Η «σχεδία» του σύμπαντος και της αφύπνισης – Από σήμερα στους δρόμους το τεύχος Μαρτίου

Η «σχεδία» του σύμπαντος και της αφύπνισης

Βιώνουμε το ιντερμέτζο της φύσης, απολαμβάνουμε την αδιανόητη τύχη της ύπαρξης, φορούμε το τζινάκι της οικολογίας, εντοπίζουμε την κουκκίδα της μνήμης, αναζητούμε το βάλσαμο στην τεκμηρίωση, εναντιωνόμαστε στη θεώρηση της ζωής ως προϊόντος, γινόμαστε οι προστάτες της ψιψίνας, ξεφυλλίζουμε της αποδοχής το ανάγνωσμα.

📸 Pixabay

«Το ιντερμέτζο της φύσης». Ο διακεκομμένος ύπνος και η νυχτερινή αφύπνιση όχι μόνο δεν έχουν κανένα στοιχείο παθολογίας, αλλά κυριαρχούσαν στην ανθρωπότητα μέχρι την εμφάνιση του τεχνητού φωτισμού. Στο ρεπορτάζ κλονίζονται αρκετές βεβαιότητες αναφορικά με τον ύπνο και την αϋπνία.

📸 Singing River Natural Medicine

«Το βάλσαμο της τεκμηρίωσης». Στις μέρες μας, αναπτύσσεται ένα κίνημα άρνησης της συμβατικής ιατρικής και των φαρμάκων και καταφυγής σε άλλου είδους θεραπευτικές μεθόδους, παρά την αμφισβητούμενη επιστημονικότητά τους.

Έργο του Laszlo Kubinyi

«Το τζινάκι της οικολογίας». Διεθνώς, η περιβαλλοντικά φιλική διάθεση μεταχειρισμένων ρούχων κάνει θραύση, ακόμα και από γνωστές αλυσίδες. Χρεώνεται, όμως, την υπανάπτυξη της ντόπιας βιομηχανίας στον Τρίτο Κόσμο.

📸 CFT Astrophysics

«Η αδιανόητη τύχη της ύπαρξης». Ένας αστροφυσικός μάς ταξιδεύει στη μαγεία του σύμπαντος, εξηγεί τι είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς στην απεραντοσύνη του και ποιες είναι οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουμε για αυτό, ενώ στέκεται στην ανάγκη διάχυσης των επιστημονικών ανακαλύψεων στην κοινωνία.

📸 Alessio Maffeis/ Unsplash

«Η κουκκίδα της μνήμης». Ένας καθηγητής αεροδιαστημικής ανασυστήνει τη ζωή του πατέρα του και της οικογένειάς του στα στρατόπεδα εξόντωσης, ενώ περιγράφει πώς φέρει μέσα του το Άουσβιτς, πώς βίωνε τη σκιά της απώλειας, καθώς και το φόβο της εγκατάλειψης.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Μαρτίου (τεύχος #98), που θα βρίσκεται από την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στους δρόμους της πόλης.

Μοιραστείτε το άρθρο