4 ταινίες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – 3ο Σάββατο στον Ασπάλαθο, Σάββατο 12/3

Elise Freinet
Για την Elise Freinet και το βιβλίο της «Αυτό που αναλογεί στον δάσκαλο» (2020). Μία από τις ψηφιακές αυτό-εκδόσεις του Σκασιαρχείου σε μετάφραση της Κατερίνας Μπάρκα. Διαβάστε και κατεβάστε το εδώ: https://bit.ly/3hPiIZK
📽Για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας 4 ταινίες, που προβλήθηκαν στην Camera Zizanio, όπου τα κορίτσια πήραν τις κάμερες θέλοντας να αναδείξουν φλέγοντα ζητήματα.
🎞Shame της Paz Del Carre (2′ / Ισπανία) για την παιδική κακοποίηση
🎞Mirmegofaga της Yohana Lazarova (3′ / Βραζιλία) για την αστυνομική βία.
🎞Mother της Shani Maor (9′ / Ισραήλ) για το προσφυγικό.
🎞Βlack futures της Jasmine Scriven (4′ / Αμερική) για το Black Lives Matters.
👉Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 2 ακόμα μέρες εδώ https://bit.ly/3KhzHzY

 


Η Ομάδα Κοινωνικής Παιδαγωγικής του Σκασιαρχείου σας προσκαλεί στον Ασπάλαθο: τέσσερα Σάββατα με εργαστήρια τυπογραφίας, κατασκευές, Καραγκιόζη, animation και άλλα φανταστικά πράγματα…

Μετά τις δύο προηγούμενες συνάντησεις μας τον Φεβρουάριο, σας περιμένουμε και πάλι στις 12 Μαρτίου στον χώρο τέχνης «Ασπάλαθος» (Χαρ. Τρικούπη 129-131, Εξάρχεια). Σημειώστε πως ακολουθεί ένα ακόμη εργαστήριο στις 19 Μαρτίου.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και απευθύνονται σε μικρά, μεγάλα και πιο μεγάλα παιδιά που θέλουν να κατασκευάσουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά.

Συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου…

💡 …θα φτιάξουμε φιγούρες Καραγκιόζη. Ο καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης-Ιόλαος Μανιάτης με μαρκαδόρους και διαφάνειες θα καθοδηγήσει την δημιουργία των δικών μας φιγούρων.
[ώρες εργαστηρίου: 5:30-7 μμ. | για όλες τις ηλικίες]

💡 …θα Σινεζωγραφίσουμε θα συμμετέχουμε δηλαδή σε εργαστήρι κινούμενης εικόνας με την βοήθεια του κινηματογραφιστή Βαγγέλη Βλαχάκη. Με τους μαρκαδόρους μας θα ζωγραφίσουμε σε ταινία και θα παρακολουθήσουμε την προβολή του συλλογικού μας animation.
[ώρες εργαστηρίου: 5:30-7 μμ | για 6-12 χρονών]

💡 …φανταστικά παιχνίδια κίνησης και αυτοσχεδιασμών με τη συνοδεία μουσικής θα μας προσκαλέσουν να ανακαλύψουμε τον χώρο γύρω μας μέσα από την κίνηση μας
[7-8 μμ. | χωρίς δήλωση συμμετοχής]

💡 …και φυσικά η παράσταση Καραγκιόζη «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη» από τον Γιάννη-Ιόλαο Μανιάτη θα κλείσει με θεαματικό τρόπο την βραδιά μας
[8:00-9:00μμ. | χωρίς δήλωση συμμετοχής]

Σας περιμένουμε με ανυπομονησία στον Ασπάλαθο! Και ίσως, αν έρθετε, ανακαλύψετε και τα άλλα φανταστικά πράγματα που κρύβονται στις γωνίες του.

Παιδαγωγική Ομάδα Σκασιαρχείο

https://skasiarxeio.wordpress.com/2022/03/09/3o-savvato-ston-aspalatho/

Μοιραστείτε το άρθρο