφώνουν τους χειρότερους όρους για τη ζωή της κοινωνικής βάσης.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να σταθούμε συνολικά απέναντι στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Σε κάθε κοινωνικό πεδίο, και πρώτα πρώτα στους χώρους που εργαζόμαστε, σε σχολεία, σχολές και γειτονιές. Να βρεθούμε ξανά και ξανά δυναμικά στον δρόμο ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Αμέριστη δύναμη και αλληλεγγύη στους/ις συντρόφους/ισσες που δικάζονται την Τετάρτη 22/06/22 για την μαχητική τους στάση στον δρόμο, για την εναντίωση στην επέλαση κράτους και καπιταλισμού.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ,ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ.

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙ

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»


ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙ – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10 τρεις νεαροί, επιβαίνοντες σε κλεμμένο όχημα, άοπλοι ωστόσο προσπάθησαν να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο. Επτά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έριξαν πάνω τους 40 περίπου σφαίρες, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον 20χρονο οδηγό και τραματίζοντας έναν 16χρονο που επέβαινε στο αυτοκίνητο, ενώ ένας τρίτος ανήλικος κατάφερε να διαφύγει. Ξεκίνησε λοιπόν αμέσως η προπαγανδιστική εκστρατεία συγκάλυψης από τα ΜΜΕ, αναφέροντας τη δολοφονία ως συμπλοκή και παρουσιάζοντας τους ένστολους δολοφόνους να βρίσκονται σε άμυνα και τραυματισμένοι. Επιβεβαιώθηκε αργότερα από βίντεο ότι δεν υπήρξε καμία συμπλοκή και οι μπάτσοι απλά άδειασαν τα όπλα τους στο διερχόμενο αυτοκίνητο χωρίς να δεχτούν πυρά και πως δεν υπήρξε κανένας μπάτσος τραυματίας.

Λίγες ώρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε πως η ομάδα της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσε την καταδίωξη του αυτοκινήτου με τους 3 νεαρούς, είχε λάβει εντολή από το κέντρο να σταματήσει. Μετά την επιβεβαίωση ότι δεν υπήρξε συμπλοκή κι ότι ο 20χρονος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ ήταν άοπλος, μιας και τα βίντεο από κόσμο που απλά κατέγραψε το περιστατικό είχαν αρχίσει να διαρρέουν στα social media, άρχισε να αναγράφεται σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι ο νεκρός είναι Ρομά, σεσημασμένος για άλλα αδικήματα και ότι, όντας εγκλωβισμένος κάνοντας με το αυτοκίνητο όπισθεν, επιχείρησε τον εμβολισμό των αστυνομικών, προκειμένου να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη προς την υπεράσπιση των μπάτσων δολοφόνων.

Το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτώβρη, καλέστηκε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στην κρατική δολοφονία, την οποία τα ΜΑΤ χτύπησαν άγρια, κατορθώνοντας να συλλάβουν διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και συντρόφισσα μας, μέλος του τοπικού συντονισμού

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα και σε συνέχεια της αχαλίνωτης κρατικής βίας και αστυνομικής καταστολής που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown της περασμένης χρονιάς, καταγράφηκαν πολλά αντίστοιχα περιστατικά πυροβολισμών απέναντι σε ανθρώπους που δεν σταματούν σε αστυνομικό έλεγχο (Τρίκαλα, οδός Μάρνης κ.α). η πληθώρα των οποίων καταδεικνύει το πλέον προφανές, ότι δηλαδή οι πρακτικές των μπάτσων δεν αποτελούν ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε μια παρεκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα, αλλά οργανικό κομμάτι του κράτους και της δημοκρατίας για την καταστολή των αγώνων και των αντιστάσεων με οποιοδήποτε κόστος.

Γίνεται αντιληπτό σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής, από τις γυναικοκτονίες και τη συγκάλυψη βιαστών, παιδεραστών & κακοποιητών, από την καταστολή εργατικών αγώνων και τη βία ενάντια σε φοιτητές & φοιτήτριες στο ΑΠΘ πως το κράτος και οι ένστολοι εντολοδόχοι του διαθέτουν το μονοπώλιο της βίας που με κάθε ευκαιρία το εξαπολύουν, χωρίς φραγμούς είτε μέσω του αναβαθμισμένου εξοπλισμού τους είτε μέσω της συγκάλυψης, της αδιαφορίας, της υποβάθμισης και της απόδοσης δικαιοσύνης. Γιατί είναι η βία της εξουσίας, αυτή που ασκούν με την κάλυψη του επίσημου νόμου, αυτή που τους επιτρέπει να σκοτώνουν και να βασανίζουν ανενόχλητοι. Συνεχίζουν να διαπράττουν κρατικά εγκλήματα, με την νομιμοποίηση των ΜΜΕ και το ξέπλυμα της αστικής δικαιοσύνης επιχειρώντας -με ξεκάθαρους όρους- την εξόντωση των φτωχών και των αποκλεισμένων.

Μέσα στο διάστημα της πανδημίας του covid-19 και της υγειονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, το κράτος ανάμεσα στην πιλογή της ανασυγκρότησης του με όρους πρόνοιας και την αντίστοιχη με όρους καταστολής επέλεξε χωρίς καμία σκέψη το δεύτερο γιατί η κοινωνική πρόνοια θεωρείται μια παρωχημένη παραχώρηση που αναγκάστηκε να κάνει ο καπιταλισμός σε ένα προηγούμενο στάδιο. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν χρειάζεται -και δεν μπορεί- να υποσχεθεί τίποτε. Η αύξηση του κόστους διαβίωσης και η γενικευμένη ακρίβεια είναι η μοναδική προοπτική του καπιταλισμού για τη σωτηρία του. Κι όσο περνάει ο καιρός είναι μαθηματικά βέβαιο πως όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας θα έρχονται αντιμέτωπα με τις ολέθριες συνέπειες αυτής της κρίσης, ενώ η μεταφορά των ευθυνών στη «διεθνή συγκυρία» και τον πόλεμο αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών των κυβερνώντων .

Η εξουσία δολοφονεί. Παντοτινές προυποθέσεις της είναι η εκμετάλλευση και ο θάνατος. Η μόνη πράξη που προϋποθέτει την ελευθερία είναι η διάλυση της εξουσίας για να βρει τόπο να αναπτυχθεί η κοινωνική δημιουργικότητα που αποτελεί το απόλυτο αντίθετό της, ως έκφραση αλληλεγγύης, ισότητας και αξιοπρέπειας. Ο φόβος των εξουσιαστών για την ώρα του πληβειακού ξεσηκωμού μεγαλώνει. Ας τον κάνουμε πραγματικότητα. Η λύση βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα. Εκεί που μπορούν να συντριβούν οι νόμοι και η δύναμη των ένστολων φρουρών της ζωής μας. Οργάνωση με ακηδεμόνευτους και αδιαμεσολάβητους όρους σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Ενότητα στη βάση, συντονισμός στη δράση.

Αλληλεγγύη και αντίσταση μέχρις εσχάτων!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 22/06, 10:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Α.Π.Ο – Ο.Σ.

Μοιραστείτε το άρθρο