Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ξημερώματα στην Ουκρανία!

Σε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις από τα ανατολικά και βόρεια της Ουκρανίας προχώρησε η Ρωσία, στοχεύοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές σε όλη την ουκρανική επικράτεια από τις 5 τα ξημερώματα. Λίγο πριν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε έκτακτο διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι αποφάσισε ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Οι ιμπεριαλιστικές σειρήνες του πολέμου ήχησαν, με την Ουκρανία να έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των Δυτικών (ΗΠΑ και ΕΕ υπό το ΝΑΤΟ) κατά της Ρωσίας!

Εκρήξεις, βομβαρδισμούς και πυρά καταγράφηκαν όχι μόνο σε ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και Λουγκάσκ, τη Μαριούπολη ή βορειότερα το Χάρκοβο, αλλά και σε πολλές άλλες ακόμη και στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, με την κυβέρνηση να αναφέρεται σε ρωσική εισβολή στη χώρα.

Η ουκρανική κυβέρνηση, μετά την επιστράτευση αντέδρασε με την επιβολή στρατιωτικού νόμου, καταγγέλλοντας τη Μόσχα ότι έχει πραγματοποιήσει πυραυλικές επιδρομές σε υποδομές και τη συνοριοφυλακή. Ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι καταστράφηκαν όλες οι αεροπορικές βάσεις και η αεράμυνα της Ουκρανίας.

Με αφορμή το ρωσόφωνο πληθυσμό της νοτιοανατολικής περιοχής του Ντονμπάς και τα δικαιώματα των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ για αυτοδιάθεση και ανεξαρτητοποίηση – προσάρτηση στη Ρωσία, τελικά ο Πούτιν εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων σε ολόκληρη την ουκρανική  επικράτεια, από τα ανατολικά και βόρεια της Ουκρανίας (Λευκορωσία).

Η Ουκρανία έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Δύσης (ΗΠΑ και ΕΕ) με τη Ρωσία. Έχει ξεδιπλωθεί ένα σκηνικό πλανητικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στους πόλους ισχύος και επιρροής σε παγκόσμιο επίπεδο, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα κ.α., με όπλα το εμπόριο, την ενέργεια, το κέρδος με κάθε κόστος. Με τις ΗΠΑ να θέλουν μία Ευρώπη εξαρτημένη από τα αμερικανικά συμφέροντα, μία Ρωσία σε υποδεέστερο ρόλο και ελεύθερο το πεδίο αντιπαράθεσης με την Κίνα. Προώθησαν την επέκταση του ΝΑΤΟ μέσα στην Ανατολική Ευρώπη, φθάνοντας στα όρια των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Ρωσίας.

Οι ιμπεριαλιστές κάθε είδους και πλευράς δεν διστάζουν να αιματοκυλίσουν τους λαούς προς εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων, εξαπολύοντας τρόμο και πόλεμο. Ξεδιπλώνουν ανενόχλητοι κάθε φορά τα σχέδια προώθησης και επιβολής της ισχύος τους. Αυτό δείχνουν ξεκάθαρα οι διάφορες στρατιωτικές επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων σε περιοχές του πλανήτη, από το Κόσοβο, τη Βοσνία και την Γιουγκοσλαβία, έως το Ιράκ, τη Λιβύη ή αφρικανικές χώρες. Βάσει ποιού διεθνούς δικαίου έγιναν; Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο Πούτιν έδωσε την εντολή της στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία σήμερα τα ξημερώματα, με την επίκληση των όποιων ιστορικών επιχειρημάτων ή τους ακροδεξιούς μηχανισμούς στο Κίεβο.

Χάρτης των ρωσικών βομβαρδισμών στην Ουκρανία, από την γαλλική εφημερίδα Λιμπερασιόν.
Μοιραστείτε το άρθρο