Αντιπατριαρχική Συγκέντρωση – Πορεία στη Λαμία, Πέμπτη 3/3 στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Η έμφυλη βία βρίσκεται καθημερινά απέναντι μας καθώς και το σάπιο σύστημα που την γεννά…

Την Πέμπτη 17/2, μια γυναίκα ξυλοκοπήθηκε άγρια σε κεντρική πλατεία της Λαμίας από τον πρώην σύντροφό της. Όπως τόνισε η ίδια, αυτό αποτελεί ένα ακόμη περιστατικό της μακροχρόνιας κακοποιητικής συμπεριφοράς του, η οποία έχει στιγματίσει ψυχολογικά αλλά και σωματικά την αδελφή μας. Όσο και αν έχει προσπαθήσει να ξεφύγει, αυτός συνεχίζει να της επιτίθεται, ενώ στο παρελθόν την είχε χαρακώσει με ξυράφι στο πρόσωπο. Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα. Πρόσφατα στην Πάτρα, η Μ. και η Λ. έπεσαν θύματα έμφυλης βίας από τον σύντροφο και πρώην σύντροφο τους αντίστοιχα, καθώς και πατέρες των παιδιών τους. Στα Γιάννενα, μετρήσαμε άλλη μια γυναικοκτονία, καθώς η Eve Susanne ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της.

Οι λόγοι μας να ακουστούμε γίνονται όλο και περισσότεροι

Βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωπες με την βία και την καταπίεση που γεννά η πατριαρχία, ένα εξουσιαστικό σύστημα, που μας χειραγωγεί, μας αντικειμενοποιεί και μας υποβιβάζει. Μας θεωρεί κτήμα, δίνοντας στον σύντροφο-κακοποιητή ακόμα και το δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω μας. Τέτοια περιστατικά μας γεμίζουν οργή, ενώ ταυτόχρονα μας θυμίζουν πως το πιο σημαντικό που έχουμε είναι η μία την άλλη.

Απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα που συγκαλύπτει και ξεπλένει γυναικοκτόνους, βιαστές και κακοποιητές

Φυσικά, η καταπίεση επιχειρείται με πολλούς και διάφορους τρόπους. Με νόμους, όπως αυτός της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας των παιδιών, που ευνοεί τους κακοποιητές, θέτοντας σε κίνδυνο τα θύματα. Με τους μπάτσους που συχνά αντιμετωπίζουν με χλευασμό τις αδερφές μας, που βρίσκουν την δύναμη να καταγγέλλουν την κακοποίηση που τους ασκείται, εκμηδενίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης. Επίσης, το κράτος και το δικαστικό σύστημα, αδιαφορώντας πλήρως για τα θύματα, τα αναγκάζει να αναβιώσουν τα τραύματά τους, ενώ ταυτόχρονα παλεύει να συγκαλύψει τους θύτες, συχνά με κριτήριο την καταγωγή τους και την κοινωνική τους τάξη.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΟ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ, ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, 18:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Rebelles

Μοιραστείτε το άρθρο