Προβολές μυθοπλαστικών ταινιών και ντοκιμαντέρ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 4-5/5

Τετάρτη 4/5 

Μυτιλήνη

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

19:00 – Ταινίες Μικρού Μήκους και Cocktails από την Ομάδα Provolone OPEN AIR SCREENINGS 19:00 – Short Films and Cocktails by Provolone

Έναρξη θερινής σαιζόν με προβολές πλέον στην αυλή του Μπινείου! Σας περιμένουμε την Τετάρτη 04/05 από τις 19.00 και μετά για ταινίες μικρού μήκους και cocktails!
Παράλληλα λειτουργεί κινηματική βιβλιοθήκη στο χώρο καθώς και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για το Δίκτυο Αλληλοβοήθειας Λέσβου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.facebook.com/…/pcb…/413086653718764
Opening of open air screenings at Binio squat’s yard! Join us for short films and cocktails on Wednesday 04/05 from 19.00 onwards!
Binio’s library will also be open and Mutual Aid Network will be accepting contributions. More info here: https://www.facebook.com/…/pcb…/413086657052097
Κατάληψη στο Μπίνειο
Αθήνα
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης “Υπόστεγο” 

Αυτοοργανωμένες προβολές: Απαγορευμένα Παιχνίδια

Τετάρτη 4.5 – 8μμ

Απαγορευμένα Παιχνίδια (Rene Clement, 1952, 86′, Γαλλία)

Κυριακή 15.5 – 8μμ

Διασταυρούμενες Ζωές (Srdan Gobulovic, 2013, 112′, Σερβία)

Κυριακή 22.5 – 8μμ

Σταυροί στο Μέτωπο (Stanley Kubrick, 1957, ΗΠΑ)

Αναλόγως τον καιρό, οι προβολές θα γίνονται είτε στον κήπο είτε στον εσωτερικό χώρο

Στο στέκι λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και κινηματικό βιβλιοπωλείο

Στις 22/5 πριν την ταινία, στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις επόμενες προβολές

Λέσχη Κινηματογράφου Υποστέγου

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο – 25ης Μαρτίου 38 – ypostego.wordpress.com – ypostego@espiv.net


Πέμπτη 5/5 

Αθήνα

ΣινεΠ – Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο, 1ο Μέρος

Μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά που θα μπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα , κατάφερε με μηδενικό άνεμο και “εντολές μη κατάσβεσης”, να κατακάψει περισσότερα από 520 χιλιάδες στρέμματα γης.
Δάση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι μιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από μία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωρία τους ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση. Αντιθέτως, σχεδιάζει επενδύσεις με νέες χρήσεις γης, στο όνομα της “ανάπτυξης” και της “ανασυγκρότησης”.
Το Σχέδιο είναι μια ανεξάρτητη δημιουργία των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου, που στηρίζεται στην οικονομική συνεισφορά όλων. Δείτε πως μπορείτε να μας ενισχύσετε στο
www.tosxedio.com/
Όλες οι μουσικές που ακούγονται στην ταινία μας παραχωρήθηκαν ευγενικά από τους δημιουργούς τους και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.
Εχουμε δανειστικη βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη, χαριστικό παζάρι, παγκο ΒΙΟΜΕ κ.α.Συλλέγουμε πρώτες υλες και τρόφιμα για την συλλογική κουζίνα El Chef.

https://www.facebook.com/events/331250142271571


Προβολή ταινίας & συζήτηση: Κατερίνα Γώγου – Για την Αποκατάσταση του Μαύρου

Η ταινία του Αντώνη Μποσκοΐτη, «Κατερίνα Γώγου – Για την Αποκατάσταση του Μαύρου» θα προβληθεί την Πέμπτη 5/5/2022 στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρ. Παλαμήδη 2 Ψυρρή)

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και την Θέκλα Τσελέπη, rock ραδιοφωνική παραγωγό και φίλη της Κατερίνας.

Η Κατερίνα Γώγου έζησε σαν τη φλόγα του κεριού που τρεμοπαίζει, έγραψε τα οριακά της ποιήματα, πόνεσε για τους ανθρώπους γύρω της και στο τέλος έκανε μια ροκ εν ρολ βουτιά στο θάνατο ως Ιδανική Αυτόχειρας στην Αθήνα των αρχών του ’90.

