Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της 8/2, Πέμπτη 24/2 στις 18:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Τα ξημερώματα της Τρίτης 8/2 συνελήφθησαν σε σπίτι, μία συντρόφισσα και ένας σύντροφος, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Αφορμή ήταν η εμπρηστική επίθεση του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες πριν. Καθ’όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας, τα στενά της περιοχής γέμισαν μπατσικά, τζιπάκια της αντιτρομοκρατικής και ασφαλίτες, ενώ παράλληλα γίνονταν και έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων. Αργότερα το απόγευμα έγινε ακόμη μία προσαγωγή συντρόφου, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη για τις ίδιες κατηγορίες και παράλληλα έγινε έρευνα στον χώρο εργασίας των δύο συντρόφων. Η μόνη σύνδεση του τρίτου συλληφθέντα με την υπόθεση είναι η σχέση του με το σπίτι και οι συντροφικές, φιλικές και συναδελφικές σχέσεις με τον ένα εκ των 2 συλληφθέντων χωρίς να υπάρχει άλλο στοιχείο σε βάρος του. Η έρευνα συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ, καθώς στο σπίτι όπου συνελήφθησαν βρέθηκαν αντικείμενα κακουργηματικού χαρακτήρα. Την επόμενη μέρα πήραν προθεσμία δύο ημερών για την απολογία τους, όπου την Παρασκευή 11/2 κρίθηκαν προφυλακιστέοι διωκόμενοι με τον τρομονόμο (187α) με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην οργάνωση Αναρχική Δράση, τον εμπρησμό στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» και άλλων κατηγοριών. Ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την ευθύνη του εμπρησμού, που έγινε στις 8/2 και των ευρημάτων του σπιτιού, η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας και ο σύντροφος Πάναγιώτης Καλαϊτζής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.
Σε μία συγκυρία όπου το κράτος εξαπολύει απειλές για την πάταξη όλων όσων αντιστέκονται ενάντια στην βαρβαρότητά του με εκκενώσεις καταλήψεων, βίαιη καταστολή και μαζικές συλλήψεις στο σωρό, επιλέγει για ακόμη μια φορά, να διώξει και να ποινικοποιήσει φιλικές και συντροφικές σχέσεις. Αυτή είναι μια πάγια τακτική του κράτους για να τρομοκρατήσει και να αποδυναμώσει τον κόσμο του αγώνα και να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης.
Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος και στις πρακτικές του και να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε εξεγερμένο που μάχεται για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.
Οι καρδιές μας χτυπάνε περήφανα για τα 3 συντρόφια μέχρι να ξαναβρεθούμε πλάι στους δρόμους.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΑΙ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Π. ΚΑΛΑΙΤΖΗ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ 187Α. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Καλούμε σε μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης στα αιχμάλωτα συντρόφια της 8/2 την Πέμπτη 24/2 στις 18:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια της 8/2


ΑΔΙΑΚΟΠΗ – ΑΜΕΡΙΣΤΗ – ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 8/2

Τρίτη 8/2, λίγο μετά τις 6 το ξημέρωμα, λαμβάνει χώρα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Άνω Πόλης. Μπάτσοι εισβάλλουν στο σπίτι όπου βρίσκονταν εκείνη την στιγμή η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη και ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου. Αφορμή η τοποθέτηση εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στην οδό Μουσών 37 στη Θεσσαλονίκη, και η έκρηξη που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 2, προκαλώντας φθορές στο προαναφερόμενο κτίριο. Άμεσα από το πρωί ξεκινούν οι έφοδοι-έρευνες στις κατοικίες όλων και σε χώρο εργασίας δύο εκ των συλληφθέντων, με τα όργανα καταστολής να επιδίδονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους, προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα γίνεται προσαγωγή ενός ακόμα ατόμου, του Παναγιώτη Καλαϊτζή, ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση λόγω συσχετισμού με το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα δύο άτομα και εντοπίστηκαν τα ενοχοποιητικά ευρήματα που κατασχέθηκαν, και λόγω συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον έτερο συλληφθέντα. Τα συντρόφια μεταφέρονται και παραμένουν στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής για 28 ώρες με κουκούλες, αλυσίδες και σε καθεστώς απομόνωσης. Την Τετάρτη 9/2 και οι τρεις οδηγούνται στα δικαστήρια, όπου και παίρνουν προθεσμία για να απολογηθούν. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη, και οπλοκατοχή στο πλαίσιο του τρομονόμου (187Α). Σύμφωνα με το αφήγημα των μπάτσων και τη διάδοσή του από τα καθεστωτικά, η δικογραφία κατασκευάζεται περίτεχνα από την εξουσία και τους κομπάρσους της, έτσι ώστε και τα τρία άτομα που συνελήφθησαν -αναγκαίος αριθμός για να στηθεί ποινικά το άρθρο 187Α που αφορά τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης- να συνδεθούν με την οργάνωση “Αναρχική Δράση”, κατηγορώντας τους για επιθέσεις που έχουν γίνει από το 2016 μέχρι το τελευταίο διάστημα. Την Παρασκευή 11/2 οι τρεις σύντροφοι οδηγούνται στην ανακρίτρια όπου, ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την ευθύνη του εμπρησμού της 8/2 και των ευρημάτων του σπιτιού, η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίζεται την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας και ο σύντροφος Παναγιώτης Καλαϊτζής αρνείται όλες τις κατηγορίες. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφασίζουν την προφυλάκιση και των τριών ατόμων.

