Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia, Παρασκευή 8/4 στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στις 8 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δίκη για την υπόθεση του εμπρησμού της κατάληψης Libertatia. Συγκεκριμένα θα δικαστούν τέσσερις συλληφθέντες από την πρώτη εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη Libertatia στις 8 Νοεμβρίου 2019. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για την πλημμεληματικού τύπου κατηγορία της «καταστροφής κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς», καθώς προφανώς σύμφωνα με τη λογική του κράτους και των αρμόδιων αρχών καταστροφή αποτελεί η αναστήλωση κι όχι η πράξη του εμπρησμού. Επίσης, τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για το αδίκημα της απείθειας για την άρνηση δακτυλοσκόπησης και φωτογραφικού φακελώματος. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη δίκη για την υπόθεση της Libertatia -από την πορεία αλληλεγγύης στις 22/1/18- πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Σεπτέμβρη 2021 στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Σερρών με κακουργηματικές κατηγορίες, κατά την οποία οι συλληφθέντες αθωώθηκαν. Στη συνέχεια, μετά την πρώτη εισβολή της αστυνομίας στον χώρο της κατάληψης ακολούθησαν άλλες δύο, μία στις 17 Ιουλίου όπου κλάπηκε μεγάλο μέρος εργαλείων και υλικών απαραίτητων για την ανοικοδόμηση και μία στις 23 Αυγούστου όπου συνελήφθησαν 12 σύντροφοι και συντρόφισσες με ακόμα περισσότερες κατηγορίες.

Τα τελευταία χρόνια, με τη σκλήρυνση της καταστολής απέναντι στις δομές αγώνα και κάθε πεδίο αντίστασης γενικότερα, είδαμε μια σειρά καταλήψεων και αυτοοργανωμένων χώρων να μπαίνουν στο στόχαστρο των κρατικών μηχανισμών. Από το καλοκαίρι του 2019 η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας το νήμα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε μια σειρά κατασταλτικών επιθέσεων, εισβάλλοντας σε κατειλημμένες δομές κι εκκενώνοντάς τες βίαια, σε μια απόπειρα επίδειξης δύναμης κι επιβολής μιας υποτιθέμενης νομιμότητας. Εξάλλου, είναι γνωστή η κρατική ρητορική που παρουσιάζει τις καταλήψεις ως εστίες ανομίας και μόλυνσης και τους αγωνιστές που στεγάζονται σε αυτές ως άεργα παράσιτα, με ξεκάθαρο στόχο την αποπολιτικοποίηση σε πρώτο βαθμό, αλλά και την ποινικοποίηση μετέπειτα της πράξης της κατάληψης. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που τους ενοχλεί είναι πως οι δομές αγώνα αποτελούν τους χώρους που συσπειρώνονται οι αγωνιστές, σφυρηλατούνται οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, και εδαφικοποιούνται τα ελευθεριακά προτάγματα.

Ο αγώνας της ανοικοδόμησης της Libertatia δείχνει επίσης με ξεκάθαρο τρόπο τη σύμπλευση και τη συνεργασία κράτους και παρακράτους. Για τον εμπρησμό της κατάληψης πραγματοποιήθηκε μόνο ένα δικαστήριο-φιάσκο, το οποίο το κράτος επιχείρησε να αποσιωπήσει, με έναν κατηγορούμενο χωρίς στοιχεία εναντίον του, ενώ μέσα σ’ όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συνολικά 21 συλλήψεις σχετικές με την υπεράσπιση της κατάληψης. Το γεγονός ότι οι μόνες διώξεις για την υπόθεση της Libertatia είναι μόνο εναντίον όσων την έχουν υπερασπιστεί δείχνει και τις διαχρονικές επιλεκτικές συγγένειες μεταξύ κράτους και φασιστών.