Ακριβώς 20 χρόνια μετά τον θάνατο της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου (1940 – 1993), την θυμούνται όσοι διασταύρωσαν τους δρόμους τους με τον δικό της, ηθοποιοί, ποιητές, πολιτικοί ακτιβιστές, σκηνοθέτες, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί. Ο Γιώργος Κορδέλας, σύντροφος της Γώγου για ένα διάστημα, ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, η μουσικός Λένα Πλάτωνος, ο μουσικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, η Όλια Λαζαρίδου, η transsexual Εύα Κουμαριανού, η Μαρία Λαγγουρέλη, ο σκηνοθέτης Αντρέας Θωμόπουλος (μοιράστηκε μαζί της ένα βραβείο σεναρίου για την Όστρια στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και ο ηθοποιός/ σκηνοθέτης Νίκος Καλογερόπουλος, είναι ανάμεσα σε εκείνους που καταθέτουν τις αναμνήσεις ή τις σκέψεις τους για την ασυμβίβαστη προσωπικότητα της Κατερίνας Γώγου. Το κινηματογραφικό πορτρέτο της σε άσπρο και μαύρο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Μποσκοΐτης, συμπληρώνεται με ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό και δραματοποιημένες σεκάνς με την ηθοποιό Λουκία Μιχαλοπούλου, ενώ σημαντικό βοήθημα υπήρξε η εμπεριστατωμένη βιογραφία για τη Γώγου “Ερωτας Θανάτου” της Αγάπης Βιργινίας Σπυράτου.

Για τον σκηνοθέτη, το ντοκιμαντέρ αυτό κλείνει μία τριλογία που είχε ξεκινήσει το 2002 με το πορτρέτο της Φλέρυς Νταντωνάκη και συνεχίστηκε το 2006 με την ιστορία της γένεσης του ελληνικού ροκ. Μία σειρά πορτρέτων από οριακές προσωπικότητες που έζησαν στην πόλη της Αθήνας, αποτελεί το νήμα που συνδέει τα ντοκιμαντέρ μεταξύ τους και φωτίζει το ιδιόρρυθμο αστικό τοπίο μιας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης Σενάριο: Αντώνη Μποσκοΐτης Ηθοποιοί: Λουκία Μιχαλοπούλου Φωτογραφία: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Μουσική: Κωνσταντίνος Τσιώλης Έγχρωμο, Ασπρόμαυρο Διάρκεια: 67′ Μια παραγωγή των Vox Documentaries – Massive Productions – Αντώνη Μποσκοΐτη

Συμμετοχές σε Φεστιβάλ:

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας 2012
International Anarchist Film Festival του Μπουένος Άιρες (Ιανουάριος 2013)
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης »Εικόνες 21ου αι.» (Πανόραμα, Μάρτιος 2013)


Θεσσαλονίκη

Προβολή: “Ladybird, Ladybird”

Επιστρέφουμε μετά το Πάσχα με το Ladybird, Ladybird του Ken Loach. Εισβάλλοντας βίαια στον ιδιωτικό χώρο, το σύστημα κοινωνικής “πρόνοιας” επιχειρεί να ελέγξει και να ποδηγετήσει την προσωπική ζωή, να ενσταλάξει ιδεολογία, αξίες και τρόπους ζωής, να αξιολογήσει, με τα κριτήρια μιας εξουσίας, το πιο μυστηριακό στοιχείο της γυναικείας προσωπικότητας : το αίσθημα της μητρότητας. Αργυρή Άρκτος καλύτερης ηθοποιού για την Crissy Rock και Βραβείο της Οικουμενικής Κριτικής Επιτροπής στο 44ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Η Maggie έχει τέσσερα παιδιά, από τέσσερις διαφορετικούς και κακοποιητικούς άνδρες. Όταν αυτά τραυματίζονται σε μια πυρκαγιά, η Πρόνοια την θεωρεί «ακατάλληλη μητέρα» και της αφαιρεί την επιμέλεια. Όταν επιτέλους γνωρίζει τον άντρα των ονείρων της, τον Jorge, και κάνουν μαζί οικογένεια, η Πρόνοια δείχνει απρόθυμη να δεχτεί ότι η ζωή της έχει αλλάξει. Αυτή και ο Jorge, μαζί και χωριστά, έρχονται αντιμέτωποι με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, τη Μετανάστευση και άλλους κυβερνητικούς γραφειοκράτες σε μια απεγνωσμένη μάχη, ούτως ώστε να βρεθούν ξανά με τα παιδιά τους…
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0110296/
Σκηνοθεσία: Ken Loach
Διάρκεια: 101 λεπτά

Αμφιθέατρο Γ’ Γεωπονίας
Είσοδος Ελεύθερη

https://www.facebook.com/events/1128093991288663

Μοιραστείτε το άρθρο