Συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, Τρίτη 14/6 στις 18:00

Tην Tρίτη 14 Ιουνίου στις 18.00, καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο. Ενώνουμε τις φωνές μας ώστε να μην μείνει καμία κρατική δολοφονία αναπάντητη. Ώστε να μην συνηθίσουμε το θάνατο.

Ο Βασίλειος Μάγγος έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουλίου 2020. Στα 26 του χρόνια. Ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα, στις 14 Ιουνίου, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου, ο Βασίλειος χτυπήθηκε από μπάτσους με γκλοπ και κλωτσιές. Η συγκέντρωση αφορούσε συλληφθέντα άτομα από διαδήλωση ενάντια στον καρκίνο και τον θάνατο της πολυεθνικής Lafarge. Στη συνέχεια, ο Βασίλειος ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε και μέσα στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, από μπάτσους και ασφαλίτες, οι οποίοι μετά από ώρες βασανιστηρίων, τον πέταξαν στον δρόμο. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να εισαχθεί στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα 6 πλευρών, δυσχέρεια στην αναπνοή, τραυματισμό της χολυδόχου κύστης και του ήπατος με σύνοδο εσωτερική αιμορραγία και κακώσεις.

Ο Βασίλειος Μάγγος χτυπήθηκε και βασανίστηκε γιατί ήταν στοχοποιημένος από το κράτος για την πολιτική του δράση και τη συμμετοχή του στα κινήματα και στις συλλογικότητες.

Στις 16 Ιουνίου 2021, η οικογένειά του υπέβαλλε μήνυση κατά των μπάτσων που τον ξυλοκοπούσαν επί ώρες, απαιτώντας δικαιοσύνη. Ωστόσο, σε μια ακόμη κρατική δολοφονία στήθηκε ο ίδιος μηχανισμός υπεράσπισεις των μπάτσων, όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και νομικά. Η εισαγγελία προκειμένου να γλιτώσει μπάτσους και ασφαλίτες από την δίωξή τους για κακουργήματα, παραπέμπει μόνο τρεις (3) από αυτούς στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η οικογένεια του Βασίλη κατέθεσε υπόμνημα στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση της μήνυσης να συνεκδικάζει τις δυο (2) δικογραφίες, δηλαδή τη μήνυση τησ οικογένειας και την αβάσιμη ποινική δίωξη του εισαγγελέα.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 18.00, καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο. Ενώνουμε τις φωνές μας ώστε να μην μείνει καμία κρατική δολοφονία αναπάντητη. Ώστε να μην συνηθίσουμε το θάνατο.

«Ξέρω πως η επίθεση εναντίον μου ήταν στοχευμένη. Ξέρω πως δεν τους νοιάζει να βαράνε μπροστά στα μάτια του κόσμου και να κάνουν επίδειξη εξουσίας. Ξέρω πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε σχέση με τον ρόλο της αστυνομίας, όσα και να αποκαλυφθούν για αυτούς, αφού είναι οι εντολοδόχοι εκτελεστές του κρατικού μηχανισμού. Αλλά αν θεωρούν πως μας φοβίζουν, εκεί κάνουν ένα μεγάλο λάθος: δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Οι ιδέες μας, όσους κι από’ μας αν σκοτώσουν, δεν θα πεθάνουν ποτέ, θα κατοικούνε πάντα στα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανίτη. Κι ας μην νικήσουμε ποτέ… Θα πολεμάμε πάντα!!» Απόσπασμα από την δημόσια καταγγελία του Βασίλειου Μάγγου – 16 Ιουνίου 2020

ΕΝΑΝΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΤΣΙΚΗ ΒΙΑ – ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ

Η ΚΡΑΣΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΓΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Αλληλέγγυες

Μοιραστείτε το άρθρο