Από τις στοχοποίησεις πολιτικών υποκειμένων μέχρι τις συλλήψεις και τα στησίματα δικογραφιών, γνωρίζουμε πολύ καλά τα μέσα, τις τακτικές και τις στοχεύσεις του κατασταλτικού κράτους και των εκτελεστικών σκουπιδιών του. Κάμερες, ρουφιάνοι και ασφαλίτες αφθονούν όταν η εξουσία αγωνιά να ενοχοποιήσει και να αιχμαλωτίσει αγωνιστές και αγωνίστριες και να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας για κάθε άτομο που αντιστέκεται σε αυτήν με την σκέψη και τη δράση του. Μπάτσοι, δημοσιογράφοι και δικαστικοί παίρνουν τη θέση τους θρέφοντας την συνεχή και ποικιλόμορφη διάχυση της εξουσίας και όλων αυτών που μισούμε σε αυτήν την κοινωνία.

Στα δικαστήρια βρεθήκαμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε στα συντρόφια μας με ματιές, χαμόγελα και συνθήματα που σπάνε τους φραγμούς του κατασταλτικού μηχανισμού. Ξεπερνώντας τα τείχη, τα κάγκελα και τις αλυσίδες τους, η σκέψη μας, η φωνή μας και το πάθος μας για αγώνα και ελευθερία ενώνεται μαζί τους και δυναμώνουν εμάς και τις αντιστάσεις μας.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 24/2 18:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ-ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΛΟΥ, Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ, Π. ΚΑΛΑΪΤΖΗ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ…

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ/ΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΥΛΙΚΑ – ΗΘΙΚΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών


Τα ξημερώματα της Τρίτης 8/2 συνελήφθησαν η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη και ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Κατηγορούνται για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, που βρίσκεται στην οδό Μουσών 37 στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συλλαμβάνεται και ακόμα ένας σύντροφος, ο Παναγιώτης Καλαϊτζής, ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση λόγω συσχετισμού με το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα δύο άτομα και εντοπίστηκαν τα ευρήματα που κατασχέθηκαν, αλλά και λόγω συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον πρώτο συλληφθέντα.

Την Τετάρτη 9/2 οι συλληφθέντες/ισσες πέρασαν από εισαγγελέα και σχηματίστηκε εναντίον τους δικογραφία που τους αποδίδει συγκρότηση και ένταξη στην οργάνωση “Αναρχική Δράση”. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη, και οπλοκατοχή στο πλαίσιο του τρομονόμου (187Α).

Την Παρασκευή 11/2 οι τρεις σύντροφοι πέρασαν ανακριτή. Ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό της 8/2 και για τα ευρήματα του σπιτιού, η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας και ο σύντροφος Παναγιώτης Καλαϊτζής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια αποφάσισαν την προφυλάκιση και των τριών συντρόφων.

