Συνέντευξη Τύπου της οικογένειας Faghiri για τον θάνατο του παιδιού τους, Πέμπτη 5/5 στις 13:30 στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Οικογενειας Faghiri σε Συνέντευξη Τύπου Πέμπτη 5 Μαΐου και ώρα 13:30 μ.μ.

Σας περιμένουμε στην κοινή συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή).

Το θέμα αυτής της πρωτοβουλίας θα είναι η έκκληση για δημιουργία Μουσουλμανικού Νεκροταφείου στην Αττική. Η οικογένεια Faghiri απο το Αφγανιστάν, στις 8 Ιανουαρίου 2021, έχασε το παιδί της σε τροχαίο συμβάν που έγινε μέσα στην Νέα δομή Μαλακάσας και στη συνέχεια αυτό τάφηκε στο δημοτικό νεκροταφείο Σχιστού, παρότι ο νεκρός ήταν Μουσουλμάνος.

Θέλουμε να ενημερώσουμε την κοινωνία γι αυτό το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, που απασχολεί την πολυπληθή Μουσουλμανική κοινότητα.

Σημειωτέον ότι είχε γραφεί στον τύπο, το 2005, ότι η ΔΙΣ είχε παραχωρήσει κάποια έκταση 30 στρεμμάτων στο Σχιστό για τον σκοπό αυτό. Όμως αυτό δεν προχώρησε. Η οικογένεια Faghiri ζητά να μπορεί να εκπληρώσει το θρησκευτικό καθήκον της ταφής του παιδιού της σε Μουσουλμανικό κοιμητήριο, πλησίον του τόπου όπου διαμένει, και αυτό το δικαίωμα αιτήματος αφορά την Ελληνική Μουσουλμανική κοινότητα γενικότερα.

Με τη συμμετοχή της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος, εκπροσώπων κομμάτων, συλλογικοτήτων και κοινοτήτων μεταναστών και προσφύγων.

Οικογένεια Faghiri

Μοιραστείτε το άρθρο