Συγκέντρωση αλληλεγγύης για το εφετείο των συλληφθέντων της 6/12/14, Παρασκευή 13/5 στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κείμενο/κάλεσμα συλληφθέντων 6ης Δεκέμβρη ’14, Θεσσαλονίκη

Στις 6/12/14 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ένστολο Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε συνδυασμό με τη στήριξη του αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για ικανοποίηση του αιτήματός του.

Το κράτος και οι δικαστικοί μηχανισμοί, ξεδιπλώνοντας για άλλη μια φορά την αυταρχικότητα τους, στερούσαν από τον Ν. Ρωμανό τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνταν σύμφωνα με τους νόμους τους. Έτσι στις 10/11/14 ξεκινάει απεργία πείνας διεκδικώντας μια ανάσα ελευθερίας. Στις 6/12/14, διανύοντας την 27η πλέον μέρα της απεργίας του και ενώ το ελληνικό κράτος δοκίμαζε την αντοχή της υγείας και της ζωής του, βρεθήκαμε συνειδητά στη πορεία και την πλαισιώσαμε πολιτικά. Εκεί οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της εξουσίας επιτέθηκαν στην πορεία όπου και συλληφθήκαμε.

Κατά τη διάρκεια της πορείας αλλά και μετά τη διάλυση της συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα. Την Παρασκευή 13/05 στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί το εφετείο στα δικαστήρια της Θεσ/νικης. Ανάμεσα μας υπάρχει άτομο το οποίο συνελήφθη 2 μήνες μετά την πορεία, σε άλλη πόλη, και αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, η ταυτοποίηση του έγινε με ενοχοποιητικό στοιχείο οπτικό υλικό.

Κάποιοι εκ των συλληφθέντων/εισων


Συγκέντρωση αλληλεγγύης για το εφετείο των συλληφθέντων της 6/12/14

Στις 6/12/2014 πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη πορεία μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ένστολο δολοφόνο Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε συνδυασμό με την 27η ημέρα απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού. Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη της πορείας συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα.

Κάποιες/οι από αυτές/ους έχουν δικαστεί και αθωωθεί και άλλοι/ες καταδικάστηκαν σε ποινές με αναστολή. Ένα άτομο συνελήφθη ένα μήνα μετά την πορεία, σε άλλη πόλη, και αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η καταστολή δε μας φοβίζει.

Να μην αφήσουμε καμία κατασταλτική μεθόδευση αναπάντητη.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Παρασκευή 13 Μαΐου, 09:00 δικαστήρια Θεσ/νίκης

κατάληψη Terra Incognita


Κανένα μόνο στα χέρια του κράτους και της καταστολής

Είμαστε πάντα δίπλα το ένα στο άλλο

Η αλληλεγγύη όπλο της αναρχίας, βία στη βία της εξουσίας

Κατάληψη 111


Στις 06/12/2014 πραγματοποιείται πορεία στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ένστολο Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και για τη στήριξη του αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, ο οποίος βρισκόταν στην 27η μέρα της απεργίας του, με το ελληνικό κράτος να θέτει σε αδιαμφισβήτητο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του. Πλήθος κόσμου στηρίζει τα καλέσματα στο δρόμο, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας συλλαμβάνονται 18 άτομα. Σε δίκη οδηγούνται 11 από αυτά τα άτομα, με κάποια να αθωώνονται και τα περισσότερα να καταδικάζονται σε ποινές με αναστολή.

Κράτος, δικαστές και μπάτσοι αξιοποιούν με κάθε ευκαιρία τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, κάνοντας φανερή την εκδικητικότητά τους και στοχοποιώντας συντρόφια που αγωνίζονται και είναι αλληλέγγυα με τους αγώνες των εντός των τειχών της αστικής δημοκρατίας. Ελάχιστη απάντηση στην καταστολή τους είναι η στήριξη των 5 συλληφθέντων της 06/12/2014, με το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό να έχει οριστεί στις 13/05/2022.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/5/22 ΣΤΙΣ 09.00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών, συνέλευση Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το άρθρο