Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους δύο συλληφθέντες στο χθεσινό όργιο αστυνομικής βίας κατά των φοιτητ(ρι)ών στο ΑΠΘ – Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, 3/6 – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Θεσσαλονίκη 3/6/2022
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Οι δύο συλληφθέντες της χθεσινής αντικατασταλτικής πορείας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (με προσυγκέντρωση στην ΣΘΕ, αφετηρία την Κάμαρα και κατάληξη το ΑΠΘ), αυτή την ώρα βρίσκονται στον εισαγγελέα και αμέσως μετά θα υπάρξει η αυτόφωρη διαδικασία.
Από τις 10.00 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δυο συλληφθέντες της χθεσινής πορείας στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε εντός της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ.
Εκεί οι στρατοπεδευμένες, εδώ και αρκετό καιρό, δυνάμεις καταστολής, μπροστά στην αποφασιστικότητα του φοιτητικού κινήματος, για εκδίωξη του «στρατού κατοχής», προχώρησε σε ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα τους.
Ανθρωποκυνηγητό, ξυλοδαρμοί και άφθονα χημικά, συνέθεταν ένα εφιαλτικό σκηνικό το οποίο διήρκησε για ώρες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους του ΑΠΘ.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, πατούσε και χτύπαγε φοιτητές στο έδαφος και εξαπέλυσε ένα τεράστιο κυνηγητό σε όλο το κάμπους. Ασφυκτική η κατάσταση με τα χημικά. Παντού δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας, μηχανάκια της ΔΡΑΣΗΣ να περικυκλώνουν το Α.Π.Θ. και οι φοιτητές/ριες να εγκλωβίζονται και να έρχονται αντιμέτωποι με το όργιο καταστολής. Στο Πολυτεχνείο τα χημικά πέφτουν βροχή.
Όσο και εάν βρίσκει φιλόξενα ΜΜΕ ο πρύτανης για να γρυλίζει:
Θα επιβάλουμε την τάξη!
Δεν πείθει πως μια μειοψηφία ταραξιών εμποδίζει την ανάπτυξη του πανεπιστημίου, ακόμη και ο μέσος πολίτης της Θεσσαλονίκης ο οποίος παρακολουθεί αμέτοχος τα συμβάντα, έχει αντιληφθεί πλέον ότι η αντιδημοκρατική-αυταρχική στα όρια της εκτροπής ακόμη και αυτής της κρατικής θεσμοθετημένης νομιμότητας αφορά όλους τους κατοίκους.
Το φοιτητικό κίνημα, μέσα από συνελεύσεις και αποφάσεις για καταλήψεις και δυναμικές πορείες, έδειξε για μια ακόμη φορά τεράστια δυναμικότητα και ανέτρεψε έμπρακτα, την πρόθεση του κράτους για δημιουργία ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, την επιβολή μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή.
Φωτό -ρεπορτάζ – Βίντεο
Β.Γλ.
Μοιραστείτε το άρθρο