«Η Ελευθερία του Τύπου: κίνδυνοι δημοκρατικής εκτροπής και δυνατότητες παρέμβασης στην εποχή μας», διαδικτυακή εκδήλωση, Τετάρτη 30/3 στις 19:45

Διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την κινηματική συλλογικότητα Greece for Assange, με βασικές θεματικές την παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο, τη λογοκρισία, τις διώξεις δημοσιογράφων και τους κινδύνους δημοκρατικής εκτροπής. Η πρωτοβουλία Greece for Assange συστάθηκε με στόχο την άσκηση πιέσεων και την ενημέρωση για την περίπτωση του Julian Assange, με τις εξελίξεις να παραλείπονται ή να γίνονται επιδερμικές αναφορές από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.


Η Πρωτοβουλία Greece for Assange διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη, 30/3/2022, στις 7.45 το απόγευμα, με θέμα «Η Ελευθερία του Τύπου: κίνδυνοι δημοκρατικής εκτροπής και δυνατότητες παρέμβασης στην εποχή μας».

H ελευθερία του Τύπου, κρηπίδα της Ελευθερίας του Λόγου και της έκφρασης της Γνώμης των πολιτών, αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, και, -συνδεδεμένο με τον δημόσιο διάλογο και την κριτική-συνταγματικά κατοχυρωμένο πολιτικό κεκτημένο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες και όμως βάλλεται στην εποχή μας. Τα περιστατικά λογοκρισίας και μιας άτυπης «βιομηχανίας αγωγών», συνδεδεμένης με πολιτικο-επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν σκοπό είτε τον εκφοβισμό είτε την φίμωση, πληθαίνουν. Πρόκειται για απαράδεκτες διώξεις οι οποίες δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά.

Συμμετέχουν οι:

⇒ Tareq Haddad, συγγραφέας και ερευνητής δημοσιογράφος με έδρα το Λονδίνο, γνωστός για τις λογοκριμένες αποκαλύψεις του εναντίον OPCW για την χρήση χημικών όπλων  που προκάλεσε και την παραίτηση του από το Newsweek

⇒ Τ. Σαραντής, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, Αθήνα, που διώκεται με αγωγή τύπου SLAPP για τις αποκαλύψεις του σε σχέση με το μπαράζ διώξεων που άσκησε εταιρεία ενάντια σε φορείς, κατοίκους και συλλόγους που αντέδρασαν στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού, προκειμένου να προστατέψουν την περιοχή τους.

⇒ Παύλος Νεράντζης, δημοσιογράφος βραβευμένος από τη Διεθνή Ακαδημία Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (International Academy of Television and Radio, IATR) και από την Ευρωπαϊκή Ένωση Περιφερειακών Τηλεοράσεων (CIRCOM), διδάκτορας του Τμήματος ΜΜΕ του ΑΠΘ, συντονιστής της «Χάρτας της Ειδομένης» και συγγραφέας του υπό έκδοση βιβλίου «Η αλήθεια βομβαρδίζεται στα ΜΜΕ».

⇒ Emmy Batlin Liberaki, ακτιβίστρια, Αγγλική Επιτροπή Αλληλεγγύης στον J. Assange

⇒ Ευ. Χριστιανούδη, δημοσιογράφος, Αθήνα

Συντονίζει /παρεμβαίνει η Ελένη Καρασαββίδου, Greece for Assange.

To link της εκδήλωσης: https://meet.jit.si/securefreespeechsecureourfreedom

Μοιραστείτε το άρθρο