Εκδήλωση του ΕΕΚ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, Παρασκευή 17/6 στις 19:00 στο Κηπάκι της Τσαμαδού 15, στα Εξάρχεια

Μια σημαντική πολιτική εκδήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία οργανώνει το ΕΕΚ [Eργατικό Επαναστατικό Κόμμα] την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στο Κηπάκι της Τσαμαδού 15, στα Εξάρχεια. Ομιλητής θα είναι ο Σάββας Μιχαήλ, γραμματέας του ΕΕΚ.

Όπως τονίζει το ΕΕΚ, ύστερα από 100 και παραπάνω ημέρες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι προοπτικές είναι δυσοίωνες. Οι όποιες διαπραγματεύσεις εκεχειρίας ή ειρήνης έχουν καταρρεύσει, ενώ οι ΗΠΑ διακηρύσσουν ως στόχο τους το να «σπάσει η πλάτη της στρατιωτικής ικανότητας της Ρωσίας» (Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Austin, 24 Απριλίου 2022).

Ήδη οι κυρώσεις απειλούν με πείνα εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε συνθήκες μιας παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας σε κρίση από το 2008, σε συνδυασμό με το παγκόσμιο σοκ της πανδημίας, που τώρα συνδυάζεται με την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση.

Μόνο η ενεργός κινητοποίηση των οργανώσεων της διεθνούς εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων λαϊκών μαζών μπορεί και πρέπει να σταματήσει την παγκόσμια καταστροφή. Δυστυχώς, τα περισσότερα αριστερά κόμματα και οργανώσεις στις δυτικές χώρες έχουν ταχθεί με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ/ΕΕ/ΝΑΤΟ ή έχουν πάρει μια υποτιθέμενη «ουδέτερη» θέση «ίσων αποστάσεων».

Ενάντια στην φιλο-ΝΑΤΟϊκή αριστερά και στην πολιτική των «ίσων αποστάσεων», η αντιπολεμική πολιτική του ΕΕΚ που θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση καλεί σε πάλη με συνθήματα

Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών !

Διάλυση του ΝΑΤΟ! Όχι ορμητήριο του ΝΑΤΟ η Ελλάδα – Έξω οι βάσεις του θανάτου  κι οι ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου

Κάτω η αμερικανόδουλη κυβέρνηση Μητσοτάκη! Ο λαός θα σώσει τον λαό από τον πόλεμο και την πείνα.

Διεθνής, διεθνιστική συνδιάσκεψη του Κέντρου “Κρίστιαν Ρακόφσκυ”

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση του ΕΕΚ στην Αθήνα είναι προετοιμαστική για μια Έκτακτη Διεθνή Αντιπολεμική Συνδιάσκεψη στις 25 και 26 Ιουνίου 2022. Θα πάρουν μέρος, διαδικτυακά ή δια ζώσης, διεθνιστικές οργανώσεις κι αγωνιστές από δεκάδες χώρες κι όλες τις ηπείρους (Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Βουλγαρία, Γαλλία, Βρετανία, Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή, Νότια Αφρική, Ιράν, Ουζμπεκιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Κούβα, Βραζιλία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Αυστραλία.)

Οι οργανωτές θα συζητήσουν τη φύση του πολέμου στην Ουκρανία, τις διεθνείς επιπτώσεις και τα καθήκοντα που βάζει, και για ένα αρχικό επείγον σχέδιο δράσης στη βάση του προλεταριακού σοσιαλιστικού διεθνισμού, όπως σημειώνει το κάλεσμά τους.

Η Συνδιάσκεψη, υπό την ευθύνη της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Ρακόφσκι, συντονίζεται από το ΕΕΚ (Ελλάδα), το DİP (Τουρκία) και τον ιστότοπο RedMed.

Αναμένεται να δοθεί ο αναγκαίος σύνδεσμος στο site www.neaprooptiki.gr

Μοιραστείτε το άρθρο