Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες για την 8η Μάρτη, ημέρα μνήμης για τους αγώνες των γυναικών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες διαδήλωσαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για να τιμήσουν αλλά και να συνεχίζουν τους αγώνες ενάντια στην έμφυλη βία και τις διακρίσεις, τις παραβιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές, τις γυναικοκτονίες και την πατριαρχία. Οι ιστορικοί αγώνες που δόθηκαν για τη χειραφέτηση και τα δικαιώματα των γυναικών τιμούνται και συνεχίζονται και στο σήμερα.

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (18:00 στην Καμάρα και 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου). Η συγκέντρωση της Καμάρας κατευθύνθηκε προς το Άγαλμα Βενιζέλου. Η πορεία ξεκίνησε στις 19:30 με κατεύθυνση προς τα ανατολικά μέσω της Εγνατίας. Κατεβαίνει την Παύλου Μελά για να βγει στην Τσιμισκή. Η πορεία έληξε στις 20:10 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ. και Ανθή Κ.)


Πορεία

Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 19:00

Συγκέντρωση στην Καμάρα στις 18:00


Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ΚΚΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μικροφωνική στην Αγίας Σοφίας και μετά πραγματοποίησαν πορεία από Εγνατία, κατέβηκαν την Αριστοτέλους με κατεύθυνση προς παραλία.


https://new.infolibre.gr/2022/03/06/diadiloseis-se-oli-ti-chora-gia-tin-pagkosmia-imera-gynaikon-stis-8-marti/

https://new.infolibre.gr/2022/03/08/8-marti-pagkosmia-imera-tis-gynaikas-apergiaki-poreia-sti-thessaloniki-fotografies-vinteo/?fbclid=IwAR1z46wUtYU_dbkqqRNV0W23k6SYI8qv7lnVvK78UPph4Wf4D7KDq6zsyMI

Μοιραστείτε το άρθρο