Ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης στην εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής στηρίζει ολόψυχα την εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα και καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, η οποία όχι μόνο προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου από το μέλος του συλλόγου Αριστοτέλη Ντίνα Ρέππα, αλλά μετά την αποχώρηση της εκπαιδευτικού από το σχολείο, προχώρησε σε μια αντισυνδικαλιστική και ψευδή καταγγελία, την οποία μάλιστα προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αλ. Κόπτση, τη Δ/νση Π.Ε. Α’ Αθήνας και στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, ζητώντας την καταδίκη της εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Καταγγέλλουμε αυτού του είδους τις αυταρχικές συμπεριφορές και πρακτικές, που πλήττουν τα συνδικαλιστικά και τα πολιτικά δικαιώματα και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη διευθυντική εξουσία για να πλήξουν τους εκπαιδευτικούς και υπηρεσιακά! Να καταδικαστεί η αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της διευθύντριας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει καθεστώς τρομοκράτησης και αυταρχισμού, που στέλνει στα δικαστήρια τους αγώνες μας και που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών, του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας, δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί το δικαίωμα μας να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε συλλογικά  ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Η Ντίνα Ρέππα είναι μάχιμη δασκάλα στα σχολεία της Αθήνας και γνωστή για την πολιτική και συνδικαλιστική της δράση.  Έχει τη στήριξη των χιλιάδων μαθητ(ρι)ών και γονιών που τη γνωρίζουν από τα σχολεία που υπηρέτησε, των χιλιάδων εκπαιδευτικών και αγωνιστών του εκπαιδευτικού κι εργατικού κινήματος. Γι’ αυτό και όλες οι προσπάθειες δίωξης-ποινικοποίησης και «τιμωρίας» του Υπ. Παιδείας θα πέσουν στο κενό.

Η κατάκτηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης δεν χαρίστηκε από καμμιά εξουσία, επιβλήθηκε με πολύχρονους και δύσκολους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων που ύψωσαν το ανάστημά τους σε όλων των ειδών αυταρχικών, αντιδημοκρατικών και δικτατορικών κυβερνήσεων.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές, εκπαιδευτικές πολιτικές και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Υπερασπίζουμε την ελευθερία και τη συλλογική έκφραση, το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, στηρίζοντας την αγωνίστρια εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα, αντιπαλεύοντας με όλα τα μέσα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και απόπειρα δίωξης της.

Η απόπειρα δίωξης της αγωνίστριας δασκάλας Ρέππα Ντίνας θα πέσει στο κενό.

Απαιτούμε να μην προχωρήσει καμία απολύτως υπηρεσιακή διαδικασία δίωξης

Η αλληλεγγύη μας θα νικήσει!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Μοιραστείτε το άρθρο