Από την κατειλημμένη εδώ και 14 χρόνια Libertatia δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα για την ανοικοδόμησή της, ο οποίος θεωρούμε ότι μετά από 4 χρόνια έχει καταφέρει σημαντικά επιτεύγματα κι έχει αφήσει μια ισχυρή παρακαταθήκη υπεράσπισης (πολιτικής, ηθικής και υλικής) των δομών αγώνα απέναντι στις φασιστικές, κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις. Οι επιθέσεις κράτους, κεφαλαίου και φασιστών δεν πρόκειται να μας πτοήσουν· το μόνο που κάνουν είναι να ατσαλώνουν τη θέληση για συνέχιση του συνολικού μας αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη και ίση, αυτή της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

Κατάληψη Libertatia


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

Ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia από ομάδες φασιστών την ημέρα του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στις 21 Γενάρη του 2017, συνοψίζει εύγλωττα την εγκληματική φύση και δράση του φασισμού. Η ανοχή και στήριξη του κράτους στους φασίστες -δεδομένη από τα θεμέλια του κρατικοκαπιταλιστικού συστήματος- συνθέτει και ολόκληρο το χρονικό της ανοικοδόμησης. Από τις πλάτες της αστυνομίας στις ομάδες των φασιστών, την επίθεση στην πορεία την επόμενη μέρα και τη σύλληψη 5 αγωνιστών, τις δύο εισβολές στην κατάληψη και τη σύλληψη των συντρόφων που πραγματοποιούσαν τις εργασίες, την κλοπή των εργαλείων από τις αστυνομικές δυνάμεις παράλληλα με την κρατική και δικαστική αδιαφορία για τον ίδιο τον εμπρησμό ως το γενικό κατασταλτικό δόγμα της επίθεσης στους κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, κράτος και παρακράτος κινούνται σε αγαστή συνεργασία αλληλοκαλύπτοντας τα κενά τους. Μπροστά στα σχέδια τους, η συνειδητή απόφαση της ανοικοδόμησής εκφράζει την στάση του ανυπότακτου και διαρκούς αγώνα ενάντια σε κράτος, παρακράτος και αστυνομία.

Στις 8 του Απρίλη δικάζονται σε πρώτο βαθμό οι 4 συλληφθέντες της πρώτης αστυνομικής εισβολής στην κατάληψη Libertatia κατά τη διάρκεια εργασιών ανοικοδόμησής της στις 8/11/19, με τις κατηγορίες της «καταστροφής μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς». Γίνεται, λοιπόν, απολύτως ξεκάθαρη η λογική του κράτους, των δικαστικών μηχανισμών και των λοιπών εμπλεκόμενων θεσμών, όπως η εφορεία αρχαιοτήτων και νεοτέρων μνημείων κατ’ εντολή της οποίας πραγματοποιούνται οι εισβολές και οι διώξεις. Είναι μια λογική άκρως παράδοξη που δεν υπηρετεί τίποτα άλλο παρά το σχέδιο της προληπτικής αντιεξέγερσης και της επίθεσης σε όποιον/α αγωνίζεται. Γιατί πώς είναι αλλιώς δυνατόν να καταδείξεις τις εργασίες ανοικοδόμησης ως καταστροφή αλλά όχι τον ίδιο τον εμπρησμό; Τελικά, όμως αυτή η λογική είναι και μάταιη, καθώς ακυρώνεται από το πείσμα και την ανυποχώρητη στάση των συντρόφων/ισσών όλα αυτά τα χρόνια που συνεχίζονται οι εργασίες παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, τα εμπόδια, τις δεκάδες διώξεις (συνολικά 16 για τις εργασίες ανοικοδόμησης και 5 από την πορεία στις 22/1) και τις δύο αστυνομικές εισβολές στο κτήριο.

Μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, σε μια περίοδο ακραίας καπιταλιστικής ύφεσης που εκτινάσσει στα ύψη το κόστος ζωής ωθώντας όλο και περισσότερους στην φτώχεια και την ανέχεια που έρχεται και ως άμεσο απότοκο της αναβαθμισμένης πολεμικής προετοιμασίας των κρατών μπροστά στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας και των ολέθριων συνεπειών που παράγει το κράτος συνεχίζει αδιάκοπα την κατασταλτική του εκστρατεία. Συνεχίζει να δημιουργεί ολοένα και πιο εξαντλητικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους, ολοένα και πιο εξαθλιωτικές συνθήκες εκμετάλλευσης για τους καταπιεσμένους και τους πληβείους σπρώχνοντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην αφάνεια και τη σταδιακή τους εξόντωση.

Υπάρχει ένα κοινό, στις αστυνομικές επιθέσεις στις διαδηλώσεις, στις αντιαναρχικές σκευωρίες και τις διώξεις αγωνιστών, στο νέο εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας, στον σχεδιασμό για την πανεπιστημιακή αστυνομία, στις εκκενώσεις των καταλήψεων και δεν είναι άλλο παρά ο φόβος τους για το ξέσπασμα των κοινωνικών αντιδράσεων. Οι εργώδεις προετοιμασίες τους γίνονται ακριβώς για να αποφύγουν ή να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτό το οποίο τους συντάραξε το 2008 κι έπειτα ξανά το 2010-2012. Οι καταλήψεις αποτελούν κομμάτι του αγώνα, το έδαφος όπου προετοιμάζονται τα σχέδια της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και για αυτό πρέπει να χτυπηθούν, στο πλαίσιο της «προληπτικής αντιεξέγερσης» για να μην βρουν κοινωνικές προσβάσεις να μην έρθουν σε ώσμωση με την διογκούμενη οργή των πληβειακών μαζών.

Όπως όμως απέτυχαν και οι προηγούμενες κατασταλτικές ενέργειες τους θα αποτύχουν και αυτές οι τωρινές. Η έντονη και διαρκής παρουσία των αναρχικών αγωνιστών σε όλα τα μέτωπα πάλης, η σύνδεσή τους με τους κοινωνικούς αγώνες, η συμμετοχή της νεολαίας, των φοιτητών και των μαθητών, των νέων εργαζόμενων, των ανθρώπων με αξιοπρέπεια σε αναρίθμητα εγχειρήματα του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα έχουν διαμορφώσει ένα αγωνιστικό υποκείμενο το οποίο διεκδικεί χωρίς να παρακαλά κανέναν, επιτίθεται χωρίς να μεμψιμοιρεί. Και ως σχέση δεν καταστέλλεται. Το αναρχικό κίνημα γεννήθηκε μέσα από σχέσεις αμοιβαίας κοινωνικής αλληλοβοήθειας, αναπτύχθηκε και ενέπνευσε με το όπλο της -δίχως προϋποθέσεις και όρους- αλληλεγγύης και αυτό παραμένει το ιδανικό και ο προσανατολισμός του για την κοινωνία που οραματίζεται.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Mundo Nuevo δηλώνουμε:

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την ανοικοδόμηση της Libertatia, Παρασκευή 8/4, 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κατάληψη «Mundo Nuevo»


21 Ιανουαρίου του 2018 ομάδα φασιστών πραγματοποιεί εμπρησμό στην κατάληψη Libertatia. Η αντίδραση του κράτους σε αυτό ήταν να αποσιωπήσει το γεγονός και απλά να δημιουργήσει ένα δικαστήριο – φιάσκο με έναν μόνο κατηγορούμενο, χωρίς καν στοιχεία εναντίον του. Οι αγωνιστές της Libertatia ξεκινούν σύντομα εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του κτιρίου. Το κράτος βέβαια δεν έμεινε άπραγο, όπως στην περίπτωση του εμπρησμού. Αντιθέτως, στις 8 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιεί την πρώτη εισβολή στην Libertatia συλλαμβάνοντας 4 άτομα που έκαναν εργασίες στο κτίριο, απαγγέλοντας κατηγορίες όπως αυτές της “καταστροφής κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς”. Ακολούθησαν δύο ακόμα εισβολές της αστυνομίας κατά τις οποίες εκλάπησαν εργαλεία και συνελήφθησαν ακόμα περισσότερα άτομα.

