Μαζική και δυναμική απάντηση της κοινωνίας στο όργιο αστυνομικής καταστολής στο ΑΠΘ – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ της βραδινής πορείας στην Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες φοιτητ(ρι)ες και αλληλέγγυοι πολίτες της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν το βράδυ στους δρόμους της πόλης, καταγγέλλοντας το όργιο αστυνομικής βίας σήμερα όλη μέρα στο ΑΠΘ. Στα κορμιά των φοιτητ(ρι)ών δοκιμάζεται η εγκαθίδρυση αστυνομικού καθεστώτος στο πανεπιστήμιο και η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας, προς καταστολή των φοιτητικών αντιστάσεων στην αντι-εκπαιδευτική αναδιάρθρωση της κυβέρνησης και του πρύτανη των ΜΑΤ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5 9:00

Από τα ξημερώματα τα ΜΑΤ είχαν στρατοπεδεύσει στους χώρους πέριξ του Βιολογικού και όταν συγκεντρώθηκαν οι φοιτητ(ρι)ες διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομοκρατία μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, την κατάργηση του άσυλο και την επικείμενη εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, βίωσαν όλη την καταστολή που εκπορεύεται από τις κυβερνητικές πολιτικές με συνεργάτες τις πρυτανικές αρχές. Δέχθηκαν τη βία των αστυνομικών δυνάμεων και τη δολοφονική επίθεση με ευθεία βολή κρότου λάμψης, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας φοιτητής ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το απόγευμα ακολούθησε μαζική συγκέντρωση και δυναμική πορεία με πάνω από τέσσερις χιλιάδες φοιτητ(ρι)ες και αλληλέγγυους στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στους χώρους του ΑΠΘ. Κι εκεί όμως αντιμετώπισε την αστυνομική βία που εκδηλώθηκε εκ νέου. Το σώμα της πορείας κινήθηκε εκ νέου προς το κέντρο και κατέληξε στην Καμάρα. Αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, με τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης να πιάνουν αδιακρίτως κόσμο σε κεντρικά σημεία, με αποτέλεσμα 9 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο συλλήψεις. Γι αυτό το λόγο αύριο πρωί στις 9:00 προσάγονται στα δικαστήρια και έχουν εκδοθεί καλέσματα αλληλεγγύης.

Όπως σημειώνει η Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere: Πλέον είναι ξεκάθαρο πως η δυστοπική πραγματικότητα της πανεπιστημιακής αστυνομίας φαίνεται αποφασισμένη να περάσει κυριολεκτικά πάνω απ’ τα σώματά μας για χάρη της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, για να μας πειθαρχήσει με κάθε κόστος.

Κι όπως σημειώνει το Αυτοοργανωμένο σχήμα Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους. Δε θα παραδώσουμε τις σχολές και τις ζωές μας στα χέρια του κράτους και των ενόπλων δολοφόνων του. Οι απαντήσεις μας θα δοθούν από τους αγώνες μας, στον δρόμο και στις συνελεύσεις μας».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Θ.Λ. και Ανθή Κ.)



Επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές/ριες εντός του Α.Π.Θ., συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ. Πορεία στις 19:00 στην Καμάρα

Μοιραστείτε το άρθρο