Αποκλεισμοί στη φοιτητική λέσχη του Α.Π.Θ., υγειονομικά πρωτόκολλα… και κάρτα σίτισης

Με το άνοιγμα της διανομής σήμερα, σεκιούριτι κάναν έλεγχο για κάρτα σίτισης και δεν άφηναν, όσους/ες δεν είχαν να τρώνε. Άμεσα έγινε παρέμβαση από φοιτητ(ρι)ες απαιτώντας λέσχη ανοιχτή για όλους/ες.
Η διοίκηση και οι εργολάβοι έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά κλείνοντας τις διανομές, προσπαθώντας να ρίξουν την ευθύνη σε όσους/ες διεκδίκησαν το αυτονόητο.
Τελικά οι αλληλέγγυοι/ες άνοιξαν τα ρολά και μοίραζαν οι ίδιοι/ες τις μερίδες. Η διεύθυνση απειλούσε ότι λόγο της άμεσης δράσης των φοιτητ(ρι)ών θα αναγκαστεί να την κρατήσει κλειστή λόγω υγειονομικών προτοκόλλων. Λίγο αργότερα αντικρίσαμε έναν αρούρη να τρέχει πάνω-κάτω στα δωμάτιο με το φαγητό…
Αλήθεια αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των ΥΑΤ από το νέο “στέκι” τους στη ΣΘΕ και το Γεωπονικό, οι αρχές επιλέγουν να συνεχίσουν το τραμπούκικο κλίμα του φόβου που καλλιεργούσαν τόσο καιρό.
Την ίδια στιγμή η λέσχη παραμένει στα χέρια εργολαβίας η οποία έχει τη δυνατότητα να παζαρευει συνεχώς τα “έξοδα” της μειώνοντας μερίδες και πρώτες ύλες. Πόσο μάλλον προσπαθούν τη μόνιμη επιδίωξη τους μια λέσχη για λίγους/ες.
Δε θα επιτρέψουμε η λέσχη να είναι κλειστή, πόσο μάλλον σε συνθήκες γενικευμένης ακριβείας, με ανατιμήσεις βασικών ειδών και τους λογαριασμούς στα ύψη.
Η τρομοκρατία της αστυνομίας, των πρυτανικών αρχών και των εργολάβων δε θα περάσει.
Μόνος δρόμος η άμεση δράση, η αλληλεγγύη κι η αυτοοργάνωση.
Όλοι/ες σε συγγραφή ανοιχτού αγωνιστικού πλαισίου την Τετάρτη 4/5, 18.30 στο Αυτόνομο Στέκι Φιλοσοφικής (δίπλα από το αμφιθέατρο Β)
Όλοι/ες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου Ιστορικού-Αρχαιολογικού Πέμπτη 5/5, 12.00.
Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΑΠΘ
Μοιραστείτε το άρθρο