Υγειονομικοί σε αναστολή: Λήξη απεργίας πείνας και συνέχεια αγώνα για κατάργηση υποχρεωτικού εμβολιασμού

Οι τρεις υγειονομικοί απεργοί πείνας, οι οποίοι διεκδικούσαν την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την επιστροφή στην εργασία τους έληξαν την απεργία πείνας μετά από 33 ημέρες αγώνα.

Στην ανακοίνωση της “ομάδας ενημέρωσης υγειονομικών σε αναστολή” αναφέρεται:

“Οι υγειονομικοί απεργοί πείνας ανακοίνωσαν τη λήξη της απεργίας εξαιτίας των εορτών αφού η αποστολή τους στέφθηκε με επιτυχία καθώς όχι μόνο κάνανε αισθητή την παρουσία τους στον κόσμο αλλά η κορωνίδα ήταν πως κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον πρωθυπουργό (το βράδυ της Μ. Πέμπτης στην Μητρόπολη) τρέποντας τον σε άτακτη υποχώρηση και φέρνοντας σε τρομερή αμηχανία τον Μητροπολίτη..!!

Θεωρούμε ότι πήραν τη σωστή απόφαση και νομίζουμε πως έκαναν το καλύτερο δώρο στην οικογένεια τους..!! Άλλωστε τους θέλουμε γέρους και δυνατούς διότι έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε ακόμη..!! Επίσης ανακοίνωσαν πως η παρουσία μας και οι δράσεις στο υπουργείο συνεχίζονται κανονικά..!!

33 ημέρες απεργία πείνας σημαδιακός αριθμός, όσα τα χρόνια του Κυρίου μας..!! Μπροστά στον αγώνα που έδωσαν τα παιδιά τα λόγια σβήσουν και το “ευχαριστώ” είναι λίγο..!!
Θέλουμε να ξέρουν όμως πως αυτό που νοιώθουμε μέσα στη καρδιά μας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευγνωμοσύνη για τη μάχη που έδωσαν για όλους εμάς..!!

Καλή Ανάσταση να έχουν και ο Θεός μαζί τους..!!

“Ομάδα ενημέρωσης υγειονομικών σε αναστολή”

Τρεις ημέρες νωρίτερα οι τρεις υγειονομικοί που συνέχιζαν τον αγώνα για αξιοπρέπεια και υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους οι Τσούπαλης Λάμπρος, Καρολίδης Περικλής, Κατοίκου Ειρήνη, επιχείρησαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε τον χρόνο, βεβαίως, να ακούσει από κοντά τους τρεις απεργούς οι οποίοι με επιστολή τους γνωστοποιούν για ακόμη μία φορά τα αιτήματά τους προς τον πρωθυπουργό και καταγγέλλουν τον διχασμό που προκάλεσαν οι κυβερνητικές αποφάσεις στον κλάδο των υγειονομικών, “την ώρα μάλιστα που έδινε τη μεγάλη του μάχη κατά του κορονοϊού”.

Στο πλευρό τους έσπευσαν πολλοί αλληλέγγυοι στον αγώνα τους

Η επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό αναλυτικά αναφέρει:

“Εδώ και επτά μήνες έχετε καταδικάσει εμάς και τις οικογένειες μας σε οικονομική εξαθλίωση με μια παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση, το καλοκαίρι του 2021. Σας θεωρούμε ως κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τόσο εμείς ως απεργοί πείνας, όσο και οι συνάδελφοί μας, αφού λαθέψατε τον δρόμο μας, καθώς αναταράξατε βίαια τον εργασιακό μας βίο όσο και τις κοινωνικές ισορροπίες.

Ταυτόχρονα σας θεωρούμε άμεσα υπεύθυνο για τον διχασμό που προκαλέσατε στον Υγειονομικό κόσμο, την ώρα μάλιστα που έδινε τη μεγάλη του μάχη κατά του κορονοϊού.

Σας παραθέτουμε τρία βασικά στοιχεία:

1. Επιτρέψατε σε ένα ιδιωτικό Ίδρυμα (ΝΙΑΡΧΟΣ) να παρέμβει με οικονομικούς όρους στις τάξεις μας (Νόμος 4620/2020) με την πρόφαση της δωρεάς (είναι μάλιστα το ίδιο ίδρυμα που εμπλέκεται, από ό,τι μαθαίνουμε στο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο), διχάζοντας τους Υγειονομικούς, καθώς αποδείχθηκε με στοιχεία ότι το ποσό των 1500 ευρώ δεν δόθηκε όπως έπρεπε, διασφαλίζοντας την ισορροπία και τη διαφάνεια.

Σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων αποδεικνύεται ότι δεν συμπεριελήφθησαν λίστες δικαιούχων, μαχητών της πρώτης γραμμής, ενώ αντίθετα συμπεριλήφθηκαν μη δικαιούχοι και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και άτομα που απουσίαζαν λόγω άδειας ειδικού σκοπού την περίοδο της έξαρσης του ιού. Κάποιοι μάλιστα τόλμησαν να εντάξουν στις λίστες αυτές, υγειονομικούς με ολιγοήμερη παρουσία, αλλά και να αλλάξουν την ιδιότητα (από Β. Θαλάμου σε νοσηλεύτρια). Αυτό αφήνει καθαρές υπόνοιες για κατευθυνόμενες ενέργειες και πρόκληση διχασμού. ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

2. Το καλοκαίρι του 2021 με συνεργούς το ΚΙΝΑΛ υπό την ανοχή των άλλων κομμάτων ανακοινώσατε σε διάγγελμά σας την εφαρμογή ενός κατάπτυστου νόμου 4820/21 ρίχνοντας ταφόπλακα σε ένα ήδη ταλαιπωρημένο εργασιακό σύνολο με τη δικαιολογία της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Ένα μεγάλο ψέμα που αποδείχθηκε μέσα στους επόμενους μήνες μέσα από τη δική μας αντίστασης και μη παρουσίας μας στα νοσοκομεία. Αλλάξατε το αφήγημά σας ουκ ολίγες φορές. Τώρα μαθαίνουμε από τους υπουργούς σας ότι έγινε για να μας προστατέψετε ή για παραδειγματισμό στην κοινωνία ώστε να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος. Αν είναι δυνατόν! Αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να προστατέψει κάποιος την υγεία του άλλου όταν τον οδηγεί με μαθηματική και οικονομική ακρίβεια στον θάνατο και την ανέχεια; Και το χειρότερο, μας φέρατε αντιμέτωπους με τους ίδιους τους συναδέλφους μας που πορευτήκαμε μέσα σε αυτόν τον δύσκολο εργασιακό χώρο για χρόνια βάζοντας μας διλήμματα περί ηθικής. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

3. Η ενεργοποίηση του ακαταδίωκτου δημιούργησε μεγάλες αναταράξεις σε όλο το ιατρικό μας νοσηλευτικό κόσμο αφήνοντας μηδενικά σχεδόν, περιθώρια για διαφάνεια για δικαιοσύνη, ελεύθερη βούληση και άποψη. Ο ιατρικός κόσμος παγιδεύτηκε, διχάστηκε μέσα σε μια δύσκολη υγειονομική περίοδο για την χώρα. Αυτή ήταν μια κατάπτυστη ενέργεια από μέρους της κυβέρνησής σας. Κλείσατε τα στόματα και ανοίξατε στο μέγιστο την επιρροή στα ΜΜΕ προς όφελός σας, θυμίζοντας άλλες δύσκολες εποχές για την Δημοκρατία μας. ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Η πραγματικότητα πλέον, όσο κι αν δεν θέλετε να την αποδεχτείτε, ήρθε να αποκαταστήσει την αλήθεια αλλά και να εκδιώξει πολλές αδικίες που προκαλέσατε με την αναλγησία σας και την κακή διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας. Τα στοιχεία αλλά περισσότερο η καθημερινότητα σας εκθέτουν.

Σας καλούμε να φανείτε αντάξιος της θέσης σας στην ύστατη αυτή στιγμή, τουλάχιστον, αλλά και στις άγιες ημέρες που έρχονται. Διορθώστε άμεσα αυτό το “έγκλημα” πριν να είναι αρά για τις ανθρώπινες ζωές. Συνειδητοποιείστε το μέγεθος της καταστροφής που προκαλέσατε.

Εμείς ως απεργοί πείνας ολοκληρώσαμε την “πρώτη ημέρα” από τις “τρεις ημέρες του Κόνδορα” όπως ονομάσαμε.

Από αύριο εισερχόμαστε στην “δεύτερη ημέρα”. Αυτή του “κυνηγού”. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε τον συμβολισμό. Όσο και να προσπαθήσατε να μας κρύψετε. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και ταγμένοι σε έναν στόχο. Να επιστρέψουν άμεσα οι συνάδελφοί μας στη θέση τους και να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

ΥΓ Αυτή η χώρα είναι του Μακρυγιάννη και του Παλαμά. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να προκαλεί φόβο, διχασμό, απόλυτο έλεγχο των ελευθεριών.

Δεν τιμά έναν Πρωθυπουργό μιας “Δημοκρατικής” χώρας να διχάζει τον λαό του.

Δεν τιμά έναν Πρωθυπουργό να είναι ενάντια στα συμφέροντα του Έθνους.

Δεν τιμά ένα Πρωθυπουργό να έχει πείσμα και εμμονές.

Δεν τιμά έναν Πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο λάθος (δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο), οδηγώντας στην καταστροφή χιλιάδες οικογένειες.

Έχετε μια τελευταία ευκαιρία.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Απεργοί πείνας (30 ημερών έξω από το Υπουργείο Υγείας)

Τσούπαλης Λάμπρος, Καρολίδης Περικλής, Κατοίκου Ειρήνη

Στιγμιότυπα από τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή  έξω από το υπουργείο Υγείας (ΦΩΤΟ: Μαρία Θ):

Μοιραστείτε το άρθρο