Μαζική Αντίδραση για την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων και τις προσαγωγές διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται έως αυτή την ώρα οι μαζικές και σφοδρές αντιδράσεις για την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά απεργών και διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο,υπήρξε άγρια καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις όταν ομάδα διαδηλωτών προσέγγισε βρετανικά τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα, πέταξε κόκκινες μπογιές και έγραψε πάνω τους «ΝΑΤΟ go home», απαιτώντας «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών».

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή 11 ατόμων, μεταξύ των οποίων μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ, συνδικαλιστές και ένας δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, που κάλυπτε την κινητοποίηση.

Απρόκλητη προσαγωγή και κράτηση δημοσιογράφου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ σημειώνοντας «Οι αστυνομικοί που προπηλάκισαν, απείλησαν και προσήγαγαν τον συνάδελφο, κρατώντας τον κατόπιν επί 4 ώρες αδικαιολόγητα, παραβίασαν τη βασική υποχρέωσή τους να διευκολύνουν τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύουν, ενώ πρόσθεσαν ένα ακόμη επεισόδιο στη σειρά κρουσμάτων παρεμπόδισης της Ενημέρωσης από τις αστυνομικές αρχές.»

Το νέο περιστατικό καταστολής από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται από νωρίς το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση, με πλήθος κόσμου να απαιτεί την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Συνεχίζεται η πολύωρη κινητοποίηση για τους συλληφθέντες στην αστυνομική διεύθυνση (VIDEO) | 902.gr

Και στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις, ενώ δεκάδες είναι τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις καταδίκης της αστυνομικής βίας σε βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών και απαίτησης άμεσης απελευθέρωσης των συλληφθέντων, από σωματεία, εργατικά κέντρα, δικτυώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καλλιτεχνών κλπ.

Μοιραστείτε το άρθρο