Διεθνής Πορεία για την Υπεράσπιση της Επανάστασης στο Κουρδιστάν, Παρασκευή 10/6 στις 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος

Κάλεσμα σε Παγκόσμια Ημέρα Δράσης

Από τις 14 Απριλίου 2022 η Τουρκική κυβέρνηση διεξάγει μια στρατιωτική εκστρατεία ενάντια σε περιοχές του Μπασούρ (Ιρακινό Κουρδιστάν), με κύριο στόχο το χτύπημα των δυνάμεων του Κουρδικού Κινήματος Απελευθέρωσης (ΡΚΚ) και, την ίδια στιγμή, την κορύφωση του σχεδίου της για την κατάκτηση κουρδικών περιοχών και την προσάρτησή τους στην υπάρχουσα Τουρκική Δημοκρατία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να βομβαρδίζει πόλεις στη Ροζάβα (Συριακό Κουρδιστάν), και πόλεις όπως το Κομπάνι, ένα σύμβολο της αντίστασης, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συγκεκριμένα.

Η κυβέρνηση Ερντογάν το χει κάνει ξεκάθαρο ότι η επακτατική της πολιτική δεν θα σταματήσει, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών.

Χημικά όπλα, δημογραφική αλλαγή, εθνοκάθαρση, συστηματικοί βομβαρδισμοί και ντρόουν είναι μέρος της πολεμικής μηχανής που η Τουρκία ξεδιπλώνει εντός κι εκτός των συνόρων της εναντίον άμαχου πληθυσμού και των Κουρδικών πολιτοφυλακών, κάτι που μετατρέπει της επιθέσεις της σε αδιαμφισβήτητα εγκλήματα πολέμου, ενώ συνεχίζει την πολιτική εκβιασμού της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες σαν διαπραγματευτικό χαρτί, προκειμένου να αποφύγει επίσημες αποφάσεις και κυρώσεις εναντίον της.

Στο Κουρδιστάν, υπάρχει ένας οργανωμένος λαός που αντιστέκεται όχι μόνο απέναντι στον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ αλλά και ενάντια στους αδελφοκτόνους συνεργάτες του, σε μισθοφόρους και τζιχαντιστές που λειτουργούν ως υποστηρικτικές ομάδες.

Για αυτούς τους λόγους, καλούμε τους λαούς του κόσμου να δείξουν την αλληλεγγύη τους με τον Κουρδικό λαό, να διαδηλώσουν όπου κι αν βρίσκονται, σύμφωνα με τη δική τους ζώνη ώρας και τους δικούς τους επιλεγμένους τρόπους, στις 10 Ιουνίου 2022, για να πουν όχι στην αυτοκρατορική και καταπιεστική πολιτική του Τουρκικού κράτους.

Επίσης καλούμε σε υπεράσπιση της επαναστατικής διαδικασίας που ξεκίνησε στο Κουρδιστάν, της οποίας το παράδειγμα βασίζεται στην απελευθέρωση των γυναικών, την άμεση δημοκρατία και την οικολογική ζωή, ως εκφράσεις της ελεύθερης κοινωνίας.

#DefendKurdistan #DefendRevolution

10 Ιουνίου 2022 – 18:00 / Πλατεία Συντάγματος

Riseup4Rojava

#ΥΠΕΡΑΣΠΕΙΣΤΕΤΟΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ – #ΥΠΕΡΑΣΠΕΙΣΤΕΤΗΝΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

March for defending the Revolution on Kurdistan

#DEFENDKURDISTAN – #DEFENDREVOLUTION

Call for Global Action Day

Since 14 April 2022 the Turkish government has been carrying out a military campaign against areas of Bashur (Iraqi Kurdistan), with the main objective of hitting the forces of the Kurdish Liberation Movement (PKK) and, at the same time, deepening its plan to occupy Kurdish territories and annex them to the current Republic of Turkey. In turn, the government of Recep Tayyip Erdoğan continues to bomb cities in Rojava (SyrianKurdistan), and cities such as Kobanê, a symbol of the resistance against the Islamic State (ISIS), particularly.Erdoğan’s government has made it clear that its expansionist policy will not stop, even if thisimplies the violation of international laws and the territorial sovereignty of other countries.Chemical weapons, demographic change, ethnic cleansing, systematicbombings and drones are part of the war machine that Turkey is deploying inside and outside its borders against the civilian population and the Kurdish militias, which turns its attacks into irrefutable war crimes, while continuing with its policy of blackmailing Europe, using the refugees as bargaining chips, to avoid pronouncements and sanctions against them.In Kurdistan, there is an organized people who are resisting not only against NATO’s second largest army but also against fratricidal collaborators, mercenaries and jihadists operating as support groups.For these reasons, we call on people in solidarity with the Kurdish people to demonstrate wherever they are, in accordance with their own time zones and their own chosen modalities, on 10 June 2022, to repudiate the imperial and repressive policy of the Turkish State. We also call to defend the revolutionary process initiated in Kurdistan, whose paradigm is

based on the liberation of women, direct democracy and ecological life, as expressions of a free society.

