Συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου και εναντίον της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, Τρίτη 19/4 στις 9:00 στη ΣΘΕ

Για μία ακόμα φορά κράτος – αστυνομία με την αγαστή συνεργασία του πρύτανη του Α.Π.Θ. Νίκου Παπαϊωάννου, δημιούργησαν ένα κλίμα έντονης αστυνομοκρατίας προχωρώντας μάλιστα στη χρήση βίαιης καταστολής ενάντια στους φοιτητές/ριες που είδαν το πανεπιστημιακό κάμπους να γεμίζει με βαριά εξοπλισμένους άνδρες των ΜΑΤ αλλά και με ασφαλίτες για να συνεχιστούν οι εργασίες στο στέκι στο Βιολογικό. Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση μαζί με τον πρύτανη του Α.Π.Θ. δείχνουν τη βαθιά επιθυμία τους να επιβάλλουν ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας και φόβου, όπου το πανεπιστήμιο δεν θα ανήκει στους φοιτητές/ριες και στην κοινωνία αλλά θα μετατραπεί σε τσιφλίκι τους. Οι φοιτητές/ριες καλούν εκ νέου σε συγκέντρωση στη ΣΘΕ για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, το άσυλο, τη δημόσια εκπαίδευση και την ελευθερία τους.


Σήμερα γίναμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες της κρατικής καταστολής μέσα στο χώρο των πανεπιστημίων. Με εντολή για προστασία των εργασιών στο εκκενωμένο στέκι του βιολογικού, ΜΑΤ στρατοπέδευσαν προκλητικά έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών, ενώ οι γύρω περιοχές του campus είχαν γεμίσει με μπάτσους της ασφάλειας. Ενώ ο χώρος του στεκιού στο βιολογικό είχε μετατραπεί σε συντρίμμια από την εκκένωσή του στις 31/12 του 2021, δηλαδή 4 μήνες πριν (άλλη μια κίνηση επίθεσης στο άσυλο και την πολιτική οργάνωση μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους), μπάτσοι και πανεπιστημιακές αρχές θυμήθηκαν σήμερα να προχωρήσουν σε εργασίες, γνωρίζοντας πως μεγάλος αριθμός φοιτητ(ρι)ών θα απουσιάζει από την πόλη και ευελπιστώντας να μη συναντήσουν αντιστάσεις. Τα αντανακλαστικά των φοιτητ(ρι)ών μαζί με άλλους αγωνιστές και καθηγητές απέδειξαν όμως το αντίθετο, αφού άμεσα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση η οποία χτυπήθηκε με χημικά, ξύλο και κρότου λάμψης αλλά εν τέλει κατάφερε μετά από δική της επίθεση να απωθήσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ εκτός του campus. Τρία άτομα είναι τραυματισμένα με το ένα να χρειάζεται ράμματα.

Δε θα αφήσουμε οι μπάτσοι στα πανεπιστήμια να γίνουν η νέα κανονικότητα. Όσο θα προσπαθείτε να μας πάρετε χώρο τόσο θα τον κερδίζουμε, με τους αγώνες μας, συλλογικούς και από τα κάτω.

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777

ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια 9.00 πμ στη ΣΘΕ


Σήμερα για άλλη μια φορά σε ημέρες εορτών το κράτος επέλεξε να προχωρήσει σε κατασταλτικές κινήσεις. Έχοντας τοποθετήσει κλούβες περιμετρικά του ΑΠΘ εμποδίζοντας σε ένα μεγάλο μέρος την προσέλευση του κόσμου , μαζί με ασφαλιτες ξεκίνησε εργασίες στο στέκι του βιολογικού.
Αφού εκδιώχθηκε μια ομάδα ασφαλιτων , τα ΜΑΤ εισέβαλαν μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο και παρατάχθηκαν μπροστά από το σώμα της συγκέντρωσης. Ακολούθησε επίθεση ωθώντας τον κόσμο στην πλατεία χημείου με χημικά και κρότου λάμψης.
Αργότερα περιφρουρωντας το φορτηγό που μετέφερε τον μπαζοκαδο από και προς το στέκι, σώμα της συγκέντρωσης επιτέθηκε στην αστυνομία όπου και κατάφερε την αποχώρηση τους από το άσυλο, δείχνοντας στα καθάρματα του κράτους ότι οι μπάτσοι, όχι, δεν θα γίνουν καθημερινότητα.
Συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου έπειτα από εισβολή των μπάτσων/ Αύριο 9πμ στην ΣΘΕ
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere
https://new.infolibre.gr/2022/04/18/epemvasi-ton-mat-kai-sygkentrosi-foitit-ri-on-yperaspisis-toy-asyloy-sto-viologiko-tis-sthe-toy-apth-mesimeri-deyteras-18-4/
Μοιραστείτε το άρθρο