Οι καταλήψεις αποτελούν χώρους αγώνα ενάντια στο υπάρχον σύστημα καταπίεσης. Χώρους ελευθερίας, συνάντησης και δημιουργίας. Χώρους στους οποίους σφυρηλατούνται οι ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι σε φασιστικές, σεξιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές αντιλήψεις. Με εφαλτήριο τους κατειλημμένους χώρους, όλοι εμείς, αγωνιζόμαστε για να δομήσουμε μία νέα κοινωνία με αντι-ιεραρχικό τρόπο, που αντί για σχέσεις κέρδους δημιουργούνται σχέσεις αλληλεγγύης και ελευθερίας. Όσο κι αν προσπαθεί το κράτος να καταστείλει τους αγώνες μας και να συντρίψει τις δομές μας, εμείς θα απαντάμε συλλογικά και αλληλέγγυα σε όποιον/όποια/όποιο ορθώνει ανάστημα στην κρατική βαρβαρότητα και υπερασπίζεται την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ LIBERTATIA

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την ανοικοδόμηση της Libertatia, Παρασκευή 8/4, 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Σχολείο”


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα διωκόμενα άτομα για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia.

Την Παρασκευή 08.04 στις 09:00 εκδικάζεται η υπόθεσης της ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia. Τον Γενάρη του 2018 η Libertatia δέχεται επίθεση από ομάδα φασιστών, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για τη μακεδονία, με αποτέλεσμα τον εμπρησμό του κτηρίου. Στις 08.11.2019 κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής της κατάληψης, η αστυνομία εισβάλει στο χώρο και συλλαμβάνει 4 άτομα με τις κατηγορίες της «καταστροφής μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς». Εν μέσω διαρκούς κρίσης και επίθεσης του κράτους στις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα και τον αυτόνομο τρόπο δράσης, η υπεράσπιση των καταλήψεων είναι για εμάς ζωτικής σημασίας. Για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε αυτήν την πόλη, να συναντίομαστε μακριά από την εμπορευματική σχέση και να δημιουργούμε ρωγμές στην εξατομικευμένη καθημερινότητα.

Αλληλεγγύη στα διωκόμενα άτομα / Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Φάμπρικα Υφανέτ


Την Παρασκευή 8 Απριλίου δικάζονται σε πρώτο βαθμό οι 4 συλληφθέντες από την εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη Libertatia στις 8/11/19, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών ανοικοδόμησής του -πυρπολημένου από τους φασίστες- κτιρίου. Το άκρως ειρωνικό και προκλητικό, είναι ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για το πλημμέλημα της… «καταστροφής κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς». Επίσης, τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται και για το αδίκημα της απείθειας για την άρνηση δακτυλοσκόπησης και φωτογράφησης.

Η προσπάθεια σαμποταρίσματος της ανοικοδόμησης της κατάληψης από την πλευρά του κράτους συνεχίστηκε, με μια ακόμα εισβολή της αστυνομίας στις 17 Ιουλίου, αλλά και στις 23 Αυγούστου όπου αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν 12 συντρόφους και συντρόφισσες που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα εργασίες για την αναστήλωση της σκεπής του κτηρίου αποδίδοντάς τους παρόμοιες κατηγορίες και άρπαξαν σημαντικό τμήμα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την ανοικοδόμηση της κατάληψης. Αλληλέγγυος κόσμος έσπευσε αμέσως με πορεία στο σημείο και ανακατέλαβε επιτυχώς την κατάληψη.

