Συνέλευση αλληλέγγυων στο αγωνιστικό διήμερο στη ΒΙΟΜΕ

Η συμπλήρωση 9 ετών εργατικής αυτοδιαχείρισης στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ επιβεβαιώνει ότι το «δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς» είναι η απάντηση από τα κάτω όχι μόνο απέναντι στα αφεντικά αλλά και απέναντι στην ανεργία, την επισφάλεια και την αποσάθρωση των εργατικών δικαιωμάτων. Αυτό, μεταξύ άλλων, αποτέλεσε κοινή διαπίστωση στη συνέλευση των αλληλέγγυων που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο του αγωνιστικού διημέρου, στους χώρους του ανακτημένου εργοστασίου.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, έγινε ενημέρωση από τις εργάτριες και τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ για τη θωράκιση του εγχειρήματος, τη στήριξη της κατάληψης, το ριζοσπαστικό συνεργατισμό και τα συνεργατικά εγχειρήματα, την παραγωγή και διάθεση των φυσικών καθαριστικών και καλλυντικών. Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι η διανομή, μέσα από τη δράση Καραβανάκι που διατρέχει πολλές περιοχές, γίνεται αφορμή για κινητοποίηση τοπικών πρωτοβουλιών ώστε να ξαναγίνουν αυτόνομες αγορές χωρίς μεσάζοντες.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για νέες συνταγές προϊόντων, ενώ όλα πλέον παράγονται με απιονισμένο νερό, που συμβάλει σε ακόμη καλύτερη ποιότητα. Ακόμη, συζητήθηκε ο συντονισμός της συνέλευσης των εργατριών/-ών με τον κύκλο της αλληλεγγύης, ώστε τα φυσικά καθαριστικά και καλλυντικά της ΒΙΟΜΕ να βρεθούν σε περισσότερους χώρους και σε περισσότερα σπίτια, ώστε να αποτελούν απτή απόδειξη ότι μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο χωρίς αφεντικά αλλά επίσης, να συμβάλουν στη στήριξη και συνέχιση του εγχειρήματος, σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες.

Στις τοποθετήσεις καταδικάστηκε η παρουσία της αστυνομίας και η καταστολή ενάντια στους φοιτητές στο ΑΠΘ και έγιναν προτάσεις για δράσεις στο χώρο του πανεπιστημίου προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, συζητήθηκε η ενίσχυση της κατάληψης στο εργοστάσιο με την παρουσία και άλλων συλλογικών δράσεων και εγχειρημάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο