ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ: Καταγγελία παρουσίας παραστρατιωτικών και έκκληση για εγρήγορση

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 50 ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ 20 ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ “LOS ARDILLOS” ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ COLOTEPEC ΤΗΣ CHILAPA (GUERRERO)

 2 Απριλίου 2022

Προς τον Ζαπατιστικό Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης

Προς το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο

Προς το Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης

Προς την Εγχώρια και Διεθνή Έκτη

Προς την Slumil K’ajxemk’op

Προς τις εθνικές και διεθνείς οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σήμερα 2 Απριλίου, δωδέκατη μέρα του Καραβανιού για το Νερό και τη Ζωή, στην κοινότητα Alcozacán, Chilapa, Guerrero, οι σύντροφοί μας του CIPOG-EZ μας ενημέρωσαν ότι, μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων της ημέρας, καταγράφηκε παρουσία 50 ημιφορτηγών και 20 μοτοσικλετών της ομάδας εκτελεστών των «Los Ardillos» στην κοινότητα Colotepec, Chilapa, ένα από τα σημεία από τα οποία θα περνούσε το καραβάνι συνεχίζοντας το ταξίδι του.

Καλούμε όλ@ς τ@ς συντρόφ@ς μας στο Μεξικό και τον κόσμο καθώς και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνοδεύουν το Καραβάνι να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, να προβούν σε κινήσεις πίεσης προς τις αρχές και να ενεργοποιήσουν τα πρωτόκολλα παρακολούθησης και προστασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των συντροφισσών και συντρόφων που συμμετέχουμε στο Καραβάνι.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ένα ειρηνικό κίνημα. Απορρίπτουμε όλες τις πρακτικές πολέμου  κατά των λαών και καταγγέλλουμε τις τρεις βαθμίδες της κυβέρνησης ως υπεύθυνες για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Καραβανιού και των αδελφών μας του CIPOG-EZ.

Ο αγώνας είναι για τη Ζωή

Ποτέ πια ένα Μεξικό χωρίς εμάς

Alcozacán, Guerrero, 2 Απριλίου 2022

Καραβάνι για το Νερό και τη Ζωή. Οι Pueblos Unidos ενάντια στην καπιταλιστική λεηλασία.

#caravanaporelaguaylavida
#slumilvaconlacaravana
#aguaesvida2022
#NuestraLuchaEsPorLaVida

 

https://new.infolibre.gr/2022/04/03/oi-enomenoi-laoi-enantia-stin-kapitalistiki-leilasia-lt-br-gt-karavani-gia-to-nero-kai-ti-zoi/

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο