Κινητοποιήσεις στο Α.Π.Θ. ενάντια στην εγκατάσταση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο και στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο κλίμα αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί στο Α.Π.Θ. με τη συνεχή παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων αλλά και οχημάτων αύρας. Οι φοιτητές/τριες αποφασισμένοι να αντισταθούν στην βίαιη καταστολή των αγώνων τους, προχωρούν καθημερινά σε συγκεντρώσεις, πορείες και συνελεύσεις για να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους απέναντι σε κράτος και κυβέρνηση που στοχεύουν στην απαξίωση και διάλυση του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης και τις αυταρχικές πρακτικές που ακολουθούνται.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη ΣΘΕ και την πλατεία Χημείου. Στη συνέχεια οι φοιτητές/τριες πραγματοποίησαν παρέμβαση και διαμαρτυρία απέναντι στα ΜΑΤ και την αύρα που βρίσκεται μονίμως μέσα στο κάμπους, για να ακολουθήσει πορεία μέσα στο Α.Π.Θ. και να κατευθυνθούν προς το Πολυτεχνείο.

Γενικές Συνελεύσεις σε αρκετές σχολές.

Αύριο Πέμπτη 2/6 κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 12:00 και Πορεία στην Καμάρα στις 13:00 (Θα ακολουθήσει αναλυτικό θέμα για τις αυριανές κινητοποιήσεις).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Ανθή Κ.)


Πορεία μέσα στο Α.Π.Θ. 

Συγκέντρωση 

Μοιραστείτε το άρθρο