Ένα βαρύ κατηγορητήριο τέτοιου είδους είναι σαφές πως εξυπηρετεί την κατασταλτική στρατηγική του κράτους. Αποσκοπεί στην εκτόνωση όλης της εκδικητικότητας που τρέφει η κρατική εξουσία και τα καπιταλιστικά συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί απέναντι σε όσους αγωνίζονται με κάθε μέσο για το δίκαιο και τις ανάγκες των καταπιεσμένων. Η δίωξη και προφυλάκιση, δε, και του τρίτου συλληφθέντα Παναγιώτη Καλαϊτζή, σε βάρος του οποίου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και εμπλέκεται από την αντιτρομοκρατική στην υπόθεση λόγω της συσχέτισης του με το σπίτι που έγινε η σύλληψη και των κοινωνικών του σχέσεων με ένα εκ των κατηγορουμένων, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο να “δεθεί” η υπόθεση, μιας και το άρθρο 187Α (ο γνωστός “αντι”-τρομοκρατικός νόμος) θέτει τα 3 άτομα ως αναγκαίο αριθμό για τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Κατά παράδοξο τρόπο, η σύλληψη και η κακουργηματική δίωξη των δυο συντρόφων και της μιας συντρόφισσας έδωσαν ως ένα βαθμό την «ευκαιρία» στους κρατικούς μηχανισμούς να αλλάξουν για λίγο σελίδα στην επικαιρότητα, να διασκεδάσουν για λίγο τις εντυπώσεις του αντιδραστικού και συντηρητικού τους ακροατηρίου, μονολογώντας συκοφαντικά κατά του εσωτερικού εχθρού, κατά των αναρχικών. Νομίζουν, άραγε, πως η κοινωνική βάση μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ξεχάσει τις κρατικές ευθύνες για την εγκληματική και πολύνεκρη διαχείριση της πανδημίας, για την παντελή αδιαφορία σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, για τις αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων, τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, την υποτίμηση της εργασίας, τη διόγκωση της ανεργίας, τη διαρκώς εντεινόμενη αστυνομοκρατία, τον μιλιταρισμό, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό των μεταναστών; Νομίζουν, άραγε, πως με τα κηρύγματά τους κατά της «τρομοκρατίας», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την κοινωνικά δίκαιη αντι-βία των καταπιεσμένων, θα ξεχάσουμε σε τι κόσμο ζούμε, θα ξεχάσουμε ποιοι ασκούν καθημερινά τη μεγαλύτερη βία, την οικονομική, που αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του καπιταλιστικού συστήματος; Αυτοί που κατέχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία και μονοπωλούν θεσμικά τη βία για την προάσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, άραγε, νομίζουν πως θα είναι για πάντα στο απυρόβλητο; Νομίζουν ότι οι καταπιεσμένοι δεν νιώθουν στο πετσί του κάθε μέρα ότι η μόνο πραγματική τρομοκρατία είναι αυτή του κράτους και του κεφαλαίου; Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, με όσα λεφτά κι αν ταΐζουν τα «δημοσιογραφικά» τους φερέφωνα, όσες διώξεις κι αν ασκήσουν, όσες ποινές κι αν επιβάλλουν σε όσους και όσες αγωνίζονται.

Είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό όσων αγωνίζονται, όσων διώκονται, όσων ασφυκτιούν από τον ζυγό της κρατικής καταπίεσης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο μόνο, καμία συντρόφισσα μόνη απέναντι στην κρατική καταστολή. Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και το καθήκον του αγώνα των καταπιεσμένων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 24/2, 18:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ-ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


Διανύουμε μία περίοδο όπου τα αποτελέσματα του εκμεταλλευτικού συστήματος οργάνωσης της κοινωνίας, ιδίως με τη μορφή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται χρόνια τώρα και οξύνονται υπέρμετρα το τελευταίο διάστημα, είναι εμφανή στην καθημερινότητα του συνόλου της κοινωνικής βάσης. Στο μέτωπο της πανδημίας έχουμε τουλάχιστον 80 νεκρούς τη μέρα στα υπερφορτωμένα νοσοκομεία εξαιτίας της συνειδητής απόφασης του κράτους να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Άστεγοι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο δρόμο παλεύοντας με το κρύο τη στιγμή που τα νοίκια ανεβαίνουν σε απλησίαστα επίπεδα. Εργάτες απολύονται μαζικά, μισθοί που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά, με την τιμή ρεύματος, θέρμανσης, καυσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης να εκτοξεύονται. Και όλα αυτά σε μία περίοδο όπου το κράτος αποποιείται το σύνολο των ευθυνών του καθώς είναι “ατομική μας ευθύνη” αν αρρωστήσουμε, αν εγκλωβιστούμε στο χιόνι, αν δε βρίσκουμε δουλειά, κοκ.

