Αθώοι κρίθηκαν ο Ραχίμ και ο Ραμπία!, 2 εκ των 16 συλληφθέντων κατά τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera

Νίκη! Σε μια δύσκολη υπόθεση, αθώοι και οι 2 μετανάστες/ πρόσφυγες εργάτες, φιλοξενούμενοι της κατάληψης Rosa Nera, οι οποίοι συνελλήφθησαν κατά την βίαιη εκκένωση της.
Ο Ραχίμ και ο Ραμπία φιλοξενήθηκαν ως ταξικά αδέρφια – θύματα της υποτίμησης/εξαναγκαστικής παρανομοποίησης της μεταναστευτικής ζωής και εργασίας, όπως και βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων από εργοδότες και μπράβους.
Είναι μια νομική, ταξική, νίκη της κατάληψης rosa nera και του στεκιού μεταναστών, των πολιτικών/ πολιτιστικών ομάδων στον Λόφο Καστέλλι και κυρίως όλων των χανιώτικων δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης του τοπικού κινήματος!
Για τους αγώνες για ζωή των ξενιτέμένων και της προσφυγιάς, είναι σημαντικό ότι αθωώθηκε ο κατηγορούμενος μετανάστης εργάτης, ο οποίος μετά την σύλληψη του κατά την εκκένωση, κατηγορήθηκε για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα.
Αθωώθηκε καθώς το δικαστήριο δέχτηκε την υπεράσπιση ότι παρά την τεράστια γραφειοκρατική καθυστέρηση στη διαδικασία υποβολής αίτησης ασύλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες (η οποία επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί από την κυβερνητική εταιρεία φάντασμα), ο κατηγορούμενος είχε εκφράσει γραπτώς την επιθυμία για άσυλο και άρα δικαιούται να απαλλαγεί.
– Αλληλεγγύη, ενότητα στην βάση των κοινωνικών και εργατικών αγώνων!
Μοιραστείτε το άρθρο