Ουρές, αποκλεισμοί, εξάντληση των εργαζόμενων για τα κέρδη της εργολαβικής εταιρείας, η κατάσταση στη φοιτητική λέσχη του Α.Π.Θ.

Σήμερα Παρασκευή 1/4, η κατάσταση στη λέσχη του ΑΠΘ όπου φοιτητές, φοιτήτριες και κόσμος που έχει ανάγκη απο μία μερίδα φαγητό περιμένει στις διανομές, συνεχίζει να είναι άθλια. Οι ουρές είναι τεράστιες όπως πάντοτε, με τη διοίκηση της λέσχης να οδηγεί στο εσωτερικό τον κόσμο που αναμένει, ώστε να μη φαίνεται προς τα έξω αυτή η απελπιστική κατάσταση.

Η εργολαβική εταιρία που είναι στη διοίκηση της λέσχης και είναι υπεύθυνη για το catering και για τους μισθούς και τις προσλήψεις των εργαζομένων, ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την αύξηση των κερδών της. Γι’αυτό και τις Τρίτες και τις Πέμπτες διατηρούν κλειστή την πάνω λέσχη που οφείλουν να έχουν ανοιχτή, γι’αυτό δεν προσλαμβάνουν παραπάνω προσωπικό και κυριολεκτικά εξαντλούν τους λίγους εργαζόμενους/ες που δεν έχουν απολύσει ακόμα, γι’αυτο μειώνουν συνεχώς την ποσότητα των μεριδών, γι’αυτό αποκλείουν κόσμο από τη λέσχη και γι’αυτό προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ως προϋπόθεση για να φάμε την κάρτα σίτισης. Τα κέρδη μίας εταιρίας και η πολιτική των πρυτανικών αρχών να μετακυλίουν το κόστο της σίτισης στις πλάτες του κόσμου που έχει ανάγκη να τρώει στη λέσχη, δε θα μπουν πάνω από την αξιοπρέπειά μας, αλλά και των εργαζομένων της λέσχης. Το μόνο κριτήριο για να φάμε στη λέσχη είναι η ανάγκη μας.

Φοιτητές, φοιτήτριες

Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες είναι από σήμερα Παρασκευή 1/4

Μοιραστείτε το άρθρο