Μικροφωνική Συγκέντρωση, Ο Αγώνας ενάντια στην Πατριαρχία είναι αγώνας ενάντια σε κάθε εξουσία, Τρίτη 19/4 στις 19:00 στο Σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο

Ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία είναι αγώνας ενάντια σε κάθε εξουσία

Το κράτος ως εξουσιαστικός μηχανισμός για να διατηρήσει την κυριαρχία των αφεντικών στους από τα κάτω προωθεί τις διαιρέσεις. Διαιρέσεις ταξικές, εθνικές και φυλετικές που αποκλείουν τους «ξένους», υποτιμούν τους <<οικονομικά αδύναμους>>, προβάλλοντας παράλληλα την εθνική ενότητα και τον πατριωτισμό σαν τις μόνες ενωτικές ταυτότητες. Διαιρέσεις θρησκευτικές, σεξουαλικής προτίμησης και έμφυλες, που παράγουν μεταξύ άλλων την πατριαρχία και την αντρική κυριαρχία πάνω στις ζωές και τα σώματα των γυναικών.

Ολες αυτές οι διαιρέσεις και η ιδεολογία που της υποστηρίζει, διαχέονται μέσω των μηχανισμών του κράτους στους από τα κάτω με σκοπό οι τελευταίοι να τα αναπαράγουν. Η πατριαρχία ως βασικός πυλώνας της κυρίαρχης ιδεολογίας διaxέεται και αναπαράγεται από διάφορα μέτωπα.

Ο υπάρχον κόσμος δεν μπορεί να γίνει καλύτερος, μέχρι την καταστροφή του όμως, δεν πρέπει να αφεθεί άλλη σπιθαμή γης, σε όσους φέρουν πατριαρχικές, σεξιστικές, μισογύνικες, τρανσφοβικές συμπεριφορές και αντιλήψεις. Για να περάσει ο φόβος στους απέναντι, μέχρι την ολική απελευθέρωση, ανυποχώρητοι μαχητικοί αγώνες. Εως την καταστροφή κράτους, κεφαλαίου ,κυρίαρχων εξουσιαστικών σχέσεων και πατριαρχίας. Εως την αναρχία.

Μικροφωνική συγκέντρωση Τρίτη 19 Απριλίου στις 19:00 στον ΗΣΑΠ θησείο.

Η πατριαρχία είναι καθεστώς, όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός

Ενάντια σε κράτος και πατριαρχία, για την χειραφέτηση και την αναρχία

Αναρχική συλλογικότητα Acte

Μοιραστείτε το άρθρο