Πορεία διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Χημικά, ξυλοδαρμοί και ανελέητο κυνηγητό από την αστυνομία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Ανθρωποκυνηγητό, ξυλοδαρμοί και άφθονα χημικά με την ευγενική χορηγία κυβέρνησης και αστυνομίας. Οι φοιτητές/τριες με το τέλος της πορείας κατευθύνθηκαν προς τη ΣΘΕ όπου και διαδήλωσαν ενάντια στην αστυνομοκρατία. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, πατούσε και χτύπαγε φοιτητές στο έδαφος και εξαπέλυσε ένα τεράστιο κυνηγητό σε όλο το κάμπους. Ασφυκτική η κατάσταση με τα χημικά. Παντού δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας, μηχανάκια της ΔΡΑΣΗΣ να περικυκλώνουν το Α.Π.Θ. και οι φοιτητές/ριες να εγκλωβίζονται και να έρχονται αντιμέτωποι με το όργιο καταστολής. Στο Πολυτεχνείο τα χημικά πέφτουν βροχή.
Φωτογραφίες και Βίντεο παρακάτω.

Με πορείες απαντούν σήμερα οι φοιτητές σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην αστυνομοκρατία και καταστολή στους χώρους των πανεπιστημίων και τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις.

Σήμερα το πρωί στο Αριστοτέλειο, δυνάμεις της αστυνομίας, όπως καταγγέλλουν  φοιτητές ” άρχισαν να απειλούν εντελώς αναίτια 2 φοιτητές που πήγαιναν στην σχολή τους. Τους προπηλάκισαν και τους απειλούσαν με προσαγωγή , χωρίς να δικαιολογούν αυτή την πράξη τους. (μετά από κάποια ώρα αφέθηκαν)

Μετά από τις συνεχείς επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ προς τους φοιτητές και τον τραυματισμό φοιτητών μέσα στο ίδιο το πανεπιστήμιο αλλά και την εναντίωση όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας στο νέο σπουδαστικό της ασφάλειας που εφαρμόζουν , η ΕΛ.ΑΣ παραμένει στο χώρο του πανεπιστημίου.”
Οι φοιτητές καλούν στην αντικαπιταλιστική πορεία στις 13.00 στην Καμάρα:
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΑΠΑΪΩΆΝΝΟΥ!! που χτίζει την πολιτική του καριέρα πάνω στα αίματα φοιτητών.
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Μπ. Μπ. και Ανθή Κ.)

Αναμετάδοση από τον 1431ΑΜ


Στο Πολυτεχνείο
Η επίθεση των ΜΑΤ, οι βίαιες προσαγωγές, το κυνηγητό και η αστυνομοκρατία σε ολόκληρο το Α.Π.Θ.
Οι φοιτητές/τριες βρίσκονται μέσα στο Α.Π.Θ. δίπλα από την Γεωπονική Σχολή.
Η πορεία ολοκληρώθηκε και οι φοιτητές/τριες κατευθύνονται στη Σχολή Θετικών Επιστημών

https://infolibre.gr/2022/06/01/poreies-kai-kinitopoiiseis-enantia-sti-metatropi-ton-panepistimion-se-epicheiriseis-kai-enantia-stin-astynomokratia-pempti-2-6/
Μοιραστείτε το άρθρο