Οι κατασταλτικές επιθέσεις ενάντια στην Κατάληψη Libertatia αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της κρατικής πολιτικής. Άλλωστε, η κυβέρνηση της ΝΔ κήρυξε ανοιχτά τον πόλεμο ενάντια στους αναρχικούς με το διαβόητο «τελεσίγραφο παράδοσης των καταλήψεων» και τις επιχειρήσεις εκκενώσεων καταλήψεων που επακολούθησαν αυτού. Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις έναντι των καταλήψεων συνεπάγονται σκόπιμα την επίθεση του κράτους απέναντι στην αγωνιζόμενη κοινωνική βάση, απέναντι στην αιχμή του δόρατος των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Τέτοιες κινήσεις αποσκοπούν στη διασπορά του φόβου και της πειθάρχησης των από τα κάτω στην υφιστάμενη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εν προκειμένω, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως η κατασταλτική επίθεση προς τη συγκεκριμένη κατάληψη φέρει επιπρόσθετους βαρυσήμαντους πολιτικούς συμβολισμούς. Πρόκειται για μία κατάληψη που πυρπολήθηκε από τους φασίστες κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου τον Φεβρουάριο του 2018. Οι φασίστες έδρασαν (όπως φαίνεται και σε βίντεο) υπό την πλήρη ανοχή και με την ουσιαστική συνέργεια των μπάτσων, απολαμβάνοντας έτσι την προφανή πολιτική κάλυψη του κράτους. Για ακόμα μια φορά έγινε φανερό πέρα από κάθε αμφιβολία ότι κράτος και παρακράτος αποτελούν άρρηκτα και συνεργαζόμενα τμήματα ενός ενιαίου μηχανισμού. Από την άλλη, σύντροφοι και συντρόφισσες της Κατάληψης Libertatia και αλληλέγγυος κόσμος διώκονται κατ’ επανάληψη, διότι υπερασπίζονται υλικά και πολιτικά την κατάληψη και το εγχείρημα της ανοικοδόμησής της, που όπως φαίνεται ενοχλεί ιδιαίτερα τον κρατικό μηχανισμό. Απέναντι στην καταστροφική ορμή του αντιδραστικού όχλου των φασιστών και των ένστολων υπηρετών του κράτους στέκουν συγκροτημένα και επίμονα οι δυνάμεις της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ριζικής επαναστατικής ανατροπής και της δημιουργικής ανοικοδόμησης, οι οποίες πασχίζουν απέναντι σε κάθε ανακύπτουσα αντιξοότητα να επαναφέρουν ακέραιο ένα κατειλημμένο κέντρο αγώνα στα χέρια του αντικαπιταλιστικού κινήματος.

Το κράτος αυταπατάται, αν νομίζει πως το αναρχικό κίνημα θα αναστείλει τη δράση του λόγω των εκκενώσεων και της οξυμένης κρατικής καταστολής. Οι καταλήψεις είναι κέντρα αγώνα και μέσα πάλης ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Για αυτόν τον λόγο αποτελούν ζωτικής σημασίας εργαλεία για το επαναστατικό ταξικό κίνημα. Όσο υπάρχει ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση ο αγώνας των αναρχικών θα συνεχίζεται αδιάκοπα, μέχρι να δικαιωθεί η υπόθεση της κοινωνικής και ατομικής απελευθέρωσης, μέχρι να οικοδομήσουμε συλλογικά μια ελευθεριακή αταξική κοινωνία πάνω στα συντρίμμια του κοινωνικά χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος.

Οι καιροί που ζούμε είναι σκληροί και θα γίνουν σκληρότεροι. Εμείς δεν πρέπει επ’ ουδενί να υπομείνουμε καρτερικά και μοιρολατρικά τη συντριβή της τάξης μας, ούτε βέβαια να εμπιστευτούμε τις τύχες μας σε τσαρλατάνους διαχειριστές του καπιταλισμού. Να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε συλλογικά και ακηδεμόνευτα με γνώμονα την κοινότητα των ταξικών μας συμφερόντων και με άξονα την επαναστατική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού. Αυτά είναι τα επιτακτικά καθήκοντα των ημερών μας για όλους τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους.

Στον δρόμο του αγώνα θα δοθούν οι απαντήσεις μας!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIΑ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/4, 09.00 | ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΗ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


Ανακοίνωση αλληλεγγύης της αναρχικής πολιτικής οργάνωσης (ΑΠΟ-ΟΣ) για τους διωκόμενους για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia

Ανακοίνωση αλληλεγγύης της αναρχικής πολιτικής οργάνωσης ( ΑΠΟ-ΟΣ) για τους διωκόμενους για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia

Στις 08/04 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων από την πρώτη εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη Libertatia στις 08/11/2019. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «επέμβασης σε ακίνητο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς» και οι τρεις εκ των τεσσάρων αντιμετωπίζουν επιπλέον την κατηγορία της απείθειας λόγω της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Να σημειωθεί πως οι σύντροφοι/-ισσες της Libertatia αντιμετώπισαν την εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη συνολικά τρεις φορές μετά τον εμπρησμό της από φασίστες το 2018 κατά την διάρκεια του Μακεδονικού συλλαλητηρίου, καθώς με τη λογική του κράτους και της αστυνομίας καταστροφή του κτιρίου δεν αποτελεί ο εμπρησμός από φασίστες, αλλά η αναστήλωση του από τον κόσμο του αγώνα. Ταυτόχρονα, από την πρώτη κιόλας πορεία υπεράσπισης της Libertatia έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 21 συλλήψεις αγωνιστών/-στριών, καθώς στις 17/07 και στις 23/08 του 2020 η αστυνομία προέβη σε δύο ακόμα εισβολές, κατά τη διάρκεια των οποίων προχώρησε σε 12 συλλήψεις και κατασχέσεις απαραίτητων εργαλείων και υλικών για τη συνέχιση των εργασιών. Όλα αυτά έγιναν στην προσπάθεια παύσης από τα κατασταλτικά επιτελεία κάθε είδους ενεργειών που αφορούν την ανοικοδόμηση και την υπεράσπιση της κατάληψης.

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον της κατάληψης Libertatia διεξάγονται στο πλαίσιο της γενικότερης καταστολής που επιβάλλει το χρεοκοπημένο σύστημα της εξουσίας και του κεφαλαίου. Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βαδίζοντας στον δρόμο όπου ήδη είχε χαράξει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιχείρησε να απονευρώσει οποιαδήποτε εστία αγώνα και αντίστασης από την πρώτη κιόλας στιγμή της εκλογής της, καταστέλλει και χτυπά με τον βιαιότερο τρόπο τον κόσμο του αγώνα, με εκκενώσεις καταλήψεων, άγριες επιθέσεις σε διαδηλώσεις, διώξεις αγωνιστών/-στριών με στόχο τη συντριβή όλων των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

Η απόφαση της ανοικοδόμησης της κατάληψης καθώς και η παραμονή των καταληψιών στο κτήριο αμέσως μετά τον εμπρησμό του, αποτελεί σημείο αναφοράς του αντιφασιστικού αγώνα και του αγώνα υπεράσπισης των κατειλημμένων και αυτοοργανωμένων χώρων. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες υπερασπίστηκαν τη δομή του αγώνα τους, και με σφιγμένες γροθιές και τη βοήθεια συντρόφων και αλληλέγγυων, ξαναχτίζουν από την αρχή την κατάληψή τους απέναντι στη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που κράτος και εξουσία επιβάλλουν. Παρ’ όλες λοιπόν τις προσπάθειες του κράτους και των αρμόδιων αρχών να τον καταστείλουν, τέσσερα χρόνια μετά ο αγώνας για την ανοικοδόμηση της Libertatia παραμένει ζωντανός.

Στεκόμαστε δίπλα σε αυτές και αυτούς που αγωνίζονται και υπερασπίζονται τους κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους, οι οποίοι αποτελούν ορμητήρια του αγώνα για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Χτίζουμε ανάχωμα αλληλεγγύης απέναντι στον σάπιο κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με ασίγαστο πείσμα για μια κοινωνία ελεύθερη. Για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την ανοικοδόμηση της Libertatia,

Παρασκευή 08/04, 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Μοιραστείτε το άρθρο