#DefendKurdistan #DefendRevolution

10 June 2022 – 18:00 / Syntagma Square


Διεθνής Πορεία για την Επανάσταση στο Κουρδιστάν

από Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Το τουρκικό κράτος αυξάνει την πολιτική του με βάση τον πόλεμο

Η Τουρκία, η οποία αποτελεί πλέον την πηγή αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή, χρησιμοποιεί ως ασπίδα την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και τη σιγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ενώ χρησιμοποιεί κάθε είδους βία και διαπράττει εγκλήματα πολέμου.Αφού κατέλαβε κουρδικές πόλεις όπως το Αφρίν και η Σερεκανίγιε και εκτόπισε 450.000 Κούρδους, η Τουρκία ξεκίνησε ενέργειες για να επιβάλει δημογραφικές αλλαγές. Έχει εγκαταστήσει την Αλ Κάιντα και πολλές άλλες ισλαμιστικές συμμορίες, τις οποίες υποστηρίζει, μαζί με τις οικογένειές τους στις κατεχόμενες περιοχές.

Οι ισλαμιστικές συμμορίες συνεργάζονται με τις τουρκικές δυνάμεις στις κατεχόμενες περιοχές για να εξαναγκάσουν τους Κούρδους σε εξορία με τη χρήση πολιτικής βίας. Εφαρμόζουν μια πολιτική εθνοκάθαρσης για την εξάλειψη των Κούρδων από τα εδάφη τους, όπου ζούσαν για χιλιάδες χρόνια.Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εκβιαστικό μέσο στην εξωτερική της πολιτική, ιδιαίτερα προς την Ελλάδας και την ΕΕ. Τώρα, χρησιμοποιεί και πάλι τους πρόσφυγες ως δικαιολογία για την επιχείρηση που σχεδιάζει στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, γνωστή και ως Rojava (Δυτικό Κουρδιστάν). Για το λόγο αυτό, έχει αυξήσει την εχθρότητα απέναντι στους πρόσφυγες στην Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο. Το νέο σχέδιο πολιτικής κατά των προσφύγων στην Τουρκία, που συνοδεύεται από ρατσιστική και σοβινιστική ρητορική, είναι να στείλει περίπου 1 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες πίσω στη Συρία.

Ωστόσο, η επιστροφή αυτών των προσφύγων αποτελεί δικαιολογία για μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εισβολής στη ΒΑ Συρία, προκειμένου να τεθεί υπό τον έλεγχο των περιοχών με κουρδική πλειοψηφία και να αλλάξει η δημογραφία τους. Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση που θα διεξαχθεί υπό το πρόσχημα μιας “ασφαλούς ζώνης” για τους πρόσφυγες στοχεύει ακριβώς στην περιοχή που κατοικείται από Κούρδους.

Η Τουρκία θέλει να εγκαταστήσει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που μετανάστευσαν στην Τουρκία από διάφορα μέρη της Συρίας στη θέση των Κούρδων, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν τα εδάφη τους καθ’ όλη τη διάρκεια του συριακού πολέμου και αντιστάθηκαν. Με άλλα λόγια, ενώ στέλνει ένα εκατομμύριο Σύρους στην περιοχή αυτή, θα αναγκάσει 2 εκατομμύρια Κούρδους να μεταναστεύσουν από τα σπίτια τους, κάτι που μοιάζει με εθνοκάθαρση.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη και βρώμικη πολιτική δημογραφικής μηχανικής, για την οποία η Τουρκία επιθυμεί να έχει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και τη σιωπή της ΕΕ.Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ και η σιωπή της ΕΕ επέτρεψαν στην Τουρκία να διαπράξει φρικτά εγκλήματα στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η χρήση χημικών όπλων στο Κουρδιστάν.

Η Τουρκία έχει ήδη χρησιμοποιήσει 5 τύπους χημικών αερίων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στον πόλεμό της κατά των Κούρδων. Ωστόσο, αυτό δεν έχει συζητηθεί ως κάτι προβληματικό, πουθενά. Φαίνεται ότι η χρήση χημικών όπλων καταδικάζεται μόνο όταν χρησιμοποιείται από χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια, όταν μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί χημικά όπλα, ο κόσμος σιωπά.

Ως Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν στην Αθήνα, διαμαρτυρόμαστε για τις εισβολές, την κατοχή, τη δημογραφική μηχανική και τις χημικές επιθέσεις της Τουρκίας στο Κουρδιστάν, καθώς και για τη σιωπή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σχετικά με αυτές. Στις 10 Ιουνίου, ξεκινώντας στις 18:00, θα διαδηλώσουμε από την πλατεία Συντάγματος προς τη Βουλή των Ελλήνων, στη συνέχεια προς το γραφείο εκπροσώπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέλος προς το Αμερικανική Πρεσβεία. Καλούμε όλους τους φίλους μας να στηρίξουν αυτή τη διαμαρτυρία και να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτή τη διεθνή πορεία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Μοιραστείτε το άρθρο