Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην ακρίβεια και την εξαθλίωση των ζωών μας, Κυριακή 3/4 στις 19:30 στη ΣΘΕ στο Α.Π.Θ.

Η συνολική επίθεση κράτους και κυβέρνησης στην κοινωνία συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα παράλληλα, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για την επιβίωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Χρησιμοποιώντας ως αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις ένα ολόκληρο παιχνίδι κερδοσκοπίας στήθηκε πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων και των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα με το κεφάλαιο να αυξάνει τα κέρδη του.


Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία η φτωχοποίηση της κοινωνικής βάση συνεχώς εντείνεται. Η κρίση έχει κανονικοποιηθεί σε μια μόνιμη κατάσταση για ολόκληρες γενιές, όποια έκφανση και αν παίρνει. Είτε μιλάμε για την οικονομική κρίση του 2008, είτε για την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε για γεωπολιτικές και ενεργειακές κρίσεις που βιώνουμε στο σήμερα. Αυτή η κατάσταση ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, πιέζοντας προς τα κάτω το βιοτικό επίπεδο των πιο ευάλωτων ταξικών κομματιών της κοινωνίας. Για να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη, το κράτος πειθαρχεί τον πληθυσμό στο εσωτερικό (βλέπε διαχείριση Covid, αντεργατικό νομοσχέδιο, νόμος 4777 κλπ.) και πολεμά στο εξωτερικό (πολεμική προετοιμασία).

Σε αυτή τη συγκυρία η ακρίβεια έρχεται να βγάλει από το αδιέξοδό τους τα αφεντικά, ρίχνοντας για άλλη μια φορά το βάρος στις πλάτες μας. Από τη μία τα αφεντικά κρατάνε τα μεροκάματα στον πάτο, οι ιδιοκτήτες δεν χάνουν ευκαιρία να αυξήσουν τα νοίκια κι από την άλλη έρχεται το μεγάλο κεφάλαιο να εκτινάξει τις τιμές της ενέργειας και όλων των προϊόντων. Με μοναδικό αποτέλεσμα να ζούμε για να δουλεύουμε.

Ως κομμάτια των καταπιεσμένων θέλουμε να αμφισβητήσουμε αυτή την πραγματικότητα με αδιάλλακτο, μη θεσμικό και επικίνδυνο για τους κυρίαρχους αυτού του κόσμου, τρόπο. Γιατί η κρίση που περιγράφουμε δεν είναι μια απλή πολιτική κρίση αλλά μια βαθιά δομική κρίση του καπιταλισμού. Γι’ αυτό κι εμείς είμαστε ξένοι σε λογικές διαχείρισης, μεταρρυθμίσεις και κάθε μορφής επιλογής του μικρότερου κακού. Οι προλετάριοι/ες, ό,τι έχουν ανάγκη να το αρπάξουν.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους

Αναρχικοί/ές

Μοιραστείτε το άρθρο