Σκέψεις γύρω από την εργασία/φοίτηση και το ανταγωνιστικό κίνημα, Παρασκευή 20/5 στις 19:00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής Αθήνας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑΣ “ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ/ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ”

Η εργασία εντός των σχολών θεωρείται ως «λογικό καθήκον» των φοιτητ(ρι)ών και δεν τίθεται προς αμφισβήτηση, με αποτέλεσμα την αυτό-πειθάρχηση σε νόρμες υποταγής, αλλά και την εξατομίκευση, με την έννοια της ατομικής προσπάθειας νίκης στην καπιταλιστική αρένα. Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι η ανάδειξη της φοίτησης ως εργασία, ως λόγος στον αντίποδα της ενσωμάτωσης της κυρίαρχης ιδεολογίας, ενέχει μια ριζοσπαστική προοπτική. Είναι ριζοσπαστική, αφού η αυτοσυνείδηση προσφέρει ενδυνάμωση, ακόμα και αν αυτή γεννάται μέσα από την αγανάκτηση του να διαπιστώνεις τη συστηματική σου εκμετάλλευση. Είναι, επίσης, ριζοσπαστική, επειδή διευρύνει τις δυνατότητες σχηματισμού κοινοτήτων αγώνα, κοινοτήτων που μπορούν να συσταθούν εκκινώντας από την εργατική εμπειρία. Ωστόσο, αν και δύνανται να συσταθούν βάση της εργατικής εμπειρίας, σκοπός τους θα πρέπει να είναι να την υπερβούν.

Σ’αυτή την εκδήλωση η ιδέα της εργασίας εντός των Πανεπιστημίων θα αποτελέσει αφετηρία αναστοχασμού για να διατυπωθεί αφενός μια κριτική για τις τυποποιήσεις της εργασίας και αφετέρου μια πρόταση, μια στρατηγική πρόκληση για αγωνιστική οργάνωση και συνάντηση εντός και εκτός σχολών.

Είσοδος από οδό Μασσαλίας

ΑΚΟΝΙΤΟ

Μοιραστείτε το άρθρο