Μάθημα swing ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, Τρίτη 24/5 στις 20:00 στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ.

Είμαστε μια ομάδα swing που κάνει μαθήματα κάθε Τρίτη στον Ελεύθερο Κοινωνικο Χώρο “Σχολείο”. Τα μαθήματα μας είναι ελεύθερα και ανοιχτα στον καθένα και στην καθεμία, και στηρίζονται στο πάθος όλων μας για το χορό και την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Με κάθε χορό που χορεύουμε καταδεικνύουμε οτι η γνώση και η μάθηση πρέπει να είναι ελεύθερη προς όλες και όλους και χωρίς περιορισμους. Για αυτό δεν θέλουμε να σιωπησουμε μπροστά στην όλο και οξυνομενη κατάσταση που υπάρχει στα Πανεπιστήμια που φοιτουμε ή φοιτουσαμε ή απλά αγαπήσαμε τόσα χρόνια ως μια εστία δημιουργικότητας στην πόλη μας.

Οι χώροι των Πανεπιστημίων θα πρέπει να είναι ανοιχτοί. Ανοιχτοί σε εμάς, στους φοιτητές, στους ακαδημαϊκούς, στη κοινωνία, στο κάθε άτομο που θέλει να διαβεί, να δει, να μάθει, να δραστηριοποιηθεί και να χτίσει αξίες και ελευθερίες. Στο κάθε άτομο που θέλει να εξάγει πολιτισμό και να αναδείξει το τι πραγματικά σημαίνει Πανεπιστήμιο και πανεπιστημιακός χώρος.

Το Πανεπιστήμιο υπάρχει από εμάς για εμάς. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς αποκλεισμούς.

Θεωρούμε πως δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από τον χορό, την τέχνη και την προαγωγή του πολιτισμού γενικότερα για να στηρίξουμε το αίτημα να μείνουν τα πανεπιστήμια μας ελεύθερα, χώροι όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε ή και απλά να υπάρξουμε ως άτομα χωρίς καταπιέσεις και πιέσεις να “συμμορφωθούμε” στα αποδεκτά πρότυπα.

Για εμάς, οποιαδήποτε μορφή βίας, είτε μέσω μιας πανεπιστημιακής αστυνομίας, είτε μέσω του συνεχούς φόβου πως θα “τιμωρηθείς” αν δεν είσαι υπάκουος/α και καλός/ή φοιτητής/τρια είναι μορφή καταπίεσης – καταπίεσης της έκφρασης και της θεμελιώδους ελευθερίας στη ζωή.

Γιατί ζωή είναι κίνηση, και εμείς με την (χορευτική και όχι μόνο) κίνηση κρατάμε τα Πανεπιστήμιά μας ανοιχτά. Όλες και όλοι μαζί χορεύουμε και διώχνουμε την σκιά της (αστυνομικής) βίας από πάνω τους.

Γεμάτα κίνηση, γεμάτα ζωή, χορεύουμε σε Πανεπιστήμια που θέλουμε να έχουν Π κεφάλαιο.

Ομάδα Swing του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο

Μοιραστείτε το άρθρο