Εκδήλωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Κώστα Σώλο και προβολή ντοκιμαντέρ, Πέμπτη 21/4 στις 19:00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου

ΟΥΤΕ ΔΗΜΙΟΙ – ΟΥΤΕ ΘΥΜΑΤΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

¨Το Κράτος, από τη φύση του και τους σκοπούς του, είναι αναγκαστικά ένα στρατιωτικό Κράτος κι ένα στρατιωτικό Κράτος πρέπει να μετατραπεί, εξίσου αναγκαστικά, σε κατακτητικό Κράτος’ γιατί αν δεν κατακτήσει θα κατακτηθεί … μοιραία φέρει μέσα του την τάση να μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο Κράτος’ αλλά ένα παγκόσμιο Κράτος είναι φανερό πως δε θα μπορούσε να είναι παρά μοναδικό, γιατί όταν συνυπάρχουν δύο κράτη αυτού του είδους το ένα δίπλα στο άλλο, είναι τελείως αδύνατο να επιβιώσουν.¨

(Μ. ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ * ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ 1873)

Εδώ και ένα μήνα περίπου μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ανθρωπότητα χορεύει στους ρυθμούς του νέου επικείμενου παγκόσμιου πολέμου.

Η Ουκρανία, του πραξικοπήματος του 2014 και των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου, ως το πρώτο σημείο της κορύφωσης των ενδοεξουσιαστικών ανταγωνισμών των νέων στρατοπέδων ισχύος που αναδείχτηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες, έπαιξε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου για τους δυτικούς ενορχηστρωτές του πραξικοπήματος σε σχεδιασμούς που ξεπερνούν κατά πολύ τα γεωπολιτικά της διακυβεύματα.

Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, αφού πρώτα έχουν κουρελιάσει οι ίδιοι το διεθνές δίκαιο που επικαλούνται αλλά και την ίδια την έννοια της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, κουνούν το δάχτυλο στη Ρωσία προφανώς γιατί τους μοιάζει υπερβολικά, τόσο στη φονικότητα όσο και στην υποκρισία. Σε κάθε περίπτωση, έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος στην ιστορία όπου οι λυκοσυμμαχίες που αναδεικνύονται έχουν θέσει σε εφαρμογή, στην Ουκρανία, ένα ντόμινο εξελίξεων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε νέο αιματοκύλισμα του πλανήτη.

Η ιστορία διδάσκει. Όπως σε κάθε πόλεμο, οι κοινωνίες θα είναι αυτές που θα πληρώσουν το φόρο αίματος και θα εξαθλιωθούν. Οι ελίτ του πλούτου και της εξουσίας, αφού ολοκληρώσουν τον πόλεμο τους, ανακατανέμοντας τον παγκόσμιο κοινωνικό πλούτο μέσα απο μια νέα ισορροπία δυνάμεων, θα επιδοθούν στην ανοικοδόμηση, με νέες κάλπικες ελπίδες, για το στήσιμο της νέας επικυριαρχίας τους στις ζωές των ανθρώπων.

Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Κράτος και κεφάλαιο επενδύουν στους εθνικισμούς για να βρουν κρέας για τους πυραύλους τους. Και εδώ μένει να κάνει την εμφάνισή του ένας ακόμα παίχτης στη σκακιέρα. Αυτός δεν είναι άλλος από τον οργανωμένο λαό που θα σαμποτάρει τα πολεμικά σχέδια των αφεντικών, θα αντισταθεί με όλα τα μέσα στην εκμετάλλευση και την καταπίεση και θα αγωνιστεί για την κοινωνική επανάσταση που αποτελεί και τη μόνη οδό για την πανανθρώπινη ειρήνη, ελευθερία, ευτυχία.

Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ και προτεκτοράτο των Αμερικανών, συμμετέχει στα πολεμικά σχέδια των κυρίαρχων προσδοκώντας κομμάτι από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου για τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες και σπέρνει στρατιωτικές βάσεις ανά την επικράτεια, αναβαθμίζει το πολεμικό της οπλοστάσιο, συμμετέχει με εκστρατευτικά σώματα σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων, αποστέλλει πολεμικό εξοπλισμό σε εμπόλεμες περιοχές και φυσικά ταΐζει τα ΜΜΕ για να μας πουν ότι καλά κάνει. Αυτό είναι το δικό μας πεδίο αγώνα. Ο καθένας από εκεί που ζει μπορεί να οργανωθεί και να πολεμήσει.

Στη “δημοκρατία” μας όπου εκλέγονται κυβερνήσεις του 30% με 30% αποχή, δηλαδή τα ούτε καν 3 εκατομμύρια του σύνολου των 10 εκατομμυρίων, που είναι λίγο πολύ οι ίδιοι, ανεξαρτήτως χρωματισμού, και έχουν όλες τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας για να είναι σίγουρο ότι οι πολίτες ποτέ δεν θα μπορέσουν να ακουστούν ουσιαστικά, υπάρχει υποχρεωτικός στρατός. Με ισχνή πολιτική συναίνεση κατασκευάζουν πραγματικότητες στεγανές από οποιαδήποτε θεσμική αμφισβήτηση από τη μεριά της κοινωνίας (εργασιακό, ασφαλιστικό, υγεία, παιδεία, εξωτερική πολιτική, κλπ). Θέλοντας και μη πρέπει να συμμετέχουμε στα εγκληματικά σχέδια κράτους και κεφαλαίου χωρίς καμία δυνατότητα διαφωνίας. Εκεί είναι που φυτρώνει η ανυπακοή και η ανυποταξία. Εκεί είναι που αυτοοργανώνονται και συλλογικοποιούνται οι αγώνες για ένα κόσμο ελεύθερο και ανεξούσιο.

ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑ ΣΩΛΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΠΟΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ: ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΦΑΧΤΕΙΤΕ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ * Θ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Ά ΠΑΡΟΔΟΣ 3 * ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ 2022 * 7:00 ΜΜ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ”

Μοιραστείτε το άρθρο