Προβολές ταινιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη την Πέμπτη 14/4

Πέμπτη με κλασικές και σύγχρονες ταινίες σε στέκια, κοινωνικούς χώρους, πλατείες κ.α.

Αθήνα: ΣινεΠ στο στέκι π, Χώρος Κινημάτων, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στις 20:30, “Metal Lords” 

Θεσσαλονίκη: 1. Κοινωνικό Κέντρο Ovradera στις 20:00, “Radio Alice” (“Lavorare Con Lentezza”), 2. Γεωπονική Σχολή ΑΠΘ, στις 21:00, “Η διπλή Ζωή της Βερόνικα”, 3. Πλατεία Κουλέ Καφέ (Άνω Πόλη) στις 21:00, “The Year of Fury” 

Ξάνθη: Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Xanadu στις 20:30, “Και οι χελώνες μπορούν να πετάξουν”


ΑΘΗΝΑ

Απροσάρμοστοι έφηβοι προσπαθούν να φτιάξουν post death metal band και να διακριθούν στο διαγωνισμό Μάχη των Συγκροτημάτων, παλεύοντας με την εφηβεία, την υγεία, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, bullying κ.α.
Ταινία διαμάντι , teen comedy με METAL καρδιά και κάκαλα ! Εξαιρετικό σενάριο, φοβερες ερμηνειες των παιδιών ,105 λεπτά γέλιο και αισθηματικό rollercoaster .
Σε μια σκηνή εμφανίζονται ως γκεστ-σταρ οι: Scott Ian (Anthrax), Tom Morello (Rage Against the Machine), Kirk Hammet (Metallica) και Rob Halford (Judas Priest).
Το Machinery of Torment των Skullflower της τελικής σκηνής γράφτηκε για την ταινία, και είναι σε σύνθεση των Tom Morello, D.B. Weiss και Carl Restivo.

Πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας υγείας, εχουμε δανειστικη βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη, χαριστικό παζάρι, παγκο ΒΙΟΜΕ κ.α.Συλλέγουμε πρώτες υλες και τρόφιμα για την συλλογική κουζίνα El Chef.

https://www.facebook.com/events/672434550694794/?ref=newsfeed

Στέκι π


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προβολή ταινίας “Δουλεύοντας με το πάσο σας”

Δουλεύοντας με το πάσο σας, Guido Chiesa, 2004, 111′

Κλασική πλέον ταινία στο είδος της, το “Lavorare Con Lentezza” -ή αλλιώς γνωστή ως “Radio Alice”- διηγείται την ιστορία ενός ριζοσπαστικού κινηματικού ραδιοφώνου στην Μπολόνια της Ιταλίας την εποχή τη Ιταλικής Αυτονομίας (συγκεκριμένα το 1976), αλλά και γενικότερα του επαναστατικού κλίματος αμφισβήτησης, ενός από τα τελευταία πολύ μεγάλα εργατικά κινήματα. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την βαρετή καθημερινότητα και τις παραβατικές δραστηριότητες δυο νεαρών προλετάριων, που ξαφνικά μπλέκονται σε μια μεγάλη “δουλειά”, η οποία τους οδηγεί να γνωρίσουν κατά τύχη τον σταθμό, αλλά και το πολύ ενεργό φοιτητικό κίνημα.

Στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera

 

 

 


Η ΚΙΝΟΓΕ προβάλλει: “La double vie de Véronique”

Τελευταία προβολή πριν τις διακοπές του Πάσχα με την Διπλή Ζωή της Βερόνικα (The Double Life of Veronique/La double vie de Véronique). Η διττή φύση της ανθρώπινης ύπαρξης, φρόνηση και συναίσθημα, τεμαχίζεται κι επανενώνεται με ποιητική ευαισθησία από έναν λιτό στο πολωνικό και «γλαφυρό» στο γαλλικό κομμάτι Κισλόφσκι, εδώ στη διασημότερη και κομψότερη κινηματογραφική στιγμή του.

H Βερόνικα ζει στην Πολωνία. Η Βερονίκ ζει στο Παρίσι. Δεν γνωρίζονται. Η Βερόνικα κερδίζει μια θέση σε ένα μουσικό σχολείο, δουλεύει σκληρά αλλά πεθαίνει στην πρώτη της μεγάλη παράσταση ως σολίστρια. Την ίδια στιγμή, η ζωή της Βερονίκ βρίσκεται σε καμπή, καθώς αποφασίζει να μην ξανατραγουδήσει ποτέ…
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0101765/
Σκηνοθεσία: Krzysztof Kieślowski
Διάρκεια: 98 λεπτά

Αμφιθέατρο Γ’ Γεωπονίας
Είσοδος Ελεύθερη

ΚΙΝΟΓΕ


προβολή ‘The Year of Fury (2020)’ με mojitos & ποπ-κορν

στην Πλατεία Κουλέ Καφέ

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης


ΞΑΝΘΗ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟΝ Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Xanadu (Κουγιουμτζόγλου & 12 Αποστόλων)Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ XANADU ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ/ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 30/04 στις 18:00 SoS ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ by Stanley Kubrick 07/04 στις 20:30 Και οι Χελώνες Μπορούν Να Πετάξουν by Bahman Ghobadi 14/04 στις 20:30 KAMADU ανοιχτός κοινωνικός κοιν Κουγιουμιζόγλου& xanadu.espivblogs.net K Ξάνθι χώρος"

Πέμπτη ||14.04|| Προβολή “Και οι χελώνες μπορούν να πετάξουν” του Bahman Ghobadi στις 20:30

Σάββατο ||30.04|| Βιβλιοπωλείο/Δανειστική βιβλιοθήκη στις 18:00

https://www.facebook.com/101875061490610/photos/a.116342413377208/502355488109230

Μοιραστείτε το άρθρο