Tο σχέδιο «βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ» βλάπτει σοβαρά την παιδεία και την υγεία!, Συνέντευξη Τύπου ΚΙΑΘ, Τετάρτη 1/6 στις 17:30 στην πύλη του νοσοκομείου Γεννηματάς

Το σχέδιο «βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ» βλάπτει σοβαρά την παιδεία και την υγεία!

Με πρόσχημα την κατασκευή βιβλιοθήκης, κλούβες των ΜΑΤ περικυκλώνουν το πανεπιστήμιο, «λαγωνικά» της ασφάλειας βρίσκονται στις πόρτες και στα δρομάκια του ΑΠΘ ελέγχοντας τον κάθε περαστικό, φοιτητές ξυλοκοπούνται καθημερινά από τους πάνοπλους ρόμποκοπ όλων των σωμάτων ασφαλείας που έχουν καταλάβει την πανεπιστημιούπολη, τοξικά χημικά πέφτουν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό ακόμα και στους εσωτερικούς χώρους των σχολών, ενώ επιστρατεύτηκε μέχρι και η Αύρα στο χώρο του campus.

Στην παραπάνω περιγραφή δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Αυτή είναι η πραγματική ζωή στο πανεπιστήμιο, στην καρδιά της πόλης μας, εδώ και ένα μήνα. Το αποκορύφωμα στο όργιο της άγριας καταστολής των τελευταίων ημερών είναι ο σοβαρός τραυματισμός φοιτητή – μέλους του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών ΤΕΦΑΑ που δέχτηκε σε ευθεία βολή χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου με κάταγμα στη γνάθο.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, ο πρύτανης και η ελληνική αστυνομία – αδιαφορώντας για τις συνέπειες- έχουν κηρύξει πόλεμο στους φοιτητές που με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων τους, υπερασπίζονται τις σπουδές τους και το μέλλον τους. Θέλουν να επιβάλουν το όραμα τους για ένα πανεπιστήμιο «της αριστείας και της επιχειρηματικότητας» ασφυκτικά ελεγχόμενο, αστυνομοκρατούμενο, κλειστό στην κοινωνία, παραδομένο στους νόμους της αγοράς, μακριά από τη γνώση, την ανεξάρτητη έρευνα και την ελευθερία διακίνησης ιδεών και το προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, ρισκάροντας την υγεία, ακόμα και τη ζωή νέων ανθρώπων.

Είναι επικίνδυνοι! Να τους σταματήσουμε!

Να φύγουν τώρα οι δολοφόνοι που έχουν εισβάλει στο πανεπιστήμιο!

Συνέντευξη τύπου του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης – Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 5.30 το απόγευμα στην πύλη του νοσοκομείου Γεννηματάς

YΓ. Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στους αγωνιζόμενους φοιτητές και περαστικά σ΄ αυτούς που χτυπήθηκαν από τους ΜΑΤατζήδες. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

https://www.kiathess.gr/gr/yliko/arthra/347-synentefksi-typou-1-6

Μοιραστείτε το άρθρο