Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον εργαζόμενο Ν.Τ στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης, Τρίτη 21/6 στις 9:00 στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Ν.Τ. :

Την Τρίτη 21/06 ο εργαζόμενος Ν.Τ. δικάζεται μετά από μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του από μπάτσο της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για εξύβριση. Ο λόγος είναι το αντιμπατσικό σχόλιο του Ν. Τ., σε διαδικτυακό τοπικό site την ημέρα της 17ης Νοέμβρη του 2020. Το άρθρο επικεντρώνονταν στις αστυνομικές επιχειρήσεις και το όργιο καταστολής που ακολούθησε σε όλο τον ελλαδικό χώρο με στόχο την απαγόρευση των διαδηλώσεων εκείνη τη μέρα. Για να τα θυμηθούμε καλύτερα, κυβέρνηση και αστυνομία είχαν ανακοινώσει απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων για τις 15-18 Νοεμβρίου με αφορμή τις κινητοποιήσεις που επρόκειτο να γίνουν με αφορμή τη συμπλήρωση των 47 χρόνων της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Παρα το κλίμα τρομοκρατίας με τις απειλές για πρόστιμα, προσαγωγές, συλλήψεις, και τον αποκλεισμό κεντρικών σημείων, πλήθος κόσμου αψήφησε στην πράξη αυτή την απαγόρευση και συμμετείχε μαζικά και μαχητικά στα καλέσματα που ανακοινώθηκαν σε δεκάδες πόλεις ανά την ελληνική επικράτεια. Αποτέλεσμα αυτών ήταν μια άνευ προηγούμενου καταστολή εις βάρος όλων όσων βγήκαν στο δρόμο, με εκατοντάδες τυφλές προσαγωγές και συλλήψεις, βεβαιώσεις προστίμων σε όσους κι όσες κυκλοφορούσαν ακόμα κι αν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ξυλοδαρμούς και εντέλει τη στοίβαξή τους σε αστυνομικά βαν, κλούβες και κρατητήρια κι όλα αυτά με πρόσχημα τη δημόσια υγεία. Το κράτος προσπαθώντας να επιβάλλει με κάθε τρόπο το δόγμα “νόμος και τάξη” εκείνων των ημερών, είχε δώσει νέες, τεράστιες διαστάσεις στο όριο της καταστολής.

Από τον νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, μέχρι τα νομοσχέδια που διαρκώς ψηφίζουν, η καπιταλιστική βαρβαρότητα εντείνεται και επιχειρείται να περιοριστεί κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα, με το κράτος να αναβαθμίζει το “οπλοστάσιο” του. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δεκάδες προσλήψεις μπάτσων, την αγορά νέου εξοπλισμού για τα σώματα ασφαλείας, σε μια προσπάθεια καταστολής του εσωτερικού εχθρού, είτε μέσω συλλήψεων, ξυλοδαρμών, είτε μέσα από την υλική και ψυχική εξόντωση, με δικαστήρια και στημένα κατηγορητήρια. Έτσι και στην δικιά μας περίπτωση ή έκφραση της αντίθεσής του εργαζόμενου Ν.Τ. σε όσα διαδραματίζονταν εκείνες τις μέρες τον φέρνουν αντιμέτωπο με μια ακόμα σκευωρία του ελληνικού κατασταλτικού μηχανισμού. Η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει άμεσα το κράτος μέσω ωμής βίας ή έμμεσα, μέσω πρωτοφανούς λογοκρισίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δικαστηρίων και εντέλει οικονομικής εξόντωσης, σε κομμάτια του αγωνιζόμενου κόσμου θα πέσουν στο κενό.

Από μεριάς μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι κι αλληλέγγυες δίπλα σε όλα τα θύματα κρατικής βίας και καταστολής. Δίπλα σε όλες κι όλους τολμούν να αμφισβητήσουν την κρατική αυταρχικότητα. Να σταθούμε όλοι κι όλες διπλά στον άλλο και να αντισταθούμε σθεναρά με κάθε τρόπο στη επίθεση που δεχόμαστε.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον εργαζόμενο Ν.Τ. στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 9:00.

ΚΑΝΕΝΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου

Μοιραστείτε το άρθρο