Πορεία ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και στο σχέδιο της κυβέρνησης για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων στο ΔΙΠΑΕ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία φοιτητ(ρι)ών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την είσοδο πανεπιστημιακής αστυνομίας, το νόμο 4777, τους ελέγχους και τους αποκλεισμούς και τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας από κράτος και κυβέρνηση. Παράλληλα, στην πορεία συμμετείχαν φοιτητ(ρι)ές του ΔΙΠΑΕ που αγωνίζονται ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση τμημάτων, συγχωνεύσεις και μεταφορές σε άλλες πόλεις.

Η δυναμική και μαζική πορεία των Φοιτητ(ρι)ών ξεκίνησε από την Καμάρα, κατευθύνθηκε προς το ΥΜΑΘ για να καταλήξει μέρος αυτής στο Α.Π.Θ.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το ΔΙΠΑΕ η εισήγηση για τις αλλαγές αφορά: την κατάργηση του τμήματος Φυσικής με έδρα την Καβάλα, τη μεταφορά από τη Σίνδο στις Σέρρες του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, την κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο και τη συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων -με έδρα τη Σίνδο- με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών στις Σέρρες, με λειτουργία και έδρα του συγχωνευθέντος τμήματος τις Σέρρες. Τη συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής των Σερρών με το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην ίδια πόλη και τη μεταφορά του Παραρτήματος του τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη.

Φοιτητές/ριες, καθηγητές καθώς και η τοπική κοινωνία έχουν ξεσηκωθεί και πραγματοποιούν καθημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στην εισήγηση του προέδρου της διοικούσας του ΔΙΠΑΕ, Αθανασίου Καΐση, ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, στο υπουργείο παιδείας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Ανθή Κ.)



https://new.infolibre.gr/2022/04/06/poreia-enantia-stin-ekpaideytiki-anadiarthrosi-pempti-7-4-stis-13-00-stin-kamara/

Μοιραστείτε το άρθρο