Σε αυτή τη συγκυρία όπως είναι αναμενόμενο η δυσαρέσκεια και η οργή όλο και γιγαντώνονται και συχνά πλέον εκφράζονται με τη μορφή αγώνων. Μόλις την περασμένη άνοιξη είδαμε να ανθίζει το φοιτητικό κίνημα με δυναμικούς και μαζικούς αγώνες ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως το οποίο μεταξύ άλλων προωθεί ακόμα παραπάνω την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ποινικοποιεί τη φοιτητική συνδικαλιστική δράση και ιδρύει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Λίγους μήνες μετά οι εργαζόμενοι της e-food κατάφεραν να αποτρέψουν την καθολική μετατροπή τους σε “freelancers” και κατέκτησαν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αντίστοιχοι αγώνες σε μεγαλύτερη ή μικρότερη κλίμα συνεχίζουν να ξεπηδούν το τελευταίο διάστημα θυμίζοντας στους εκμεταλλευόμενους ότι όταν στεκόμαστε συλλογικά έχουμε δύναμη.

Μία συνειδητοποίηση που φυσικά δε συμφέρει καθόλου όσους έχουν στα χέρια τους την εξουσία. Για το σκοπό αυτό, το κράτος έδρασε όπως συνηθίζει να δρα σε αυτές τις περιπτώσεις. Με περαιτέρω όξυνση της καταστολής και την ενίσχυση του νομικού του οπλοστασίου. Αυτό φάνηκε απροκάλυπτα από τους πρώτους μήνες της πανδημίας όπου πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων και λοιπών σωμάτων ασφαλείας και δαπανήθηκαν υπέρογκα ποσά για περιπολικά και στρατιωτικούς εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή που ολόκληρες περιφέρειες έμεναν χωρίς ασθενοφόρα, νοσοκομεία εξαντλούσαν τα αποθέματά τους σε οξυγόνο, υγειονομικό προσωπικό προσλήφθηκε με το σταγονόμετρο μόνο με τρίμηνες συμβάσεις, ενώ άλλοι σημαντικοί τομείς όπως η ενίσχυση της πυροσβεστικής δεν τέθηκαν καν προς συζήτηση μέχρι να είναι πολύ αργά. Έτσι, η αστυνομία μετατράπηκε στο μοναδικό χαρτί του κράτους για όλα τα ζητήματα.

Όταν ένα κράτος επενδύει τόσο στην καταστολή, προφανώς και θα την εξαπολύσει όποτε απειλείται. Γι’ αυτό άλλωστε είδαμε στη Νέα Σμύρνη να ξυλοκοπείται νεαρός μόνο και μόνο επειδή αμφισβήτησε τη δράση τους, γι’ αυτό είδαμε μπάτσους να μπουκάρουν στο ΑΠΘ και να χτυπάνε αγωνιζόμενους, γι’ αυτό βλέπουμε τώρα στις εγκαταστάσεις της Energian στην Καβάλα να πέφτουν δακρυγόνα για να χτυπήσουν την επίσχεση των εργαζομένων, στο λιμάνι στον Πειραιά επέλαση των ΟΥΚ για να σπάσουν την απεργία ή ορδές ΜΑΤ να περικυκλώνουν τη ΛΑΡΚΟ και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Γι’ αυτό βλέπουμε και εκκενώσεις καταλήψεων όπως η Terra Incognita και το Στέκι στο Βιολογικό ή την στοχοποίηση άλλων όπως η Φάμπρικα Υφανέτ, που επί χρόνια δρουν ως δομές αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα ξημερώματα της 8/2 συνελήφθησαν μία συντρόφισσα κι ένας σύντροφος έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με την κατηγορία της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, που βρίσκεται στην οδό Μουσών 37 στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε εκτενής έρευνα της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των συλληφθέντων καθώς και στο σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν όπου βρέθηκαν αντικείμενα που επισύρουν ποινικές διώξεις. Αργότερα το απόγευμα συνελήφθη και ο σύντροφος Πάνος Καλαϊτζής για τις ίδιες κατηγορίες, παρότι η μόνη σύνδεση του με την υπόθεση είναι η σχέση του με το σπίτι όπου έγινε η σύλληψη των δύο πρώτων και οι συντροφικές, φιλικές και συναδελφικές σχέσεις με έναν εξ αυτούς. Οι συντροφοι/ισσα κρίθηκαν προφυλακιστέοι και σχηματίστηκε εναντίον τους δικογραφία που τους αποδίδει συγκρότηση και ένταξη στην οργάνωση “Αναρχική Δράση”. Ειδικότερα, κατηγορούνται για από κοινού πρόκληση έκρηξης με χρήση εκρηκτικών υλών, για από κοινού κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών, για από κοινού εμπρησμό, κατοχή, κατασκευή και προμήθεια πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας με χρήση εκρηκτικών υλών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το κράτος να εξαντλεί την εκδικητικότητα του διογκώνοντας υπέρμετρα τις κατηγορίες απέναντι σε αγωνιζόμενους πόσο δε μάλλον, απέναντι σε αναρχικές. Ούτε είναι η πρώτη φορά που ποινικοποιούνται φιλικές/συγγενικές/συντροφικές σχέσεις με αποτέλεσμα την (προ)φυλάκιση ατόμων μόνο και μόνο για εκδίκηση και απομόνωση όσων στράφηκαν εναντίον του. Άλλωστε το κράτος έχει φροντίσει εδώ και χρόνια να χτίσει το κατάλληλο νομικό οπλοστάσιο προκειμένου να εκφοβίζει και να διώκει όσους αγωνίζονται με διατάξεις όπως ο κουκουλονόμος, με τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ, με τη θέσπιση του τρομονόμου 187Α καθώς και πλήθος διατάξεων που επιτρέπουν την επιβολή ποινών προς όσες κρατούμενες συνεχίζουν να αγωνίζονται εντός των τειχών. Έχουμε δει συντρόφους να προφυλακίζονται δίχως ίχνος στοιχείων ή και να αθωώνονται έπειτα από χρόνια άδικης κράτησής τους. Έχουμε δει τους πιο επαίσχυντους νόμους να εφαρμόζονται πρώτα σε αναρχικές ή κομουνιστές και μετά να εφαρμόζονται για την καταστολή όλων όσων αγωνίζονται απέναντι στην επέλαση του κεφαλαίου,όπως στην περίπτωση του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Η περίφημη “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη την οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι σύντροφοι/ισσα είναι ένας από τους κύριους στυλοβάτες του κράτους και του καπιταλισμού. Είναι ταξικοί οι λόγοι που τη στιγμή που μεγαλοεπιχειρηματίες, κρατικοί αξιωματούχοι, παπάδες, μπάτσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι “τρομοκράτες αναρχικοί” θα παραμείνουν έγκλειστοι για μια ενέργεια εμπρησμού. Ελεύθεροι λοιπόν αυτοί που ρημάζουν τα ταμεία ασφάλισης, ελεύθεροι αυτοί που κάνουν μπίζνες με το δικό μας ιδρώτα, ελεύθεροι αυτοί που έχουν τα φράγκα τους σε φορολογικούς “παραδείσους”, ελεύθεροι αυτοί που με στολή ή με ναζιστικά περιβραχιόνια κυνηγάν, ξυλοφορτώνουν, βασανίζουν, δολοφονούν αγωνιστές, μετανάστες, ομοφυλόφιλους, διαφορετικούς, ελεύθεροι αυτοί που βιάζουν κοπέλες και παιδιά. Η φυλακή έχει προοριστεί για τους φτωχοδιαβόλους αλλά και για τους αγωνιζόμενους που παλεύουν το κράτος και το κεφαλαίο.

