Πέμπτη με προβολές μυθοπλαστικών ταινιών και ντοκιμαντέρ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Αθήνα: 19:00 Υπόγειο της ΑΣΟΕΕ “Το Μονοπώλιο της Βίας”, 20:30 στέκι π “Clara”
Θεσσαλονίκη: 18:00 Κατάληψη 111 “Quo vadis, Aida?”, 20:00 Κοινωνικό Κέντρο Ovradera “Το φιλί της γυναίκας αράχνης”
Πάτρα: 20:00 Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Ανατόπια «ΕΥΓΟΝΙΚΗ – το μεγαλύτερο σκάνδαλο της επιστήμης»


ΑΘΗΝΑ

Με την επερχόμενη τοποθέτηση μπάτσων στους χώρους των πανεπιστημίων, οι χώροι δραστηριοποίησης, ζύμωσης και πολιτικοποίησης μας απειλούνται να εξαφανιστούν. Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που όσο πάει και αναβάλλεται, είναι ενα μέτρο υπαρκτό που αναμένει να τεθεί σε εφαρμογή και απειλεί να μας αποριζοσπαστικοποιήσει σαν κίνημα.

Το ντοκιμαντέρ αυτό δείχνει αληθινές σκηνές από τους δρόμους της Γαλλίας, όπου πορείες διαμαρτυρίας αντιμετωπίζονται βίαια από την αστυνομία και υπάρχουν ξεκάθαρες εικόνες αστυνομικών που χτυπούν πολίτες. Οι εικόνες αυτές είναι στην πλειοψηφία τους τραβηγμένες από κινητό τηλέφωνο, εικόνες που δεν βλέπουμε ποτέ από συμβατικά μέσα, αλλά μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς social media ανθρώπων που αποπειράθηκαν να τις καταγράψουν.

Ας χτίσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στον κρατικό μηχανισμό και στις συνεχείς προσπάθειες επιβολής, ελέγχου και αποδυνάμωσης των φωνών μας.

~Στο χώρο θα υπάρχει πάγκος με βιβλία από το Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκώμενων Αγωνιστών/Αγωνιστριών


Ένας επίμονος αστρονόμος και μία περίεργη καλλιτέχνης, σχηματίζουν έναν απίθανο δεσμό μεταξύ τους, που τους οδηγεί σε μια βαθιά επιστημονική ανακάλυψη.

Τα αιώνια ερωτήματα, που τίθενται στην ταινία,ο έρωτας και η αγάπη , για τη ζωή μετά τον θάνατο, το νόημα της ζωής όπως τη γνωρίζουμε, τη σύνδεση της ανθρώπινης ζωής με εξωγήινες οντότητες . Είμαστε αστερόσκονη, είμαστε όλοι σκαλοπάτια στην ίδια σκάλα, φύλλα από το ίδιο δέντρο.

Πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας υγείας , εχουμε δανειστικη βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη , χαριστικό παζάρι , παγκο ΒΙΟΜΕ κ.α.Συλλέγουμε πρώτες υλες και τρόφιμα για την συλλογική κουζίνα El Chef.

 


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προβολή ταινίας: “Quo vadis, Aida?”, από καινούργια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και της παγκόσμιες γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Θα ακολουθήσει μπαρ του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν στις υλικές ανάγκες μπροσούρας υπό συγγραφή. Στο χώρο θα υπάρχει υλικό της πρωτοβουλίας αλλά και κείμενα συντρόφων από το εξωτερικό.

Κατάληψη 111


Προβολή ταινίας στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera (Επισκόπου Αμβροσίου 3 – περιοχή Αντιγονιδών)

“Το φιλί της γυναίκας αράχνης” (1985), του Hector Babenco, διάρκεια: 121′

Η ιστορία μιας περίεργης ανθρώπινης σχέσης που αναπτύσσεται σε ένα κελί των Βραζιλιάνικων φυλακών κατά την διάρκεια της δικτατορίας. Οι δύο συγκρατούμενοι, ένας βασανισμένος Ριζοσπάστης επαναστάτης και ένας καταδικασμένος για βιασμό ανηλίκου ομοφυλόφιλος άνδρας αναπτύσσουν μια ιδιόμορφη σχέση, η οποία περνάει πολλές διακυμάνσεις, από την καχυποψία, στην φιλία, στην προδοσία και την εξιλέωση.

 


ΠΑΤΡΑ

Προβολή του ντοκυμαντέρ «ΕΥΓΟΝΙΚΗ – το μεγαλύτερο σκάνδαλο της επιστήμης»

…στις 20.00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΑΝΑΤόΠΙΑ από το εγχείρημα της κριτικής σκέψης.

Μοιραστείτε το άρθρο