Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σαϊντού, Τετάρτη 30/3 στις 12:00 στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής

Άσυλο στον Σαϊντού, σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τετάρτη 30/3, 12μεσ της ΕΛΜΕ Ν.Αθήνας στο Υπουργείο Μετανάστευσής και Ασύλου, Θηβών 196-198

Ο Σαϊντού, όπως οι περισσότεροι ανήλικοι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, αναμετρήθηκε με ρατσιστικά θηρία, κι όμως συνέχισε να ονειρεύεται: επιβίωσε της βαρβαρότητας των συνόρων, έφτασε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τους αποκλεισμούς του ΥΠΑΙΘ προς χιλιάδες προσφυγόπουλα, κατάφερε να συνεχίσει τη φοίτησή του, να αριστεύσει και να γίνει «σάρκα» του σχολείου του και της γειτονιάς του. Έχει όμως να αναμετρηθεί και με ένα βαθιά ρατσιστικό σύστημα ασύλου, κινδυνεύοντας με απέλαση.

Την Τετάρτη 30/4 στις 9 π.μ., εκδικάζεται η υπόθεση του Σαϊντού στην Υπηρεσία Ασύλου και θα είμαστε όλοι και όλες εκεί για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση των ρατσιστών και των όψιμων ανθρωπιστών ότι ο Σαϊντού και ΚΑΘΕ προσφυγόπουλο χωράει στα σχολεία μας!

Είναι αισχρή υποκρισία να δημιουργείται «ομάδα δράσης» για την υποδοχή των παιδιών από την Ουκρανία, ενώ παιδιά ενός κατώτερου θεού -όπως φαίνεται ότι είναι για την κυβέρνηση ο Σαϊντού, αφού για κακή του τύχη έρχεται από τη Γουινέα της Αφρικής- να βρίσκονται υπό την απειλή ενός (ακόμα) βίαιου ξεριζωμού.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση έξω απο την Υπηρεσία Ασύλου την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης, καλεί η ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας με διευκολυντική στάση εργασίας. Πλάι στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στα σχέδια του Υπουργείου και της κυβέρνησης για ένα σχολείο για λίγους κι εκλεκτούς, θα φωνάξουμε δυνατά το μήνυμα του μεγάλου αντιπολεμικού και αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου της 19 Μάρτη: Ανοίξτε τα σύνορα, ΟΛΑ τα προσφυγόπουλα, ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Χαιρετίζουμε το συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης προς τον μαθητή και στεκόμαστε δίπλα στον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το δεκαπενταμελές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου που ζητουν «να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού και να παραμείνει στη χώρα μας. Κοντά μας! Για να συνεχίσει να ονειρεύεται!»

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διωγμοί των προσφύγων, με τα pushbacks που έπνιξαν πρόσφατα στον Έβρο τον τετράχρονο Αϊμάν, με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα που οδήγησαν 400 πρόσφυγες στην Αμυγδαλέζα, με τις εξώσεις από τα κάμπ όπως του Ελαιώνα που αποστερούν από στέγη αλλά και από σχολείο χιλιάδες παιδιά.

Δώστε τώρα άσυλο στο Σαϊντού!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μοιραστείτε το άρθρο