Άλλη μία γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, πορεία ενάντια στις γυναικοκτονίες και την πατριαρχία στις 18:00 στην Παπάφη με Κίμωνος

Την Τετάρτη το βράδυ 2 Μαρτίου o Λεοντής Βορριάς, γνωστός στους κύκλους των πολεμικών τεχνώς της Θεσσαλονίκης ως αθλητής ΜΜΑ, εισέβαλε στο κατάστημα 41χρονης την οποία πυροβόλησε με καραμπίνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Παρούσα στη δολοφονία ήταν η κόρη της 41χρονης όπως και πελάτες του καταστήματος οι οποίοι έγιναν μάρτυρες άλλης μίας γυναικοκτονίας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών τελικά κατέληξε. Ο δράστης ο οποίος ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, ήταν παλιότερα ζευγάρι με τη δολοφονημένη και συχνά προχωρούσε σε κακοποιητικές συμπεριφορές, μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες η γυναίκα φοβόταν ότι αν τον αφήσει θα την σκοτώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν σήμερα, ο Βορριάς ήταν γνωστός για τη δράση του καθώς και τις απειλητικές και κακοποιητικές συμπεριφορές του στη Χίο. Γνωστά μίντια – πλυντήρια είχαν φροντίσει να κάνουν αφιέρωμα σε αυτόν, παρουσιάζοντάς τον ως τον «εθελοντή πυροσβέστη και αθλητή που τοποθέτησε το Σταυρό στη Μυτιλήνη».


Για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιστατικό γυναικοκτονίας και έμφυλης βίας. Η τοξική αρρενωπότητα καταπιέζει, βιαιοπραγεί και δολοφονεί. Με τα περιστατικά γυναικοκτονιών, έμφυλων κακοποιήσεων και παραβιαστικών συμπεριφορών να αποτελούν καθημερινότητα γίνεται φανερό ότι η Πατριαρχία αποτελεί δομικό συστατικό μίας αρρωστημένης κοινωνίας σε ένα σύστημα όπου η ματσίλα και η κακοποίηση αποτελούν κανονικότητα. Η αντίδραση πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική, η αλληλεγγύη προς τα θύματα ολοκληρωτική και η ανοχή μηδενική προς τους κακοποιητές και τους γυναικοκτόνους.


Άλλη μια μέρα που προσπαθούμε να διαχειριστούμε το ζόφο, άλλη μια είδηση περί πατριαρχικής βίας.Την Τετάρτη το βράδυ 2/3 μαθαίνουμε για μια απόπειρα γυναικοκτονίας στην Παπάφη, όπου άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε γυναίκα – που σύμφωνα με τα καθεστωτικά ήταν πρωήν σύντροφός του – και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Την ίδια στιγμή διαβάζουμε για δολοφονία μητέρας και δυο παιδιών απο τον σύζυγο της στην Ανδραβίδα.

Κάθε περιστατικό έμφυλης κακοποίησης, βιασμού, γυναικοκτονίας, μας πληγώνει, μας σφίγγει το στομάχι και μας κάνει να ξεράσουμε οργή, δάκρυα και κυρίως νοιάξιμο και αλληλεγγύη σε όλες όσες βιώνουν στο πετσί τους τη βαρβαρότητα της πατριαρχίας δηλαδή σε όλες. Σιχαθήκαμε να φοβόμαστε, να απειλούμαστε, να στεναχωριόμαστε, να προσπαθούμε να εξηγήσουμε ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ. Η πατριαρχία είναι δομικό κομμάτι της κοινωνίας και όποιος πλέον δεν επιθυμεί να δημιουργήσει ρωγμές σ’ αυτό και την κανονικότητα που μας πνίγει, θα είναι απέναντι μας. Ενάντια στην απογοήτευση και την παράνοια που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, να αντιδράσουμε, να συλλογικοποιήσουμε τα βιώματά μας, τη θλίψη μας, τις απορίες, τα νεύρα μας, για να μπορούμε να αναπνέουμε.. Το ένα δίπλα στην άλλη. Καμία ανοχή στις γυναικοκτονίες, καμία άλλη συγκάλυψη της πατριαρχίας.

Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ

 


Σήμερα μετράμε άλλη μία αδερφή μας που δολοφονήθηκε από τα χέρια ενός γυναικοκτόνου.

