Πολύχρωμη πορεία ελεύθερης έκφρασης στη Θεσσαλονίκη, 6ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 20/5, στα πλαίσια του 6ο Αυτοοργανωμένου Pride της Θεσσαλονίκης. Μαζική κινητοποίηση του κόσμου της πόλης ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσοφοβία, το σεξισμό, την καταστολή και την ακρίβεια. Η εβδομάδα των δράσεων του αυτοοργανωμένου pride πλησιάζει προς το τέλος της με την κεντρική εκδήλωση να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 21/5 στο πολυτεχνείο.

Η πορεία ξεκίνησε στις 20:10 και κατευθύνθηκε προς τα ανατολικά. Κατέβηκε στην Τσιμισκή για να ανέβει από την Αριστοτέλους ξανά στο Άγαλμα Βενιζέλου, με μια στάση στο Α.Τ., και να ολοκληρωθεί 21:25.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: Το μέλλον μας δεν είναι ο σεξισμός κι η βία, όλες μαζί για μια άλλη κοινωνία, Με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε ΝΑΤΟ και ναζί, Με αίμα βαμμένο το ανεκτικό προφίλ, απομονώστε τώρα το Ισραήλ, Λοατκι αλληλέγγυα δίπλα στην Παλαιστίνη, κανένα ρόζ πλυντήριο δεν θα σας ξεπλύνει, Ούτε Καρολάιν, Δήμητρα και Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη, Τη βία τη ζούμε κάθε μέρα εδώ, με κάθε αντριλίκι και κάθε σεξισμό, Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί, Οργή και θλίψη, ο Ζακ μας έχει λείψει, Ενάντια στη λήθη και την τρανσοφοβία, είμαστε εδώ για μια άλλη κοινωνία, Παλεύουμε για πράιντ ανατρεπτικό, ενάντια στα μνημόνια και το σεξισμό, Στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, στις σχολές, παντού διεκδικούμε να είμαστε ορατές, ανάμεσα σε πολλά άλλα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (ΜΠ. ΜΠ. και Ανθή Κ.)


Πορεία 

Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου


6o αυτοοργανωμένο pride Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση και πολύχρωμη πορεία ελεύθερης έκφρασης, Παρασκευή 20/5 στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Pride Week: 6o Αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride, πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, Δευτέρα 16 – Σάββατο 21/5

Μοιραστείτε το άρθρο