Τετραήμερο Δράσης και Αντίστασης για την γη και την Ελευθερία, Τετάρτη 27 – Σάββατο 30/4 στο Βόλο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΑΓΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥ POLITICAL STENCIL

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τη μαχητική διαδήλωση της 13 Ιουνίου 2020 όταν ένα ποτάμι κατευθύνθηκε από το Νοσοκομείο του Βόλου στις παρυφές της πόλης προς το εργοστάσιο της πολυεθνικής Lafarge για να διαμαρτυρηθεί για τη συνεχιζόμενη καύση σκουπιδιών.

Η διαδήλωση στο πέρας της γνώρισε την ανείπωτη βαρβαρότητα των αστυνομικών αρχών που ως ιδιωτική εταιρεία security το περιφρούρησε με δυνάμεις από όλη τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη.

Η έκταση της καταστολής άφησε πίσω της συλληφθέντες, κατηγορούμενους και ένα νεκρό.

Ο Βασίλης Μάγγος άφησε την τελευταία του πνοή ένα μήνα μετά (13/7/2020) σε ηλικία μόλις 26 χρονών, αφού την επομένη της διαδήλωσης χτυπήθηκε ανελέητα, σε κοινή θέα, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου κατά την προσαγωγή συλληφθέντων στο αυτόφωρο και βασανίστηκε από αστυνομικούς μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, εν κρυπτώ. Νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και πέθανε ένα μήνα μήνα μετά με τα ψυχικά τραύματα της συντριβής της αξιοπρέπειας του. Άφησε πίσω του μια συμβουλή “κι ας μη νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα”.

Οι αρχές του τόπου στέλνουν στα δικαστήρια νεολαίους που συμμετείχαν στη διαδήλωση αλλά είναι αδύνατον να ολοκληρώσουν την ανεύρεση των αστυνομικών που τον βασάνισαν. Η μήνυση της οικογένειας κατά των αστυνομικών πέρυσι, παραμένει υπό ..διερεύνηση, ενώ τα φουγάρα της ΑΓΕΤ συνεχίζουν να καπνίζουν σκουπίδια. Εξ΄ άλλου τα επιχειρηματικά συμφέροντα στενά συνδεδεμένα με πολιτικά αλισβερίσια, τοπικά και διεθνή, μπορεί να κάνουν μερικούς να ψελλίζουν περί ελέγχων, μετρήσεων αλλά ξεχνούν ότι το εργοστάσιο πρέπει να φύγει από τον οικιστικό ιστό όπως προβλέπεται από τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό της πόλης του Βόλου.

Ο αγώνα για αέρα καθαρό συμπλέχτηκε με τα θύματα της πανδημίας στα οποία η χώρα μας αποδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας (ξεπούλημα ΔΕΗ, ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας, ιδιωτικά αιολικά πάρκα κλπ) για να πληρώνουμε το ρεύμα…φθηνότερο όπως έλεγε ο Χατζηδάκης της ΝΔ. Μαζί με την ενέργεια ξεπουλήθηκαν και τα λιμάνια για να είναι ευχερής η στρατιωτική τους αξιοποίηση ή ακόμα και η εγκατάσταση πλωτών βομβών υγροποιημένου αερίου όπως προετοιμάζεται και για την περιοχή μας στα Πευκάκια.

Ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η μαζική ανεργία, εγγενής τάση της κρίσης του καπιταλισμού, συνθλίβει τη ζωή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η ΝΔ με τους ακροδεξιούς ψάλτες της προσπαθεί με παρεμβάσεις ασπιρίνες να εμποδίσει την κοινωνική αναταραχή, ενισχύοντας ανελλιπώς τις δαπάνες για την καταστολή στο εσωτερικό και τους πολεμικούς εξοπλισμούς για υπερπόντιες περιπέτειες στο εξωτερικό. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μας προτείνει μια “προοδευτική κυβέρνηση” εντός της ΕΕ του ΝΑΤΟ και των μνημονίων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία προσφέρει τέλειο άλλοθι σε όλους για να σφίξουμε το ζωνάρι στο εσωτερικό και να προετοιμαστούμε για έναν πόλεμο στο εξωτερικό προς τα ανατολικά της χώρας.

Το τετραήμερο δράσης και αντίστασης 27-30 Απρίλη συμπυκνώνει αυτές τις στιγμές. Τον αγώνα του λαού μας για υγεία, παιδεία, δουλειά με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Για να δοθεί ένα τέλος στο σύστημα της γενικευμένης καταστροφής, που δεν αφήνει περιθώριο πραγματικής ανθρώπινης ζωής. Που υποτάσσει τα πάντα στο άψυχο κέρδος και θυσιάζει ότι είναι δημιουργικό και ζωντανό στα κρεματόρια του καπιταλισμού, το κεφάλαιο, που ανήκει σε λίγους και στερεί τα πάντα στην πλειοψηφία των λαών.

Καλούμε τον αγωνιζόμενο λαό του Βόλου να δώσει το παρόν στο τετραήμερο δράσης και αντίστασης για τη δημιουργία πολιτικού γκράφιτι για το Βασίλη Μάγγο από την ομάδα Poitical Stencil.

Να ενώσουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά εδώ, για μια κοινωνία κοινωνικής χειραφέτησης χωρίς τα τέρατα του κεφαλαίου, απελευθερωμένη από τη φτώχεια, την ανεργία, τη διαρκή καταστολή, τους πολέμους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

Εργατικές Κατοικίες Νέας Ιωνίας
Πρόγραμμα:
Τετάρτη 27/4 | 19.00
DJ set και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης
Πέμπτη 28/4_19.00
Κινητοποίηση ενάντια στους αντιπεριβαλλοντικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή και την κρατική τρομοκρατία
Παρασκευή 29/4_18.30
Εκδήλωση/Συζήτηση με τίτλο: “Ο ενεργειακός πόλεμος ως πόλεμος του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων εναντίον των τοπικών κοινωνιών”
Σάββατο 30/4_18.30
Βιβλιοπαρουσίαση και στη συνέχεια ρεμπέτικο γλέντι
🏀Διήμερο Τουρνουά Μπάσκετ 3×3 την Παρασκευή 29/4, 16.00-20.00 και Σάββατο 30/4, 11.00-14.00. Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.facebook.com/eleutheriakos.liberta/
Μοιραστείτε το άρθρο