“Οι φοιτητικοί αγώνες ανάχωμα στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση”, εκδήλωση στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ., Τετάρτη 6/4 στις 18:00

Η συνολική πολιτική εναντίον της κοινωνίας συνεχίζεται από κράτος και κυβέρνηση με το πεδίο της εκπαίδευσης να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πεδία “μαχών”. Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση συνεχίζεται όπως και η συνολική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, συνοδευμένη με βίαιη καταστολή. Νόμος 4777, εκπαίδευση των ΟΠΠΙ (πανεπιστημιακή αστυνομία), έλεγχοι, καταπάτηση του ασύλου και προβοκατόρικες πρακτικές της αστυνομίας, υποβάθμιση της φοιτητικής λέσχης ανάμεσα σε άλλα, αποτελούν τις πρακτικές της κυβέρνησης, η οποία στοχεύει στην αλλαγή του τοπίου στα πανεπιστήμια, καταπατώντας δικαιώματα και κεκτημένα ετών. Οι φοιτητές/ριες συνεχίζουν τον αγώνα τους το 2022 προσπαθώντας να προστατέψουν τα πανεπιστήμια και τη δημόσια εκπαίδευση.

Γι΄αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση/Συζήτηση  την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 18:00 στο Πολυτεχνείο, για τους φοιτητικούς αγώνες και τη σημασία τους απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

Την Πέμπτη 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί πορεία στις 13:00 στην Καμάρα.

Μοιραστείτε το άρθρο