Το βράδυ της 02/03 η Β. δολοφονείται στην περιοχή Παπάφη της Θεσσαλονίκης από τα χέρια του χρυσαυγίτη και πρώην συντρόφου της.
Ο γυναικοκτόνος, αφού την απειλούσε τόσο καιρό, την πυροβόλησε, τραυμάτισε την 17χρονη κόρη της και έπειτα αυτοκτόνησε.

Θα το λέμε ξανά και ξανά: δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη δολοφονημένη από τα χέρια της πατριαρχίας.

Καλούμε και στηρίζουμε το σημερινό κάλεσμα για συγκέντρωση/πορεία στις 18.00, Παπάφη με Κίμωνος.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


Απύθμενη οργή, θυμός…
Άλλη μια μέρα ξημερώνει με ένα θύμα μια γυναίκα μητέρα τριών παιδιών. Μια γυναικοκτονία ακόμα προστίθεται στον μακρύ λογαριασμό που η πατριαρχική κοινωνία αποφάσισε, χωρίς εμάς για εμάς, ότι πρέπει να τον πληρώσουμε εμείς οι θηλυκότητες.
Αυτή την φορά η πατριαρχική κοινωνία δεν κρύβει το δολοφονικό της προφίλ: Χρυσαυγίτης, χουλιγκανος και φυσικά “λεβέντης” που δεν φοβάται τον θάνατο, και τον σπείρει με τον πιο εφιαλτικό τρόπο για κάθε θηλυκότητα.

Μέχρι να κυκλοφορούμε πραγματικά ελεύθερες

Μέχρι η πατριαρχική κοινωνία να αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας

Θα ενώνουμε τις φωνές μας για να φοβήσουμε κάθε πατριαρχικό κατακάθι και να του βάλουμε μυαλό

Όλοι/ες στην αντιπατριαρχική πορεία σήμερα, 03/03, στις 18:00 Κίμωνος με Παπάφη ενάντια στη στέρηση των σωμάτων και των ζωών μας

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


Μια ακόμη γυναικοκτονία στην πόλη μας, η πατριαρχία δολοφονεί ξανά και ξανά!! Την Τετάρτη 02/03 και βραδινές ώρες στην οδό παπάφη στην γειτονιά της Τούμπας ενά ακροδεξιό κατακάθι καθηγητής πολεμικών τεχνών υποταγής, γνωστό στα νησιά της Χίου και της Μυτιλήνης για την δράση του σε πογκρόμ ενάντιων μεταναστών αλλά και την σχέση του με την νεοναζιστική οργάνωση χρυσή αυγή εισβάλει σε καφενείο το οποίο διατηρεί 41χρονή πρώην συντροφός του με κρυμμένη κοντόκανη καραμπίνα και μόλις την απομονώνει στην κουζίνα την πυροβολεί με αποτέλεσμα την δολοφονία της και τον τραυματισμό της 20χρονής κόρης της. Στην συνέχεια αυτοκτονεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων και φίλων η 41χρονή είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του δράστη καθώς πολλές φορές είχε δημιουργήσει προβλήματα τόσο σε αυτήν όσο και στον εργασιακό της χώρο. Στην χώρα όπου γυναικοκτόνοι δέχονται οδηγίες από συνδικαλιστές της αστυνομίας, που βιαστές βιάζουν και ξεπλένωνται επειδή είναι γνωστοί και πλούσιοι, που μέλη της κυβέρνησης ανήκουν σε κύκλωματα παιδοβιαστών και μέλη της αστυνομίας διαχρονικά βρίσκονται σε κυκλώματα Trafficking η μοναδική λύση είναι η οργάνωση των γυναικών και η χειραφέτηση τους με τον αλληλένδετο αγώνα για κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Για να μην φοβόμαστε να κυκλοφορούμε μόνες το βράδυ, για να μπορούμε να φοράμε ότι θέλουμε, για να μπορούμε να παλεύουμε για έναν κόσμο ισότητας, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και φυλής , η μόνη λύση είναι η οργάνωση στην βάση και η ενότητα στην δράση. Για να μην κλάψουμε ποτέ ξανά για δολοφονημένη αδερφή μας η ανάγκη ενός οργανωμένου ταξικού φεμινιστικού κινήματος είναι ανάγκη επιτακτική. Η δολοφονημένη ονομαζόταν Βίκυ, ήταν 41 χρονών και είχε 3 παιδιά. Η Βίκυ είναι ακόμα μία δολοφονημένη απο την πατριαρχία.

