Καθημερινές κινητοποιήσεις στο Α.Π.Θ. ενάντια στη μετατροπή του πανεπιστημίου σε αστυνομοκρατούμενο τοπίο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τα συντονιστικά φοιτητές/ριες στα πλαίσια του αγώνα τους ενάντια στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ, την αστυνομοκρατία, τους ελέγχους, τη βίαιη καταστολή, το νόμο 4777 και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση γενικότερα, που επιχειρεί η κυβέρνηση. Το συντονισμένο σχέδιο με την υποτίμηση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, την επιβολή αυταρχικού ελέγχου και τους πειραματισμούς με κλιμάκωση της έντασης και τις πρακτικές επιβολής, δοκιμάζει τα όρια των φοιτητ(ρι)ών αλλά και μεγάλου μέρους της κοινωνίας που είναι ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την κερδοσκοπία του κεφαλαίου.

Οι φοιτητές/ριες συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Γιάννης Ντουσάκης από την ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή και έκαναν γκράφιτι δηλώνοντας αλληλεγγύη στο συμφοιτητή τους και την οργή απέναντι στις βίαιες και απάνθρωπες πρακτικές καταστολής. Ακολούθησε πορεία εντός του κάμπους για να καταλήξει στο Πολυτεχνείο όπου και διεξάγεται συντονισμός φοιτητ(ρι)ών με το σύλλογο ΕΣΔΕΠ για την λήψη αποφάσεων για κοινό αγώνα ενάντια σε καταστολή και εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Ανθή Κ.)



Καταγγελία φοιτητ(ρι)ών για βιντεοσκόπηση των κινητοποιήσεων από την ΕΛ.ΑΣ γεγονός που σημαίνει ότι απροκάλυπτα πλέον κράτος και αστυνομία συνεχίζουν τη στοχοποίηση και τις παρακολουθήσεις αγωνιστ(ρι)ών.

Μοιραστείτε το άρθρο