Όσο και να προσπαθούν να πείσουν ότι τρομοκράτες είναι όσοι στοχοποιούν τους εξουσιαστές και τους κεφαλαιοκράτες, οι φτωχοί κι όσες περισσεύουμε στα σχέδια των κυριάρχων, δε φοβόμασταν ποτέ όσους αγωνίζονται με όλα τα μέσα απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο. Φοβόμαστε το ότι τον επόμενο μήνα δε θα βγαίνει το νοίκι και το ότι μπορεί να ξαναείμαστε άνεργοι άμα διεκδικήσουμε τα νόμιμα στις δουλειές μας, το ότι τα παιδιά μας στοιβάζονται στις τάξεις και το ότι δε μας φτάνουν τα φράγκα για τις εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές. Φοβόμαστε για τα πιτσιρίκια που κυκλοφορούν στην πλατεία να μη βρεθούν μπροστά στους μπάτσους, φοβόμαστε για το ότι οι ορέξεις της ντόπιας αστικής τάξη μπορούν να μας μπλέξουν σε κάναν πόλεμο που θα πάμε να σκοτωθούμε πάλι εμείς, οι περιττοί, οι αναλώσιμοι, οι προλετάριοι. Μπροστά σε μια νέα κρίση που θα κληθούμε πάλι να βάλουμε πλάτη για να σωθούν τα αφεντικά, μπροστά σε μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι σε όσους αντιστέκονται οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό όσων παλεύουν μαζί μας για τη δημιουργία ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

Να σταματήσουμε τη δικαστική αυθαιρεσία, να αγωνιστούμε ενάντια στην αστική δικαιοσύνη, τους τρομονόμους και τις φυλακές της, αλλά και ενάντια στο σύστημα που υπηρετεί.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΛΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 24/2, 18:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά / anatolika.espivblogs.net

Μοιραστείτε το άρθρο