Ενάντια στην πολλαπλή καταπίεση των γυναικών στο σπίτι,στην δουλειά,στον δρόμο.

Βιαστές/γυναικοκτόνοι/κακοποιητές τα δακρυά και οι κραυγές μας θα σας τσακίσουν.

Για την ταξική απελευθέρωση και την γυναικεία χειραφέτηση.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστρ(ι)ών)


Την Τετάρτη το βράδυ 02/03, ένας άντρας πυροβόλησε & τραυμάτισε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το επόμενο πρωί η γυναίκα κατέληξε. Η δολοφονία αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Κάθε χρόνο 50.000 γυναίκες δολοφονούνται στον πλανήτη από τον πρώην ή τον νυν σύντροφο ή άλλο μέλος της οικογένειας τους. Μόνο το 2021 στην Ελλάδα έγιναν τουλάχιστον δεκατρείς γυναικοκτονίες, ενώ από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον τρεις ακόμα γυναίκες έχουν δολοφονηθεί.

Αυτοί που γαλουχίζουν και οπλίζουν τους δολοφόνους, τους βιαστές, τους κακοποιητές και εκμεταλλευτές μας και έπειτα σπεύδουν να τους καλύψουν και να τους δικαιολογήσουν είναι ένα ολόκληρο σύστημα που έχει όνομα και λέγεται κράτος, κεφάλαιο και πατριαρχία. Αυτό είναι ολοφάνερο από τις δεκάδες γυναικοκτονίες, που καταγράφονται σε σχεδόν καθημερινή βάση, με πλέον πρόσφατη τον ξυλοδαρμό 79 χρονης γυναίκας μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της στα Ιωάννινα και τις απόπειρες γυναικοκτονίας, όπως η απαγωγή γυναίκας στην Ξάνθη, την οποία ο δράστης κράτησε δεμένη επί 20 ώρες και αποπειράθηκε να πνίξει καθώς και η περίπτωση της 20χρονης Μαριάννας από τον πρώην σύζυγό της ο οποίος αφού την ξυλοκόπησε και προσπάθησε να την πνίξει, έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα προκειμένου να την κάψει· από τους βιασμούς – με πλέον πρόσφατο το παράδειγμα της Γεωργίας που ανέδειξε τη συστηματική εγκληματική δράση ενός κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται μεγαλοαφεντικά, παράσιτα-γόνοιμεγαλοαστικών οικογενειών και μαφίες – και τους παιδοβιασμούς, την υπόθεση του άλλοτε εκλεκτού της ΝΔ, Δ. Λιγνάδη, την περίπτωση του παιδεραστή καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Α. Δράκου και τον βιασμό ανήλικης από ιερέα στην Αθήνα, μέχρι τα κυκλώματα trafficking και παιδικής πορνογραφίας και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στα σχολεία και τις σχολές. Πρόκειται για μια σειρά εγκλημάτων που συγκαλύπτονται και ξεπλένονται από τους κρατικούς θεσμούς, την αστυνομία, το δικαστικό σύστημα και τα ΜΜΕ.

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Μέσα στις συνθήκες προϊούσας αποσύνθεσής του, το εξουσιαστικό πατριαρχικό καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται, προωθώντας τη βία εναντίον των γυναικών, κυρίως εκείνων που ανήκουν στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, με στόχο την καθυπόταξή τους. Η πατριαρχική βία είναι συστημική βία και είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου. Αποτελεί ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα του συστήματος για τη διαίρεση των καταπιεσμένων, για τη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού και την επιβολή της σιωπηρής αποδοχής των ανισοτήτων που το ίδιο αναπαράγει. Γι’ αυτό απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη, προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων, γυναικών και ανδρών, για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Για τις εργαζόμενες γυναίκες, τις άνεργες, για τις πρόσφυγες και τις μετανάστριες, για τις φυλακισμένες,

Για τη Γεωργία, την Καρολάιν, τη Δήμητρα, την Ελένη, για τον/την Ζακ/Zackie Oh, για κάθε δολοφονημένη, κακοποιημένη, βιασμένη, εγκλωβισμένη

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΡΑΤΙΚΟΥ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία / Αναρχική πολιτική οργάνωση- Ο.Σ.

Μοιραστείτε το άρθρο