Αγώνας των φοιτητ(ρι)ών απέναντι στις καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μεταφορές τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Κατάληψη των εγκαταστάσεων στη Σίνδο

Σε κατάληψη των εγκαταστάσεων του ιδρύματος στη Σίνδο προχώρησαν φοιτητ(ρι)ές των τμημάτων μηχανικών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. ως απάντηση στην εισήγηση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος για καταργήσεις τμημάτων, συγχωνεύσεις και μεταφορές. Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας και μία προσπάθεια υποτίμησης των πτυχίων, οι φοιτητές/φοιτήτριες πήραν την απόφαση για κατάληψη των εγκαταστάσεων με απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Από σήμερα και για τις υπόλοιπες τρεις ημέρες οι φοιτήτριες και οι φοιτητές των τμημάτων μηχανικών προέβησαν σε κατάληψη των εγκαταστάσεων του ιδρύματος στη Σίνδο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη γενική συνέλευση ως απάντηση στην εισήγηση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος για μεταφορά στις Σέρρες, συγχώνευση και διαγραφή τμημάτων. Οι επιλογές αυτές αντανακλούν ξεκάθαρα πολιτικές υποβάθμισης της εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση υποτίμησης των πτυχίων των αποφοίτων. Είναι οι ίδιες αντιλήψεις που συνιστούν τον νόμο 4777 για τον οποίον δόθηκαν πέρσυ ανυποχώρητοι φοιτητικοί αγώνες. Οι αγώνες αυτοί παίρνουν τη μορφή καταλήψεων, πορειών και άλλων δράσεων ύστερα από απόφαση του σώματος των φοιτητ(ρι)ών. Πρόκειται για δράσεις με τις οποίες οι συμμετέχοντες παίρνουν ενεργές αποφάσεις για τη ζωή τους και διεκδικούν τα αιτήματά τους. Στηρίζουμε τις καταλήψεις και τους αγώνες που οργανώνονται από τη βάση. Η κατάληψη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. αποτελεί την αρχή για την ανάδειξη της σωρείας προβλημάτων στη λειτουργία του ιδρύματος και τη συνέχεια των αγώνων ενάντια στον νόμο 4777.
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις!
ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ,
Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητών-Φοιτητριών Σίνδου ΔΙΠΑΕ/ΑΤΕΙΘ
Μοιραστείτε το άρθρο